G4Media.ro

Primăria Constanța va da afară peste 200 de chiriași din cartierul social…

Primăria Constanța va da afară peste 200 de chiriași din cartierul social Henri Coandă după ce aceștia și-au falsificat certificatele fiscale/ Cartierul înființat de Radu Mazăre i-a adus fostului primar unul dintre dosarele de la DNA

Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat„, din subordinea Primăriei Constanța, a anunțat, joi, că va da afară peste 200 de chiriași din cartierul social Henri Coandă, după ce reprezentanții administrației locale au descoperit, în urma unor verificări, că aceștia aveau certificate fiscale false.

 • ”În urma unor verificări derulate în ultima perioadă, au fost depistate nereguli în ceea ce privește autenticitatea certificatelor fiscale de debit sau de stare materială prezentate de către chiriași ai campusului social Henri Coandă și ai locuințelor din fondul locativ de stat, administrate de RAEDPP. Drept urmare, Regia a demarat procedura de corespondență cu autoritatea emitentă a certificatelor fiscale. Până în momentul de față, există suspiciuni că peste 220 de persoane au depus astfel de documente falsificate, în scopul îndeplinirii criteriilor de eligibilitate pentru repartizarea unei locuințe ori în vederea prelungirii contractelor de închiriere deja existente. Regia continuă verificările și în perioada următoare, urmând să înceapă demersurile pentru rezilierea contractelor de închiriere ale persoanelor descoperite cu certificate fiscale false”, au transmis reprezentanții RAEDPP într-un comunicat.

Cartierul Henri Coandă a fost construit la inițiativa fostului primar Radu Mazăre, pentru asistații social din municipiu, și s-a transformat rapid într-nu bazin electoral fidel. Cartierul a fost construit de omul de afaceri israelian Avraham Morgenstern, iar modul în care s-au desfășurat lucrările i-au adus fostului edil un dosar penal.

Procurorii DNA susțin că acesta ar fi luat mită de la Avraham Morgenstern pentru ca acesta să câștige licitația de construire a cartierului social ”Henri Coandă” din Constanța.

În dosar au mai fost trimiși în judecată și Alexandru Mazăre, unul dintre frații fostului primar, dar și Morgenstern. Toți trei au fost achitați în primă instanță, dar decizia nu este definitivă, dosarul judecându-se la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Sa returneze si chiria fata de pretul pietei, retroactiv! Plus urmariti penal !

  Hai justitia care capuseaza.romania, sa va vedem! Faceti dreptate, recuperati prejudiciul! Ooo, stai, cum asa, si voi stati pe banii statului in chirie, cu proprietati pe numele rudelor!

  Deci ce dreptate in romania ? Niciodata! O tara de hoti, incapand cu justitie, mi,.mapn, armata, bugetari! Hoti sudisti, ragateni hoti!

 2. achitati in prima instanta + e o masina de lux in fata blocului de asistati + prostii nu voteaza cu usr/plus ci cu hoti = Romania

 3. Ne-am petrecut într-o vară concediul ,,la particulari”, în zonă.
  Ne-am simțit ca și cînd am fi nimerit într-o țară exotică!
  În Afganistan.
  Acu’ puțin la subiect: fake news! Adică o să-și ridice primaru’ psd-ist al Constanței țigănimea-n cap taman în an electoral? Asta să i-o ziceți lu’ mutu, cu ,,m”…

 4. 1) Din ce an e procesul la DNA?

  2) Celor cu atestatele falsificate nu li se face si plangere penala? Doar le bat obrazul…?!

 5. Unde sunt implicate autoritățile centrale sau locale inerent apare și corupția și furaciunile. Nu e nimic gratis pe lumea asta! Prețuri reglementate, subvențiile, gratuitățile vin la pachet cu birocrație, ineficiența și hoție. Ar trebui introdus la nivel național un Venit Universal Minim de 400 lei și desființate toate gratuitățile, subvențiile și alte facilități precum și instituțiile și departamentele care se ocupă cu așa ceva. Ar fi mai eficient, mai ieftin și n-ar mai crea obligații la urma de vot pentru că ar fi garantat pentru toți cetățenii adulți de la cel mai sărac și până la Ion Țiriac. Sursă de finanțare ar fi desființarea majorității instituțiilor cu atribuții în asistența socială, comasarea unităților teritoriale administrative și creșterea TVA la 25% la anumite mărfuri inclusiv electronice și automobile

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.