G4Media.ro

Primăria Sectorului 1 va înființa o școală în fostul sediu al administrației…

Primăria Sectorului 1 va înființa o școală în fostul sediu al administrației unităților de învățământ, care a fost desființată

Primăria Sectorului 1 va înființa o școală în zona Casa Presei Libere, în fostul sediu al administrației unităților de învățământ, care a fost desființată. Proiectul de hotărâre în acest sens se află pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local de joi, anunță Clotilde Armand.

„Elevii bucureșteni vor beneficia de o nouă unitate de învățământ care va fi înființată de Primăria Sectorului 1 în zona Casa Presei Libere. Este vorba de “Școala Regală” care va fi amenajată în imobilul situat pe Bulevardul Poligrafiei nr. 4 unde, până de curând, a funcționat Administrația Unităților de Învățământ Preuniversitar și a Unităților Sanitare Publice, structură care a fost desființată prin hotărâre a Consiliului Local Sector 1. Imobilul la care se face referire are o suprafaţă construită la sol de 1.737 mp, iar după desființarea structurii amintite mai sus nu este folosit la întreaga lui capacitate”, a anunțat Clotilde Armand pe pagina sa de Facebook.

Pentru realizarea acestui proiect, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Sector 1 din 25 februarie se află un proiect de hotărâre prin care se solicită acordul Consiliului General al Municipiului Bucureşti privind schimbarea titularului dreptului de administrare asupra imobilului.

„Ne dorim ca, în cel mai scurt timp posibil, să eliminăm supraglomerarea din clase pentru ca elevii noștri să învețe în condiții civilizate. Având în vedere faptul că acest fenomen își are cauza în deficitul de unități de învățământ din Sectorul 1, vom înființa o școală nouă în zona Casa Presei Libere. Mai puțini elevi într-o clasă înseamnă reducerea substanțială a îmbolnăvirilor în rândul acestora, inclusiv cu COVID-19, și mai multă performanță în educație”, afirmă Clotilde Armand.

Imobilul din Bulevardul Poligrafiei aparţine Consiliului Local Sector 1, prin Administrația Domeniului Public, şi este cuprins în inventarul bunurilor care alcătuiesc domeniul public al Municipiului Bucureşti. Acest imobil cuprinde două loturi: un teren de aproape 8.800 mp şi o clădire cu S+P+1E şi un lot format dintr-un teren de 3.000 mp pentru care, printr-o hotărâre a Consiliului Local din 2018, a fost constituit cu titlu gratuit un drept de superficie în favoarea Curţii de Conturi a României. Potrivit proiectului de hotărâre, primarul Sectorului 1 este mandatat să preia în numele Consiliului Local, prin proces verbal de predare-primire încheiat cu Administrația Domeniului Public, imobilul situat în Bulevardul Poligrafiei nr. 4. Totodată, acesta este mandatat să întreprindă toate demersurile necesare în vederea obținerii avizelor pentru înființarea unității de învățământ “Școala Regală”.

Sursa foto: Primăria Sectorului 1

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Va crapa PSD-ul si toti politrucii incapabili intrati in politica numai pt ciolan. Hai, Clotilde, esti geniala si capabila!

 2. Chapeau! A scos puturosii de la partide si i -a dat o destinatie corecta!

 3. Gata nu se mai construiesc școli, grădinițe creșe. Copiii vor fi relocați în cocioabe și maghernițe ale cărora proprietari sunt cine? Tineri moștenitori urss iști?

  • Tie iti este dor de „suedeze” bag seama.
   Ale dracului de javre.Ati stiut numai sa capusati, sa acaparati tot.

 4. Cred ca singura scoala facuta in ultimii 30 de ani!
  Unii zic ca nu sunt bani!
  Dar de exemplu, la Ploiesti, exista in centrulun turn Petrom pe care austriecii l-au cedat autorităților.
  Sa faca un Spital de Pediatrie!
  Surpriză!
  S-a ocupat de Primaria Ploiesti!
  10 etaje acum pline cu bugetari!
  De ce nu s-a putut face un spital?
  Nu se justifica in niciun fel!
  Spații pentru scoli exista in marile orase.
  Nu cred ca in Romania nu se pot face 200 de scoli din utilizarea unor spatii excedentare!
  Revenind la exemplul de mai sus de ce nu putem face scoli in fostele Case Albe din fiecare resedinta de judet?
  Dam afara bugetarii si reorganizat spatiile excedentare pentru scoli!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.