G4Media.ro

Primăria Turda vrea să construiască aquapark de 32 de milioane de euro…

Sursa foto: Pixabay

Primăria Turda vrea să construiască aquapark de 32 de milioane de euro din fonduri europene / Primarul vrea ca primul aquapark din județul Cluj să îl concureze pe cel din Oradea  

Primăria Turda lansează în dezbatere publică Planul Urbanistic Zonal care cuprinde construcția unui aquapark în partea estică a municipiului. Proiectul este estimat la 32 de milioane de euro și va depăși ca suprafață aquaparkul Nymphaea de la Oradea, relatează Agenția de presă Rador. Aquaparkul de la Turda va fi construit pe malul râului Arieș, într-o zonă pe care Primăria vrea să o transforme într-un spațiu sportiv și de agrement. Proiectul, care va fi realizat din fonduri europene, se află în imediata apropiere a Sălii Polivalente aflate în construcție. Primarul Cristian Matei își dorește ca acest aquapark să îl concureze pe cel din Oradea și să transforme Turda într-o zonă turistică, care mai are ca atracții salina și lacurile cu apă sărată.

”Pentru aquapark va începe construcția în scurt timp. Îl facem în zona stadionului, acolo unde noi am început să creem un pol sportiv și de agrement. Lângă aquapark va fi și un bazin de înot olimpic, acolo se construiește și Sala Polivalentă. Locația o avem depusă la Comunitatea europeană pentru a fi edificat acest aquapark. Investiția se ridică la aproximativ 32 de milioane de euro și se întinde pe 17 hectare, o suprafață dublă față de cea de la Nymphaea. (Cristian Matei) Documentațiile preliminare necesare construcției acestui aquapark au fost finalizate și după dezbaterea și votarea Planului Urbanistic Zonal va fi lansată licitația de execuție”, susține primarul.

Edilul Cristian Matei apreciază că în doi ani ar putea fi inaugurat primul aquapark din județul Cluj.

”Avem studiul de fezabilitate finalizat și avem PUZ-ul pentru toată zona respectivă. Lansăm acest PUZ în dezbatere publică, după care vom trece la avizări, în rest având pregătit totul pentru a putea lansa licitația. Eu zic că undeva la mijlocul anului 2024, toamna lui 2024, acest aquapark ar trebui să fie finalizat”, explică primarul.

Un proiect pentru construcția unui aquapark mai are există și la primăria comunei Chinteni. Acesta se află la faza obținerii avizelor, banii pentru construcția lui urmând să fie asigurați din fonduri guvernamentale.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Din cate stiu eu, la astfel de proiecte important e sa cheltuiesti toti banii pe care-i poti primi, dăcît

  2. INTREBARE: au terminat cu nebvoile oamenilor civilizati: apa potabilla, canalizare, astfaltari, scoli si gradinite puse la punct ca vine imediat scoala?!!!

  3. Oare o sa vina si ziua cand se va scrie ca un primar a facut cu mare tam-tam un SPITAL nou?!

  4. Românii sunt un popor catastrofal, fac stadioane și aquaparcuri înaintea autostrăzilor și spitalelor. Să faci aquaparc în vremuri de secetă fără precedent? Numai un român ar gândi așa ceva.

  5. Prima data asfaltati-va strazile! N-am vazut un oras mai praf ca Turda la capitolul strazi.

  6. Trantorul asta ar trebui sa-si faca strazile in Turda, ca arata ca in Ucraina cand ajungi acolo. Cica vrea aquapark, auzi la el. Are destul aquapark in craterele bombardate cand ploua.