G4Media.ro

Primăria Oradea a acţionat în instanţă Ministerul de Finanţe şi pe cel…

Primăria Oradea a acţionat în instanţă Ministerul de Finanţe şi pe cel al Educaţiei pentru decontarea transportului elevilor

Primăria municipiului Oradea a acţionat în instanţă Ministerul Finanţelor Publice şi Ministerul Educaţiei pentru nerepartizarea sumelor pentru decontarea cheltuielilor de transport ale elevilor, care, potrivit legii, beneficiază de transport gratuit.

„Este o situaţie care trenează deja de peste un an. Mai bine de zece ani era foarte clar finanţat prin coplată, adică 50% plăteau părinţii şi 50% suporta bugetul local. În 2019, a fost o decizie a guvernului de a suporta, de la bugetul de stat, integral, transportul elevilor, lucru care a degrevat în primă fază bugetul local. Timp de şase luni decontările au venit cu întârziere şi au venit pe o filieră greoaie, prin Inspectoratul Şcolar, ca şcolile să plătească operatorii de transport. Iar în noiembrie 2019, sumele prevăzute nu au mai venit defel. Până în vara lui 2020, am forţat operatorul de transport să se descurce cu fondurile, dar evident că era vorba, la nivel de an, de zece milioane de lei. Şi atunci a trebuit să intervenim, am suportat din costurile noastre, din bugetul local şi am acţionat în instanţă Ministerul de Finanţe şi Ministerul Educaţiei”, a declarat, vineri, în conferinţă de presă, directorul economic Eduard Florea.

Acesta a adăugat că administraţia locală a fost nevoită să acţioneze în instanţă şi Direcţia pentru Sănătate Publică (DSP) Bihor, pentru nedecontarea, din anul 2019, a unor cheltuieli de carantină.

„E vorba despre acele perioade când persoane venite din străinătate erau carantinate obligatoriu şi noi, înţelegând într-o formă prevederile legale, am decontat şi partea de diurnă, DSP-ul a considerat că nu. Avem o primă sentinţă favorabilă municipiului, urmează apelul sau recursul. Nu e o sumă mare, 130.000 de lei, dar e o chestie de principiu pentru că ambele suntem instituţii publice şi ar trebui să avem o relaţie corectă în privinţa decontărilor”, a precizat Eduard Florea.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

 1. Singura subventie cu care sint de acord in tara asta este cea pentru agricultura . In rest – zero subventii .
  Eliminarea subventiilor va aduce in piata muncii singe proaspat . Ii va scoate pe pomanagii la munca .
  Dar cum poporul asta este un popor de milogi din nastere cu siguranta sint singurul care vrea asa ceva .

  • Pe cine „va scoate la munca” eliminarea subventiilor pentru transportul public?
   Faci confuzie cu ajutoarele sociale.

 2. Pe când va fi gata procesul și de pus în executare sentința … banii vor rămâne tot la bugetul guvernamental, pentru că o să se ceară lista nominală a elevilor beneficiari, care vor fi la acea vreme parte din clasa muncitoare angajată prin lumea largă.