G4Media.ro

Primăria Sfântu Gheorghe vrea să amenajeze un grajd pentru caii fără stăpân…

Sursa foto: Pixabay

Primăria Sfântu Gheorghe vrea să amenajeze un grajd pentru caii fără stăpân capturaţi pe străzile oraşului / ”În momentul în care i-am prins nu mai avem ce să facem cu ei”

Problema cailor lăsați nesupravegheați în unele zone din Sfântu Gheorghe și-ar putea găsi rezolvarea în viitorul nu foarte îndepărtat. Autoritățile locale au în plan achiziționarea unui teren într-o comună învecinată municipiului, în vederea amenajării unui grajd care să poată găzdui, pentru o anumită perioadă de timp, caii ridicați de pe străzile din oraș, anunță We Radio Sfântu Gheorghe.

„Avem probleme cu caii din zona Őrkő, dar sunt convins că vor fi schimbări în bine în perioada următoare, deoarece în Asociația Metropolitană Sepsi urmează să achiziționăm undeva, într-o comună, un grajd unde vom putea amenaja un loc unde să fie duși acești cai. În acest moment avem o problemă de infrastructură. Teoretic, avem baza legală să prindem caii care sunt pe spațiul public, dar în momentul în care i-am prins nu mai avem ce să facem cu ei. Trebuie să construim o infrastructură unde să îi transportăm, unde să îi putem păstra pentru o anumită perioadă de timp, să existe posibilitatea răscumpărării, dar cred că pas cu pas rezolvăm această problemă și vor dispărea caii de pe străzi”, a explicat primarul Antal Árpád.

În prezent, animalele găsite păşunând sau circulând nesupravegheate în parcuri, zone verzi sau pe drumurile publice din municipiu sunt capturate și transportate la Circumscripţia Sanitar – Veterinară din strada Nicolae Bălcescu nr. 4, unde sunt examinate sanitar – veterinar. În vara anului 2020, Consiliul Local Sfântu Gheorghe a adoptat o hotărâre potrivit căreia proprietarii sau deținătorii legali ai acestor animale vor primi amenzi cuprinse între 50 și 2.500 de lei, în cazul în care vor fi identificați de Primărie.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...