G4Media.ro

Primăria Năvodari a desființat sistemul de termoficare din cauza pierderilor prea mari,…

sursa foto: Unsplash/ Julian Hochgesang

Primăria Năvodari a desființat sistemul de termoficare din cauza pierderilor prea mari, anunță vicepreședintele Consiliului Județean Constanța: ”Deci se va face frigul. Ca pe vremuri”/ Cazurile sociale vor primi 4000 de lei pentru echipamente sau branșare la gaze

Primăria Năvodari condusă de Florin Chelaru (PSD) a desființat, în ședința de Consiliu Local de vineri după-amiază, sistemul de termoficare, din cauza pierderilor prea mari, a anunțat, printr-un mesaj publicat pe Facebook, vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Petre Enciu (USR): ”Deci se va face frigul. Ca pe vremuri”, a adăugat acesta într-un comentariu.

Enciu a declarat pentru G4Media că familiile care reprezintă cazuri sociale vor primi câte 4000 de lei pentru echipamente sau branșare la rețeaua de gaze, dar schimbarea sistemului de încălzire poate dura până la 2 ani a explicat acesta.

”Suntem curioşi cum va răspunde domnul primar la urmatoarea întrebare: Cum îşi vor încălzi cei afectați locuințele şi cum îşi vor asigura apa caldă menajeră? Domnul primar a pus totul pe seama neperformanței sistemului de termoficare si a pierderilor care nu mai pot fi finanțate. Nu am reuşit să-l convingem că suntem în fața unei probleme mai mult tehnică decât economică pe care nimeni nu ştie să o rezolve. Deci se va face frigul. Ca pe vremuri”, a adăugat Petre Enciu.

Vicepreședintele USR al CJC susține că PNL, PSD și PMP au votat pentru debranșarea năvodărenilor de la sistemul de termoficare, în timp ce USR și Neamul românesc (formațiune reprezentată de fostul primar PSD, Nicolae Matei) au votat împotriva proiectului.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

15 comentarii

 1. in felul acesta fiecare va fi raspunzator pentru a-si plati factura la gaz, si nu vor mai capusa pe cei care sunt buni platnici dintr-un sistem centralizat, care vor beneficia si de un confort crescut.

  va fi un test si studiu pentru multeeeee alte primarii care se cofrunta cu astfel de probleme, si se poate vedea daca un sistem de asta centralizat e mai economic sau nu decat un sistem descentralizat, sau mai putin poluant sau mai poluant.

 2. Unii uita ca ferul rugineste … Nu mai vorbim de timp.

 3. Sau, credea cineva ca bransamentele s-au facut cu otel pur ? :))

  Stii vorba : Dai un ban dar stai in fata .

 4. Altfel spus, nu sapi din 5 in 5 ani dupa ele …

 5. Daca Elena era Chimista inca eram in era ceausista …

 6. Iliescu murise la cina undeva prin ’83 … V-o zice Dr. Strange.

 7. N-as putea sa ma pronunt fara mai multe date legate de problema, de costurile solutiilor alternative si chiar a posibilelor motivatii ascunse ale primarului, dar, in principiu, cred ca toate gaurile astea negre ar trebui lasate sa-si dea duhul.
  Cand localitatile vor invata sa se autosustina si sa nu mai stea cu mana intinsa dupa CJ sau guvern, abia atunci vom putea vorbi de dezvoltare sanatoasa si la noi.

 8. Sunt mii de localitati in care nu exista termoficare si doar cateva cu, in general orasele mari care isi permit sa plateasca subventii pentru inficienta sistemului.
  Bravo lor, asa macar fiecare este responsabil de propria lui buna-stare.
  Hai Nicusor ca se poate si la noi in Bucuresti! Decat sa fii injurat mai bine ii lasi pe fiecare sa se descurce!
  Dar stai, nu poti pentru ca ELCEN e cuplat cu niste baieti care fac bani din energia electrica si Termoenergetica are cateva mii de oameni, cateva sute de PCR-uri si e capusata de niste firme de partid.
  Ghinion!

  • Incalzirea centralizata nu e solutie nici macar pentru orasele mari. Peste tot in lume, solutia o reprezinta centralele de scara sau de cvartal. Dar unde sa le instalezi, in orase comuniste proiectate inghesuit si cu subsoluri inundate de zeci de ani?

 9. Sistemele centralizate de termoficare sunt doar niste vaci de muls bani publici de catre smecheri. Asa se va ajunge si la Bucuresti peste vreo 5-6 ani maxim.

 10. La Navodari Florin Chelaru a creeat mai multe grupuri infractionale din care a jefuit multi bani publici , este cel mai mare hot !

 11. Asta e soluție, nu problemă! Noi am rezolvat asta acum 13 ani! Cu mânuța mea am tăiat coloanele de agent termic. Pe vremea aia debranșarea era o simplă formalitate, nu ca la București!

 12. Daaa, dacă arunc o bombă îmi dați 40 de virgine?

 13. D nu-l Enciu, regia de termoficare o gaura nu neagră ci foarte neagră. Înghite o grămadă de bani. E un adăpost pentru toate pilele politice. Toate, din toată tara. Dacă ar fi eficientizare, da. Dar altfel ar trebui desființate toate. Nu mai puneți umărul la menținerea în viata a unei profitabile afaceri psdiste. Chiar dacă primarul am înțeles ca e psdist.

 14. Dacă USL-ul ia măsura asta la Năvodari (după ce au păpat toți banii din conturile companiei de termoficare), de ce in București nu te lasă să te debransezi?