G4Media.ro

Primarii se plâng de facturile tot mai mari la utilități. ”Lungim bugetul…

Sursa foto: Economedia / Ilona Andrei

Primarii se plâng de facturile tot mai mari la utilități. ”Lungim bugetul de pe un trimestru pe altul în speranța că, știu eu, ni se va suplimenta”

Prețurile tot mai mari la carburanți, energie electrică sau materiale de construcție pun în dificultate primăriile din țară. Probleme sunt acolo unde utilajele consumă zilnic cantități mari de combustibil și transportatorii spun că vor fi nevoiți să majoreze tarifele din cauza prețurilor de la pompă, relatează Agenția de presă Rador.

Cele mai multe probleme sunt cauzate de scumpirea motorinei.

Primarul comunei Zimbor, Gabriel Mureșan, spune că bugetul se rectifică de la un trimestrul la altul, în speranța unei alocări de la centru.

”Bugetul nu îl putem modifica, numai prin rectificare, dar, din păcate, nu există sume suplementare ca să rectificăm, așa că lungim de pe un trimestru pe altul în speranța că, știu eu, ni se va suplimenta bugetul ca să putem acoperi în totalitate cheltuiala, ca să nu ajungem în situația ca să nu mai facem lucruri în lipsă de carburant. Avem noroc că vine luna iulie și avem bugetul pe trimestrul trei, unde putem să plătim facturile de pe trimestrul doi, că altfel nu mai primim carburant. Avem și noi un termen de plată la facturi”, spune primarul.

Reprezentanții mediului privat apreciază că prețul mare al carburanților va duce la un lanț de scumpiri și la dificultăți în realizarea unor proiecte investiționale mari.

”Preţul cu care poți să faci autostradă toate sunt cu motorină, da, toate sunt cu carburanți. Nu mai poți să te încadrezi. Ai licitat un preț, cum poţi să îl duci la bun sfârșit dacă 36 de luni e perioada de implementare? Deci ceva trebuie să se întâmple, pentru că este absolut absurd să tot măreşti prețul fără să ai un fundament de costuri de producție a acelui gaz metan sau petrol”, explică vicepreședintele Federației Patronilor Bihor, Vasile Fonoage.

Scumpirea materialelor de construcții reprezintă o altă problemă cu care se confruntă primăriile din Sălaj, multe investiții publice fiind îngreunate din cauza depășirii bugetelor alocate.

Sursa foto: Economedia / Ilona Andrei

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

  1. Nu va mai văicăriti, strigați cu toții in cor : “Slava!” De trei ori pe zi și gata… se aprinde lumina de la zele videochatistul

  2. Si-au crescut salariile maxim si nu mai au bani de nimic altceva. Asta e motivul principal.

    • Corect! Au salarii de nababi plus organigrama încărcată cu fel și fel de specimene! Doar câțiva muncesc în primarii!

  3. Umblati pe jos putorilor bugetare.

  4. Scadeti salariile nesimtite….mai dati afara din personal care oricum este mult prea mare pentru numarul de locuitori si o sa aveti bani si de facturi si de ceva investitii

  5. mai dati jos din salarii dom premar! incercati si cu favorurile se xuale pe sest…asta e! buget de austeritate! inteleg si fetele momentul!

  6. Scurtati schema de personal . Primariile sint pline de capuse ordinare . Incapabili sa isi cistige piinea in mediul privat ( concurential ) se inghesuie pe pile de tot felul in sistemul bugetar .