G4Media.ro

VIDEO Primarul Budapestei anunță că l-ar putea contracandida pe actualul premier al…

Sursa Foto: Facebook

VIDEO Primarul Budapestei anunță că l-ar putea contracandida pe actualul premier al Ungariei, Viktor Orban, la alegerile din aprilie 2022

Primarul Budapestei, Karácsony Gergely, a anunţat sâmbătă că va participa la competiția primară organizată de opoziţia din Ungaria, în care urmează să se decidă cine va intra să-l înfrunte pe premierul conservator Viktor Orban la alegerile generale programate în aprilie 2022.

Karácsony (în vârstă de 45 de ani),  care l-a învins pe candidatul lui Orban la alegerile pentru primăria Budapestei din 2019, este considerat favorit în cadrul competiției pe care opoziția o va organiza toamna aceasta.

„La finalul unui îndelungat proces de reflecţie, am decis să mă înscriu în compatiția primară a opoziţiei pentru a candida la postul de prim-ministru”, a anuțat Karácsony, pe contul de Facebook.

„Simt că Ungaria trece prin momente grele, ţara noastră este extrem de divizată şi vreau să contribui la unificarea ei”, a adăugat el, în mesajul video pe care l-a înregistrat din satul său natal, Nyirtasson, din nord-estul Ungariei, aflat la circa 270 km de Budapesta.

Competiția primară organizată de alianţa celor şase partide din opoziţie, inclusiv Parbeszed (Dialog) al primarului din Budapesta, constituie o premieră în Ungaria. Trei dintre partidele participante au indicat deja că-l vor susţine pe Karácsony, consemnează Agerpres, citând Reuteres.

Potrivit sondajelor, alianţa, ce regrupează partide de stânga, de dreapta şi liberale aflate de regulă în dezacord, are un uşor avans în intenţiile de vot în faţa formaţiunii premierului Orban, Fidesz.

Primul tur de scrutin al alegerilor primare ale opoziţiei pentru desemnarea candidaţilor la alegerile legislative este programat între 18 şi 26 septembrie, iar al doilea între 4 şi 10 octombrie.

Sursa Foto/VIDEO: Facebook

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează