G4Media.ro

Primăria Sectorului 4 a notificat conducerea Colegiului „Gheorghe Șincai” să predea clădirea…

Primăria Sectorului 4 a notificat conducerea Colegiului „Gheorghe Șincai” să predea clădirea în termen de 3 zile pentru începerea lucrărilor de consolidare / În primăvară, cererea primăriei de evacuare a imobilului a fost respinsă de instanță

Conducerea Colegiului ”Gheorghe Şincai” din Capitală a fost notificată marţi de Primăria Sectorului 4, să predea amplasamentul, până vineri la ora 12.00, în vederea începerii lucrărilor de consolidare a clădirii. În următorul an şcolar, sunt trei variante de relocare a elevilor la unităţi de învăţământ din sector, despre care Primăria afirmă că sunt renovate şi respectă condiţiile de siguranţă, relatează News.ro.

„În considerarea stringentei necesităţi de demarare a lucrărilor de consolidare şi de obţinere a autorizaţiei de securitate la incendiu la clădirea Colegiului Naţional ”Gheorghe Şincai” situată în Bucureşti, Calea Şerban Vodă, nr.167, sector 4, formulăm prezenta notificare prin intermediul căreia vă solicităm ca în termen de 3 zile calendaristice, respectiv până vineri 23 iulie 2021, ora 12:00, să dispuneţi cu privire la predarea prin proces verbal de predare-primire, a amplasamentului  unităţii de învăţământ pe care o conduceţi”, se arată în notificarea semnată de primarul Daniel Băluță.

Notificarea transmisă colegiului poate fi consultată AICI.

Conform primăriei, ”pentru desfăşurarea în condiţii optime a procesului educaţional, în anul şcolar care urmează, precum şi pe întreaga durată a executării lucrărilor”, sunt trei variante de relocare: Liceul Tehnologic Dacia, Liceul Tehnologic de Metrologie Traian Vuia, Şcoala gimnazială ”Ienăchiţă Văcărescu”, toate clădirile fiind recent renovate şi respectând condiţiile de siguranţă.

Context.
Judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au respins definitiv, în 18 martie, cererea formulată de Primăria Sectorului 4 privind evacuarea, prin ordonanţă preşedinţială, a Colegiului Naţional „Gheorghe Şincai”, pentru a permite demararea lucrărilor de consolidare a imobilului.

Primăria Sectorului 4 a demarat un proiect ce prevede consolidarea şi reabilitarea clădirii în care funcţionează Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai”, fiind încheiat în acest sens un contract cu o firmă de construcţii în valoare de 17,6 milioane lei. Conform administraţiei locale, liceul funcţionează într-o clădire de patrimoniu, încadrată în clasa a II-a de risc seismic, fiind necesare lucrări urgente de consolidare.

„Clădirea, monument istoric, a fost expertizată şi încadrată în clasa de risc seismic II, ceea ce înseamnă că fiecare zi în plus petrecută de elevi şi de personalul didactic şi nedidactic în interiorul acesteia reprezintă un risc la adresa securităţii şi integrităţii fizice a persoanelor”, susţinea Primăria condusă de Daniel Băluţă.

Administraţia locală a propus ca, pe durata lucrărilor (22 de luni), activitatea didactică să se desfăşoare temporar în altă parte, însă elevii şi profesorii au refuzat.

În septembrie 2020, Consiliul de administraţie al liceului a respins relocarea în altă clădire, iar Primăria a reacţionat prin deschiderea unui proces la Judecătoria Sectorului 4, în care solicita evacuarea de urgenţă şi predarea amplasamentului.

Pe 21 septembrie 2020, Primăria Sectorului 4 a obţinut de la Primăria Capitalei autorizaţia de construire pentru modernizarea, reabilitarea liceului şi obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu. În acest caz, Colegiul „Gheorghe Şincai” a deschis pe 10 februarie 2021 un proces la Tribunalul Bucureşti, care are ca obiect „anulare act administrativ ac nr. 501/1875441/21.09.2020”.

Situaţia s-a complicat după ce directoarea liceului şi-a dat demisia, iar Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a numit un director.

Zeci de profesori şi elevi au protestat în curtea liceului faţă de schimbarea conducerii şi intenţia Primăriei Sectorului 4 de a muta cursurile în altă parte.

În luna februarie 2021, Ministerul Educaţiei a anunţat că Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi Primăria Sectorului 4 au semnat un protocol prin care îşi asumă în mod explicit obligaţia de a nu perturba în niciun fel procesul didactic aferent semestrului al II-lea în Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai”.

Potrivit documentului, până la data de 1 august, Primăria Sectorului 4 va prezenta mai multe variante „conforme intereselor educaţiei” pentru relocarea activităţilor didactice desfăşurate în Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” pe perioada execuţiei lucrărilor de consolidare care vor avea o durată de 22 de luni.

„Varianta optimă va fi adoptată prin consens, numai cu acordul tuturor părţilor semnatare, inclusiv prin consultarea elevilor şi părinţilor. De asemenea, în organizarea procesului de predare, Primăria Sectorului 4 al Municipiului Bucureşti va sprijini Colegiul Naţional ‘Gheorghe Şincai’ în vederea garantării conservării în cele mai bune condiţii a arhivei şi a elementelor de patrimoniu”, se arăta într-un comunicat al Ministerului Educaţiei.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

32 comentarii

 1. Uite ca Baluta poate, nu ca nebuna de la sectorul 1

  • Baluță a avut mare ghinion! Ar fi dat 10 ani din viață să aibă și el un contract cu Romprest!
   Acu își număra diamantele!

  • Normal că poate, la câți troli pe net a angajat.
   22 de luni pentru o renovare… sper să analizeze cineva, vreodată, de ce durează atât.
   Ar putea să-l facă lejer de la zero în doi ani.

  • Baluta poate ce? Cumva i-a dat dreptate instanta si nu stim noi?

  • „Nebuna” de la sectorul 1 lupta cu mafia ca bugetul perimariei sa nu fie fraudat de o treime din cat este. Cu preturi ale Romprest de sute de ori mai mari comparativ cu alte orase din Romania, cu ce bani sa se faca investitii in sector? Pentru asta platesc locuitorii sectorului 1 taxe? Sa le incaseze Baluta si sa le faca in diamante pentru partid? Pai si cu ce bani ar trebui primarul sectorului 1 sa investeasca in scoli, spitale, etc? PSD si PNL au fraudat sectorul 1 si abia acum se vede gaura facuta de hoti in 30 de ani. Nu mai incercati sa aruncati cu rahat aiurea ca nu e nimeni prost si nu intelege realitatea. Romprest are monopol pe 25 de ani pe un contract semnat de un primar care deja era condamnat la data emiterii. Hotie pe fata fara nici o jena. Si vin din astia ca tine sa ne zica ca e invers, ca Clotilde Armand e nebuna. Mars ma!

  • Neah, Cloitilde o reabilita cu copiii in ea. Glumesc, dar nu cred ca misca cineva in front daca isi propunea sa faca asta. In rest, mi s-a parut stupida decizia judecatorului. Practic , judecatorului si-a asumat ca in caz de cutremur sa moara cateva sute de copii ca asa vrea directorul liceului.

  • Sa facă și la Colegiul Național de Arte Dinu Lipatti!!! Cade liceul peste noi!

  • Baluta poate tot ce vrea muschiul lui când este vorba de băgat bani în buzunar. Poate defrişa sectorul,doar pentru a face nişte parcări care-i aduc bani. Poate demola pieţele,să facă pe plac clanurilor care-l cinstesc să le dea lor apoi viitoarea piaţă. Nu contează că acolo micii producători nu au acces. Şi poate multe,multe!

 2. Daca activitatea de consolidare nu se poate face decat prin evacuarea cladirii pe perioada lucrarilor, iar judecatorii au decis definitiv ca cladirea nu poate fi evacuata, primaria nici n-ar mai trebui sa insiste.

  • Sa le ugi tu toată ula întreaga ai sa începi cu mine apoi la toți miticii dar niciodată psdeilor.

 3. baluta mare spagar.. il prindeti si il bagati la parnaie

  • Vroiaţi să respecte Băluţă o hotărâre judecătoreascā? România e ţara hoţilor, cine respectă legea e fraier.

 4. Clanul sportivilor iese iar la vanat pomeni financiare.
  Baluta, il capo del tuti capi.

 5. Mafuarosie PSD vrea sa demoleze Șincai și lic de Metrologie care le sta în gat.

  • Bah, daca candida Baluta in sectorul 1, il votam cu ochii inchisi. Asta desi am votat-o pe Clotilde si USR. Baluta a facut dintr-un sector care are un potential de 10 ori mai mic decat sectorul 1 , un loc civiizat, o zona decenta unde poti sa spui ca arata a oras.

  • In ultima vreme, tot mai multi postaci PSD si PNL zic ca au votat cu Clotilde Armand si ca sunt dezamagiti. 😛
   Daca era adevarat, Armand obtinea peste 100% din voturi! 😀

  • Mariusica, iti vorbeste taticul tau. Ca sa stii si tu ca noi baietii burtosi si la punga grosi din primaria sector 4, am spoliat tot bugetul curent si viitor pentru a infrumuseta la preturi umflate sectorul 4. Omul de pe strada nu stie la ce pret am cumparat noi ghivecele de beton vopsite plantate pe toate strazile , cumparate evident tot de la firmele noastre (firmele clanului sportivilor) ca sa ne intre banii in buzunarele noastre. Ia sa mai vezi tu ce de banuti am spoliat cu reabilitarile blocurilor unde singura firma ce are monopol pe reabilitari este tot a clanului nostru. Restul e can- can . Te salutam voiosi din primaria sector 4.

 6. Foarte bine ca se face lucrarea asta cade dreacu pe aia in caz de ceva. Ca Baluță are si el o combinație e altceva insa consolidarea e necesara.

  • Cocuta, atunci cand ma mijloc sunt combinatii si interese proprii , primeaza spaga nu interesul cetateanului Dar probabil tu esti unul dintre sportivii din clanul Baluta.

 7. Ati vazut acele noi cladiri mari de vizavi, trebuiesc deschise si le perturbau elevii linistea ,asta este motivul consolidarii,. oricum au blocat si traficul in zona acele constructii

  • minti de ingheata apele. ce treaba au elevii cu cladirile alea? faceau copiii lant uman sa nu se deschida cladirile acelea? cat despre trafic iar minti ca accesul ptr utilajele mari se facea pe STRADA serban voda….nicio legatura cu CALEA serban voda care oricum este mereu aglomerata. esti un postachita mincinos

 8. Ce face Baluta cu Liceul Mihai Eminescu pe care la eliberat pt renovare și reabilitare din vara lui 2020 și nu a început nici acum lucrarea? copii au fost mutati in niste containere înghesuiți la Marasesti,nu au nici sala de sport.Sa raspunda Domnul Baluta când incep lucrarile la Eminescu și cât durează?

 9. Prin mutarea liceului in alta locatie,procesul educational va fi sigur afectat. Multe licee de prestigious au fost renovate,presumably Sf Sava, Gheorghe Lazar,Iula Hasdeu, fara a fi atatea interese la mijloc,jucandu-se cu viitorul copiilor si al personalului didactic.Un copil care invata mult si isi doreste sa intre in acest liceu se va gandi de 2 ori daca isi va mai dori aici. In primiia ni de liceu iti doresti sa mergi in laboratoare,sa cunosti liceul in care ti-ai dorit sa intri , iar prin relocate nu vor regasidecar niste Salisbury reci, in care vor fi oblicati sa invete mai departe.

 10. Deci, intră în reparații pentru noul an școlar?

 11. Foarte bine, trebuie consolidată clădirea.

 12. De cand n-a mai fost renovat colegiul asta… Doamne ajuta!

 13. Am absolvit liceul Șincai, o clădire absolut extraodinară. Era șubredă de pe vremea mea. Foarte mult afectată la cutremurul din 77. Trebuie renovat acest liceu.

 14. Și ei am fost elev la Gheorghe Șinca,promoția ’74,liceul este ok și acum,nu trebuie consolidat,se vede clar că sunt niște interese deloc corecte,este o hotărâre definitivă,se ignoră.
  Dacă este cazul și generația mea vom protesta alături de tinerii Șincaiști.

 15. Este o mafie iar cei ce locuiesc în sector 4 ar fi trebuit să-și dea seama și sa nu îl mai voteze pe ac primar, situația colegiului Eminescu închis de peste un an la care nu au făcut nimic și care s-ar fi putut reabilita în max 6 luni. Mai mult, în adresa trimisa de primarie către Sincai sunt trecute 3 locații pt relocare iar ptr Vuia au trecut ac.adresa la care se afla Petru Rareș unde sunt de un an mutați copiii din Eminescu, au ei un „plan”. Exact cum spunea cineva mai sus, cum poți sa faci școală, chimie, biologie, sport fără laboratoare/ spatii special amenajate? Știați ca, copiii care învață în sectorul 4 au cele mai mici burse de merit (de 5,6 ori) din tot Bucureștiul? Asa va puteți da seama cât preț pune dl primar pe educație și copii…

 16. cine crede in ” reabilitari” de licee sa dea o tura la PTTR in Drumul Taberei , o ruina de cladire prin grija terminatorului Manescu ( fost trezorier PNL) distrus inainte de 2016 deci de mai bine de 5 ani.daca cumva ati uitat de Manescu e singurul primar din Romania prins la curve

 17. Neterminatul de la s4 aceasta fantoma din primărie decat sa piardă vremea cu băbuțe pe care le muta cu o punga de mărar în spatele pieței la.taraba, ar găsi spatii generoase pentru producătorii locali, adevărații nu milmuii aia care se dau producători cu 250mp de pământ.A făcut piata aia superba de la sudului si nu găsești un țăran sa cumperi o roșie.A făcut spatii volante în fata parcării de la sudului si vând aia 50% pepeni turcești si grecești.Sa ii tuf în pe toți regurgitatii ce l-au votat.

 18. Cladirea CN Eminescu a fost evacuata in anul 2020 si pana in prezent nu au inceput lucrarile. Cred ca ar trebui ca primaria sa finalizeze aceste lucrari mai intai, si mai apoi sa se ocupe de o alta cladire.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.