G4Media.ro

Primarul Allen Coliban le spune consilierilor că solicitarea privind concluziile verificărilor la…

sursa foto: Facebook

Primarul Allen Coliban le spune consilierilor că solicitarea privind concluziile verificărilor la FC Brașov este ”ilegală”/ ”Ştirea şi toate mesajele pe care le rostogoliţi au la bază o minciună”

Primarul municipiului Braşov, Allen Coliban, le-a transmis, vineri, consilierilor care i-au cerut raportul Curţii de Conturi ce cuprinde concluziile verificărilor la FC Braşov, că solicitarea lor este ilegală, iar afirmaţiile potrivit cărora instituţia de control ar fi stabilit un prejudiciu sunt „minciuni”.

Totodată, edilul a declarat că informaţiile apărute în presă pe această temă „sunt calomnii” şi îşi rezervă dreptul de a-i da în judecată pe toţi cei care le răspândesc.

„Ştirea şi toate mesajele pe care le rostogoliţi au la bază o minciună. În raportul Curţii de Conturi nu este cuantificat niciun prejudiciu de 3,5 milioane de lei aşa cum susţineţi. Pe de altă parte, ceea ce îmi cereţi trebuie să aibă la bază respectarea legii şi nu este prima dată când reprezentanţi ai partidul dumneavoastră vin cu solicitări care încalcă legea”, i-a replicat Coliban consilierului PSD Alexandra Crivineanu, care i-a adresat vineri, în şedinţa de îndată a Consiliului Local Braşov, solicitarea de a transmite tuturor forului deliberativ raportul menţionat.

Coliban le-a spus consilierilor că nu le poate da raportul pentru că, deocamdată, acesta nu este public şi că legea de organizare şi funcţionare a Curţii de Conturi îi interzice să facă acest lucru până când nu se termină perioada de contestaţii.

„Suntem în 15 zile prevăzute pentru formularea şi transmiterea de obiecţiuni. Pasul următor este emiterea deciziei de către Camera de Conturi Braşov, după care avem 30 de zile calendaristice pentru eventuale acţiuni de a contestata referitoare la acele lucruri cuprinse în decizie. Prin urmare, ceea ce îmi cereţi să fac public – şi anume un document care nu este public – încalcă prevederile legale. De asemenea, datele sau informaţiile apărute în public sunt calomnii şi îmi rezerv dreptul de a acţiona în instanţă pe toţi cei care le răspândesc”, a afirmat primarul USR.

Conform unei surse citate de un ziar local din Braşov, controlorii Camerei de Conturi ar fi descoperit mai multe nereguli privind finanţarea acordată FC Braşov de la bugetul local şi vorbesc de un prejudiciu de 3,5 milioane de lei cauzat acestuia. De asemenea, conform aceloraşi surse, auditorii ar fi constatat că edilul USR se află în stare de incompatibilitate, fiind în acelaşi timp membru fondator al Asociaţiei FC Braşov Steagu Renaşte şi iniţiator al proiectelor de HCL prin care acesta a primit alocări de sume de la bugetul local.

sursa: Agerpres.ro

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

 1. Normal, nimeni nu doreste sa se starneasca panica.
  Se stie ca cei de la Curtea de Conturi stiu fix unde sa se uite inainte sa inceapa sa se uite – daca ma intelegeti.
  Cum ar fi sa ne revoltam noi ca pe primarul Florea de la sector 5 cei de la Curtea de Conturi l-au verificat doar pentru ultimii 2 ani de mandat?! Nu ne-ar baga nimeni in seama si ne-ar da raportul care ie si nu pe ala care nu e ca cine stie ce ar fi descoperit in el (credite rostogolite)

 2. Daca n-are nimic de ascuns, nu vad de ce nu il arata. In felul acesta ar demonta acuzatiile celor care il solicita.
  Daca vreun psd.ist facea asta…

  • Ai grija ce scrii ca te da in judecata.
   Nu ai citit atent/a: exista un termen legal dupa care poate fi cerut acel raportul. Poate ca cel care l-a scris a fost rău intentionat si e nevoie de inca o parere/semnatura. Totul are o logica.
   Si… daca era un PSDist primar – delega atributiile pe documente la unul din subordine la care nu ai fi ajuns decat cu executorul judecatoresc.
   Mai clar?