G4Media.ro

Primăria Sfântu Gheorghe permite accesul gratuit tuturor locuitorilor pe terenurile de sport…

Foto: pixabay.com

Primăria Sfântu Gheorghe permite accesul gratuit tuturor locuitorilor pe terenurile de sport ale școlilor / CCR a declarat neconstituţională legea care deschide curţile şcolilor

Accesul la terenurile de sport va fi gratuit pentru toți cetățenii, indiferent de vârstă,  în zilele lucrătoare între orele 10:00 – 20:00, anunță Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, citată de Covasna Media.

”Oricine poate intra pe terenurile de sport, nu doar elevii acelei instituții, astfel încât locuitorii pot alege să meargă la terenul de sport aflat cel mai aproape de casa lor”, anunță administrația locală.

Decizia vine după ce USR a inițiat o lege în acest sens, care a fost însă blocată la Curtea Constituțională, în urma sesizării premierului Nicolae Ciucă.

Chiar și în lipsa unei legi, mai multe consilii locale au emis hotărâri locale prin care se permite accesul copiilor și adulților pe terenurile de sport ale școlilor.

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe face un apel la locuitori să aibă grijă de starea și curățenia terenurilor de sport atunci când le folosesc. În același timp, municipalitatea ține să precizeze că fiecare persoană va folosi terenurile de sport ale școlilor pe propria răspundere și că instituțiile de învățământ nu răspund de eventualele accidente.

Sursa foto: pixabay.com

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Felicitări! Așa trebuie în fiecare localitate.

  • Chiar daca majoritatea edililor locali, sunt de etnie maghiara, ei sunt tot romani .
   Si demonstreaza ca sunt romani adevarati ! BRAVO lor.
   Bravo dle vicepremier Kelemen Hunor !
   Un exemplu demn de urmat !
   Si se vede si din succesele din sportul rege-fotbal- SEPSI, de la ei , din Sf Gheorghe.
   Si poate si din restul tarii dispar sinecurile , cumetriile, afinii, din sport, din fotbal in special, in o disolutie totala .

 2. Rugăm USR să continue lupta împotriva lui Ciuca pt deschiderea curților școlilor. Copiii între 7-14 ani nu au alte locuri de petrecere a timpului liber afara, in siguranță, feriți de mașini.

 3. Eu nu inteleg, Guvernul si atacat la CCR singur normele de aplicare pe care le-a scris la lege?
  Asa orice legislatie secundara poate fi atacata la CCR…

 4. Ciuca ataca legea la ccr…are dreptate. E neconstitutional sa vezi copiii alergând sau practicând diferite sporturi.
  Oare cât mai rabda românii sa vada atrocitățile voastre?

 5. Adultii au voie sa intre peste copii si in timpul orelor de educatie fizica, in timpul zilelor lucratoare, in intervalul 10:20?

 6. E bine. Toți golanii vor sta pe teren de sport al școlilor. Mizerie gălăgie scandal droguri. Bucurați-vă. O să mai intre copii ciu ciu.
  Onor primarul a făcut canci terenuri de sport. E mai ușor așa.

  • De cand a inventat Guvernul Politia Locala nu mai vezi agenti sa patruleze old fashio way la pas pe strazi pentru a preveni… orice

  • Scrii numai neghiobii.
   Toate scolile au paza la intrare. Toate scolile au circuit de monitorizare video.

   Iar in legea propusa de USR sunt precizate clar si conditiile in care au acces copiii in curtea scolilor, inclusiv responsabilitatea adultilor care, obligatoriu, ii insotesc.