G4Media.ro

Primăria Timișoara a lansat o licitație pentru o parcăre cu cinci etaje…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Primăria Timișoara a lansat o licitație pentru o parcăre cu cinci etaje în zona Spitalului de Copii „Louis Țurcanu”

Primăria Municipiului Timişoara va scoate la licitaţie, în acest an, proiectarea şi execuţia unei parcări multietajate, cu cinci niveluri şi 184 de locuri, din zona Spitalului de Copii „Louis Ţurcanu”, valoarea totală a investiţiei fiind de 9 milioane de euro, transmite Agerpres.

Primarul Dominic Fritz a anunţat, marţi, că a fost avizat de către Comisia Tehnico-Economică din cadrul Primăriei studiul de fezabilitate pentru această primă parcare multi-etajată ridicată de municipalitate. După aprobarea indicatorilor în şedinţa în plen a Consiliului Local Timişoara, Primăria va lansa licitaţia pentru proiectarea şi execuţia acesteia.

„Intenţia noastră este de a elibera cât mai mult din spaţiul public din zona centrală care acum este ocupat de maşini, să le mutăm într-o clădire de parcare colectivă şi să folosim spaţiul eliberat pentru zone verzi, piste pentru biciclete sau trotuare mai bune. Parcarea va avea trei etaje supraterane şi două etaje subterane şi vom integra mai multe funcţiuni: staţii de încărcare a maşinilor electrice, dar şi locuri de parcare pentru biciclete. De asemenea, este importantă pentru noi componenta verde şi de aceea pe terasa parcării vor fi instalate panouri fotovoltaice, dar şi plante agăţătoare pe faţade”, a afirmat primarul Dominic Fritz.

Parcarea va fi accesibilă atât personalului Spitalului „Louis Ţurcanu”, cât şi cetăţenilor care au nevoie de un loc de parcare în zonă, inclusiv pentru vizite la spital. Construcţia va avea elemente de accesibilitate, va fi dotată cu lift, sistem de supraveghere video şi locuri dedicate persoanelor cu dizabilităţi, potrivit Agerpres.

Pentru iluminat vor fi folosite panouri fotovoltaice la nivelul terasei, zonele de acces vor fi monitorizate, iar şoferii vor putea afla din timp dacă există locuri libere.

De asemenea, pentru şoferii de maşini electrice sau hibride, aceştia vor avea la dispoziţie şase locuri cu staţii de încărcare.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...