G4Media.ro

Primăria Sector 1 publică integral decizia Curții de Apel care a anulat…

Primăria Sector 1 publică integral decizia Curții de Apel care a anulat în 2008 întreaga procedură de achiziție a serviciilor de salubritate  / Armand: Am demarat acțiunea în instanță pentru că acest contract este nul din toate punctele de vedere

Primăria Sectorului 1 publică integral pe site-ul instituției decizia Curții de Apel București din data de 30 iunie 2008 prin care această instanță de judecată a anulat definitiv și irevocabil întreaga procedură de achiziție care a stat la baza încheierii contractului dintre Consiliul Local Sector 1 și Compania Romprest Service SA, se arată într-un comunicat al Primăriei.

Primarul Clotilde Armand a anunțat că a demarat acțiunea în instanță pe motiv că acest contract ”este nul din toate punctele de vedere”.

G4Media.ro a arătat cum primăria sectorului 1, condusă pe atunci de liberalul Andrei Chiliman, a semnat în 2008 contractul cu Romprest chiar în ziua anulării procedurii de achiziție.

Ar fi trebuit ca atunci, în 2008, Autoritatea Națională pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice să ceară în instanța anularea contractului, din moment ce procedură de achiziție nu s-a desfășurat conform legii, dar acest pas n-a mai fost făcut niciodată.

Astfel, contractul a rămas în vigoare. În 2008 Guvernul era condus tot de un liberal: Călin Popescu Tăriceanu, în bune relații cu fostul primar al sectorului 1, Andrei Chiliman.

 

Motivarea deciziei Curții de Apel, care anulează procedura de achiziție, o constituie încălcarea directivelor comunitare și a jurisprudenței Curții de Justiție a Uniunii Europene în cazul contractelor de concesiuni de servicii. În plus, contravenea flagrant Legii 273/2006 privind finanțele publice locale.

 • „Contractul dintre Primăria Sectorului 1 și Compania Romprest Service SA a fost încheiat fraudulos. Asta reiese din două decizii judecătorești definitive și irevocabile care l-au anulat. Astfel, cele două decizii confirmă faptul că acest contract a fost semnat în disprețul Justiției și el practic, în prezent, nu există”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Cea de-a doua decizie aparține Curții de Apel Brașov din data de 22 martie 2011 prin care această instanță a stipulat anularea anunțului de participare nr. 40433/08.12.2007 publicat în SEAP de către Primăria Sectorului 1, a documentației de atribuire și a procedurii de atribuire prin licitație deschisă a contractului „Prestări servicii – activități ale salubrizare pe raza administrativă a Sectorului 1” cod CPV 90121000-1 și 90210000- 2.

„A fost confirmată, încă o dată, încheierea fără nicio bază legală a contractului de salubrizare de la nivelul Sectorului 1. Rămân acum întrebările mele: cine ne dă banii înapoi pentru cei 12 ani în care am plătit cel mai scump serviciu de salubrizare din România și câți funcționari publici, primari și viceprimari trebuie să răspundă în fața Justiției? Vom afla. Am demarat acțiunea în instanță pentru că acest contract este nul din toate punctele de vedere„, a mai precizat primarul Clotilde Armand.

Istoria contractului

În data de 8 decembrie 2007, Consiliul Local al Sectorului 1 a inițiat procedura de licitație deschisă pentru atribuirea contractului având ca obiect „delegarea gestiunii prestării serviciilor de salubritate”.

Contractul a fost câștigat de Compania Romprest Service SA. Două societăți au contestat la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor procedura de licitație. CNSC a respins ambele contestații în 15 ianuarie 2008.

În 31 august 2008, una dintre firmele care au participat la aceasta procedură a cerut Curții de Apel București anularea deciziei CNSC. Prin decizia definitivă și irevocabilă din 30 iunie 2008, instanța a anulat anunțul de participare nr. 40433/8 decembrie 2007, documentația de atribuire și întreaga procedură de achiziție derulată conform acestora.

În aceeași zi, înainte ca instanța să pronunțe o soluție, Consiliul Local Sector 1 a încheiat cu Compania Romprest Service SA contractul J077/S/30.06.2008 privind delegarea gestiunii prestării serviciilor de salubritate pe raza administrativă a Sectorului 1.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

65 comentarii

 1. Gata, le-a dat si nucleara. Cum adică, nu se desființase doar anunțul?
  Sunt nerăbdător să văd ce mai inventează Eugen și alți trepidații, în apărarea bandiților.

  • Fapta s-a prescris sau functionarii nu mai sunt de gasit.
   Romprest va trage de timp la nesfarsit sa nu-i fie anulat contractul.
   Ar putea da Câțu o lege sa urgenteze treaba: Ceva de genul ca se suspenda pâna la verdictul definitiv.
   Asa… stam pe moar te lenta

  • @dragos. Oricat ar trage de timp romprestul, de incheierea contractului nu poate scapa. Ba mai mult, acum no sa poata fi platit nici pentru ridicarea guniului de acasa sau firme(pana acum era vorba doar despre gunoiul stradal) pentru ca contractul e nul pe deplin. Catu n-o sa miste un deget si nimeni altcineva, Armand e singura, s-a vazut asta destul de clar zilele astea.

  • Ciocanitoarea de serviciu Dana Butila Budeanu tace malc acum in legatura cu Romprest si Clotilde. Nu a mai mentionat absolut nimic azi. Moare de oftica!

  • Aata cu contractul nul e pentru cei care inteleg greu.
   Daca are toate semnaturile la locul lor atunci e valid pentru unii sau altii.
   Oricum e suspect ca DNA nu spune nimic.

  • Onorata Clocotilda sa publice și horarirea instanței Cluj din 2010 care spune că acel contract este valabil.Dar in prostia ei ……și mai găsește și susținători.

 2. Culorile e cea mai tare nuca, e mai aprigă colțoasă și mai puternică decât LCK. Cred că e jale turbare și disperare la hantenele poleite de Diamante

  • Stai sa vina armata de troli uselisti sa explice ei cum ca hotararea judecatoreasca nu are nici o legatura cu romprestul si cum tot Armand e de vina ca a platit facturile sau alte ineptii. Pana una alta, mie mi-a ridicat gunoiul ieri parca dar azi am vazut cel putin 2 vecini care carau sacii la stalp. Civilizatia nici cu bata nu o aduci in Ro.

  • Burduja a dat- o rău în gard cu scrisoarea. Clotilde trebuie susținută de cetățenii sectorului I și de toți cei care vor schimbare cu adevărat, nu doar devlarativ. Este singura care a început schimbarea în fapt.
   Mult succes Clotilde Armand

  • armand este un primar slab cu o gura mare care sa acopere incompetenta crasa. increderea vecinilor mei de pe strada in ea este ZERO la momentul actual. deci sustinerea cetatenilor sectorului 1 nu o are, poate doar a membrilor de partid din sector :))

  • Burduja Jr. e piesă în jocul celor de sus, ca și tac-su la Bancorex. Ciupește și el o ciosvârtă și o ascunde la Monaco. Tac’su vile pe Coasta de Azur, Monaco, în SUA și pe Madrid, plus conturi. Nu putea mișca nimic, i se spune ce să spună sau spune banalități. Cum să facă ceva, îl haleau băieții ” acționari RomPrest”, prieteni de bar-be-que cu tac’su la Monaco. Ce impostor, ce mizerie!

   Când Gulliver a apărut, în fine, și în țara piticoților, a piti-hoților, nimeni nu l-a recunoscut ce este. Au încercat să-l lege cu ață de papiotă.
   Cred că jumătate din consiglieri PNL au contracte vechi cu Primăria, prin neamuri desigur.

   În 1917 un general francez ne-a scos din rahat. Acum o femeie de excepție. Un inginer cu MBA la Harvard ne va scoate. Sper s-o văd Prim-Ministru.

 3. Clotilde nu exista, este nula din nastere 😁

  • Ma gandesc cat de trist trebuie sa fie ca o nulitate asa ca Armand sa strice combinatiile zeilor tai.

  • Doar atât poți?
   Mai ai muuuult până să ajungi la nivelul unei euglene verzo.

  • Clatite tot „reziliaza” contractul de vreo 6 luni, acum o sa-l si „anuleze”. Pai sa ii uram bonne chance, ca vad ca pana acum n-a avut „decat” succesuri, de s-a stropit de sus pana jos. C-asa-i in tenis 😁

  • Gigi e deconectat de la realitate. Sa aberezi in asemenea hal e grav, chiar si pentru postacii PSD/PNL.

  • Gunoiul este de o naivitate induiosatoare, cel mai slab postac pluserist ever. 😁

 4. „Alo, Ambulanța? Defibrilatoare, repede! Adresa?! B-dul Kiseleff nr. 10, firește…”

  • Degeaba se chinuie madame Armand sa rezolve situația,justiția ii va dat câștig de cauză SC Romprest. Asa se intampla într-o țară unde justiția este coruptă și cu Pensii Speciale. Primul lucru pe care trebuia sa-l faca acest Guvern de maimutoi, era o reformă corectă în justitie si obligatoriu un ilicit.

 5. Să-i mai toarne careva in pahar lui @Nea Gică, iar lui @Eugen să-i desenați, că nu ințelege altfel !

 6. Și de-abia acum și-a dat seama de contract, trebuia de la început să spună clar ” acest contract este nul din toate punctele de vedere” , și era clar pentru toată lumea.

  • Deci este de vina ca nu a stiut sau cum? Asta e tot ce poti? Hai trolisorilor ca stati slab pana acum.

  • O fi știut de ceva vreme, doar că o fi vrut să afle cine o sprijină și cine nu…

 7. Săraca =))

  Ce nu înțelege dilia de clortilde și restul focilor aplaudaci cu maxim 2 neuroni ii că Primăria și Consiliul local S1 au fost responsabili pentru semnarea contractului, nu Romprest-ul. Primăria a selectat Romprest-ul nu invers. Iar o eventuală anulare a acestuia va aduce cu siguranță penalități și plăți compensatorii pe care Romprest-ul va trebui sa le încaseze. =))

  Mult succes băeții!! =))

  • Prietene un contract se semneaza de minim 2 parti nu doar de una. Nu poti sa spui ca nu stii despre o hotarare judecatoreasca dintr-un proces din care ai facut parte iar atat timp cat stampila romprestului este pe acel contract, sunt raspunzatori. Crezi ca au fost obligati sa semneze? Ineptie mai mare nu am auzit.

  • Ești aproape chiar amuzant. Cu indulgență ce-i drept.
   Sugerezi că săraca Romprest nu a avut ce face. I-a băgat Chilimanu și CL contractul pe gât. Cu forța. ”Na mă bani cu nemiluita. De 5 ori prețul pieței. Ce dacă tu nu vrei” i-ar fi zis Chilimanu și CL-ul. După care a venit cinstitu de Tudorache și CL-ul lui pesedac. Ăștia, corecți cum îi știm (nu degeaba i se spune diamantinul) nici n-au vrut să audă. ”Nu mă Romprestule, taci din gură și ia bani cu anasâna în continuare. Ce dacă tu nu vrei să te-mbogățești.”
   Săracu Romprest.
   Și mai ales săracu de tine. Cred că visul vieții tale este să depășești și tu la un concurs de intgeligență, amoeba. Pe euglena verde o concurează @Gigi, cu aceleași șanse ca și tine.

  • „Astfel, la actiunea promovata de Autoritatea de tutela, A.N.R.M.A.P. (astazi A.N.A.P), Tribunalul Bucuresti s-a pronuntat asupra acestei imprejurari, a constatat tardivitatea actiunii, a respins definitiv aceasta actiune si a consfintit ca acest contract este valabil, prin Sentinta civila 3695 din 11.12.2009.”

   Va tot cânt cărțile și voi nimic, cu cât vă uitați mai tare in gura lui clortilelde cu atât rămâneți tot mai pro… ști. =))

   Mult succes la ronțăit nutreț, băeții!!

  • NeaGica minte pentru mafia PNL/PSD, dar el primeste doar firimituri de la masa baronilor din partid.

 8. ce tare, muntii de gunoi din S1 vor creste si mai mari.

 9. @Baicu, acum te-a linistit dezvaluirea? Eu cred ca tu pleci de la o idee gresita, cum ca Armand ar fi tinut dovada la sertar. Lasa teoriile conspirationiste ca fac rău la minte

 10. Transmit postacilor plusr ca duamna Clatite are nevoie urgenta de alti juristi pentru consiliere, ea fiind ori intoxicata cu informatii gresite ori bate campii in mod constient.

  Vedeti, juristii plusr nu au trait niciodata din munca lor, ci doar au frecat hartii la ONG-uri, ei nu au carte, nu au experienta, ei nu stie domle prea multe, ati priceput asa?

  Dar juristii da pa la Romprest, aia au invatat si muncit de foame, sunt oameni care isi castiga existenta din munca lor, nu le-au dat parintii pile si relatii sa frece duda la un ONG de casa hranit din bani publici si fonduri europene, cu salarii de mii de euro si munca 0.

  progresistii astia se dau asa educati in strainatate, dar cand e vorba de munca, sunteti impotenti (profesional, in viata personala stim ca sunteti pe invers si o luati, nu o dati), vreti sa furati contracte, dar nu sunteti in stare de asta nici macar intr-o tara ca Romania, patria furtului

  • Voi PSDistii ati facut praf tara asta. 20 de ani ati avut la putere, v-ati obisnuit sa furati, ca de gandit si muncit nu sunteti in stare.

   Uite ca tara se schimba si va arunca peste bord, unul cate unul.

  • @gunoi userist:
   A inceput lumea sa vada incompetenta si miserupismul putorilor „educate” prin vest, si venite la Romanika in ONGuri si politica. La patron e greu, e de munca, mai bine dam din gura, ne punem poalele in cap si facem pe patriotii. Mie astia mi s-au parut suspecti din prima cu revenirea lor in tara ca la comanda, ca sa rezolve ei cu educatia lor dubioasa si experienta zero problemele Tarii.

 11. PANA LA DESFINARE SI ATE AVIOANE CLOTIDE TREBUIE SA PLATEASCA AMENZILE PRIMITE RECENT. SI DUPA 8 LUNI DE CAND E PRIMAR SI-A DAT SEAMA CA A PLATIT FATURI PT UN CONTRACT NUL? FELICITARI JURISTILOR DE LA PRIMARIE, BUN MESERIASI 🙂

 12. Aspenterul? Unde-i aspenterul? =))

  Va rog urgent, niște Aspenter pentru focile aplaudace ale franțuzoaicei =)) Citiți ba sa nu rămâneți cum sunteți, știți voi cum =))

  https://www.romprest.eu/

  • Te roade ca ati pierdut sectorul 1, te roade ca exista oameni cinstiti in Romania, psihopatule.

 13. Totuși, de ce nu a descoperit Curtea de Conturi în 13 ani aceste matrapazlacuri cu atâția bani publici la care specialiștii ei speciali sunt foarte, foarte atenți și ageri?!

  • NU A FOST PE „AGENDA” PREVILEGIATILOR DIN FRUNTEA cc A romaniei.

   ACUM CA A FOST INSCAUNAT vice CIORDITORUL badalau (MODIFICAND LEGEA CA SA FIE PUS UNUL CA el) SA VEZI CONTROALE….

  • Pentru ca totul este in regula, contractul ii valid si legal. D-aia n-au descoperit aia nimic de atatia ani.

 14. Ia uitativa la mafia Chiliman Tariceanu! in aceeasi zi pe 31 august 2008 se intampla doua lucruri; judecatoria decide definitiv ceva in legatura cu procedura de achizitie. Inainte cu o ora sau doua Chiliman si consiliul local incheie contractul cu Romprest. Cine se ocupa din partea statului de procedura de achizitie nu intervine. In 2009 hopa, se vorbeste ca este tardiva chestiunea. Mafia este la cei care aveau responsabilitate la procedurile de achizitie care nu au contestat. Au profitat mafiotii cu justitia si au obtinut in 2009 si 2010 niste decizii definitive cu care se lauda acum.

  • Cu asta cum ramane: Cea de-a doua decizie aparține Curții de Apel Brașov din data de 22 martie 2011 prin care această instanță a stipulat anularea anunțului de participare nr. 40433/08.12.2007?

  • Prietene tu vorbeste de o hotarare din 2009 noi de o hotarare definitiva din 2011.

 15. Romprest : „La acțiunea promovată de Autoritatea de tutelă, A.N.R.M.A.P. (astăzi A.N.A.P), Tribunalul București s-a pronunțat asupra acestei împrejurări, a constatat tardivitatea acțiunii, a respins definitiv această acțiune și a consfințit că acest contract este valabil, prin Sentința civilă 3695 din 11.12.2009”. „Recursul formulat a fost de asemenea respins prin decizie irevocabilă, de către Curtea de Apel Cluj, prin Decizia 3325 din 14.12.2010. Înalta Curte de Casație și Justiție statuează, prin Decizia 3933 din 2011, caracterul valabil al contractului de delegare”, „Mai mult, urmare a Deciziei nr.3325/2010 Curtea de Apel Cluj, secţia comercială, de contencios administrativ şi fiscal, irevocabilă, contractul în discuţie privind delegarea gestiunii prestării serviciilor de salubritate pe raza administrativ teritorială a sectorului 1, având ca părţi Consiliul Local al Sectorului 1 şi SC Compania Romprest Service SA, a rămas valabil”,

 16. SUPERB!
  (era o reclama:pe mashina cacanarilor,pe o vidanja scria mare „ciorba de burta”)

 17. @parerea mea,
  a noastră este, să ne iei în brațe pe toți de aici de la mijloc. Asta așa că o faci pe grozavul, normal așa era să spună de la început că acel contract era nul din 2008, ce nu ai înțeles, de ce atâta scandal și comunicate aiurea,când era foarte simplu sa spui asta de la început.

 18. De ce nu publica madame primar și hotărârile curții de apel Cluj (da Cluj pt ca acolo s-a judecat} și apoi cele de la CSJ unde instanta scrie cu subiect și predicat în 2008, 2010 și 2015 ca acest contract e valabil, ba chiar în motivarea de la CSJ din 2015 se spune ca singurul contract încheiat legal la nivelul Bucureștiului este cel de la S1. De ce madame primar nu ne spune cum nici una din i stitutiile statului care au controlat primăria S1 ana de an, Curtea de Conturi, ANAP, garda de mediu, corpul de control al guvernului nu a văzut din 2008 pana azi 2021 ca acest contract ar fi nu-l. Ca doar ea ne spune ca cei de la curtea de conturi au constatat un prejudiciu în legătură ca acest contract, pe care primarul ar trebui sa îl recupereze de la persoanele vinovate. Persoanele vinovate din cadrul primăriei nu ROMPREST. Deci madame cum e….
  O fi la fel ca nenea ala care i-a bătut în geam dar nu apare pe nici o camera din trafic…
  Oare chiar trebuie sa înghițim tot ce spune aceasta circareasa. Mai era unu care tot o trăgea cu statul paralel. Sa i telef ca madame a aflat ca ROMPREST e statul paralel. Nu mai bine se apuca ea de treaba și poate chiar se comporta ca un primar nu ca dl Firea măcar aia a făcut întâi tv și apoi politica. Clotilde cred ca vrea invers

  • Se vede ca esti PSDist, fiindca esti agramat.

  • arata-ne pe papusa unde te-a atins psdistul mare si rau

   serios, daca te-a abuzat vreun PeeSeeDiist, dute bro la un doctor si ia pastile, dar nu mai comenta aici, vede toata lumea ca esti un postac bolnav mintal

 19. @ Tot eu,
  Mare dreptate ai!!!👌

 20. Daca contractul va fi anulat Clotilde Armand a devenit instant LCK II .
  Romprest sa se multumeasca cu o emisiune la Latrina3 cu sotia infractorului Budeanu.

  RESPECT dna Armand !

  • La latrina Realitatea Plus al cărei patron, Păcuraru, deține pachetul majoritar și la Romprest

 21. E greu de crezut ca bucurestenii nu se uita la bani cand platesc gunoiul .

 22. Mai baieti si fete noi ne batem cuie in talpa singuri. Cum Dumnezeu pot aparea in comentarii indivizi care sa apere mizeria de Romprest? Eu nu sunt din Bucuresti, dar cand vad cum niste cetateni aduc argumente cum ca contractul este valabil, cand stim cu totii ca e jaf la drumul mare, efectiv mi se face greata. Care este spilu? Lucrati acolo? Aveti rude acolo? Urmeaza sa lucrati acolo? Haideti sa incercam sa revenim la realitate si sa ne comportam ca atare. Ignorati va rog vuvuzelele.

 23. Mai baieti si fete noi ne batem cuie in talpa singuri. Cum Dumnezeu pot aparea in comentarii indivizi care sa apere mizeria de Romprest? Eu nu sunt din Bucuresti, dar cand vad cum niste cetateni aduc argumente cum ca contractul este valabil, cand stim cu totii ca e jaf la drumul mare, efectiv mi se face greata. Care este spilu? Lucrati acolo? Aveti rude acolo? Urmeaza sa lucrati acolo? Haideti sa incercam sa revenim la realitate si sa ne comportam ca atare. Ignorati va rog vuvuzelele.

  • Ce-i foote grija pe pezani de ce se intampla in S1. Bai, noi suntem din Capitala, nu de la tara, asa ca voi, care trebuie sa va lasati opincile la bariera cand veniti la oras.

  • @Jiji
   Vorbeste in numele tau, fraiere! Cu cine crezi ca faci tu echipa de spui „noi”?

 24. Ce de gunoaie o ataca pe C. Bai’ ce nu va convinema? Nu mai aveti de unde fura? D aia am ajuns saracii EU’ numai tradatoribordinari in tara asta

 25. Ce va mai place sa mancati ce nu trebuie. Contractul anulat de instanta in 2008 era un contract incheiat in 2007 cu SC SUPERCOM SA si nicidecum cu ROMPREST. SUPERCOM SA exista si astazi. Insasi Madame Armand a publicat asta pe facebook. Voi ati sters numele firmei..Deci FAKE NEWS !!

  https://www.facebook.com/photo?fbid=333673608123971&set=a.253186326172700

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.