G4Media.ro

Primăria Constanța taie sporurile și tichetele de vacanță ale angajaților și blochează…

sursa foto: Primăria Constanța

Primăria Constanța taie sporurile și tichetele de vacanță ale angajaților și blochează posturile și promovările. Măsurile sunt o urmare a crizei COVID-19

Veniturile salariaților din Primăria Constanța vor scădea în perioada iulie-decembrie 2020, din cauza cheltuielilor suplimentare făcute de administrația publică în criza COVID-19, au anunțat, vineri, reprezentanții primăriei.

“Cheltuielile nostre au crescut anul acesta, am alocat sume importante Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, cel care a fost în linia întâi în lupta contra COVID-19, iar colegii noștri de acolo au avut rezultate remarcabile”, a declarat primarul Constanței.

Acesta a anunțat măsurile pe care urmează să le implementeze, în urma cărora funcționarii publici din primărie vor avea veniturile reduse:

1. „Sporul de 15% se suspendă;
2. Tichetele de vacanță de 1.450 de lei pentru fiecare angajat nu se mai acordă în anul 2020;
3. Blocăm posturile, nu mai angajăm pe nimeni;
4. Blocăm promovările. Nu mai promovează nimeni nici în grad, nici în treaptă;
5. Suspendăm cursurile pentru formarea profesională. Întregul buget dedicat acestora va fi mutat în economii;
6. Nu vom mai acorda bonificații persoanelor care lucrau cu fonduri europene și, în acest fel, 2 milioane de lei vor merge tot în economii”, se arată în comunicatul de presă transmis de Primăria Constanța.

De asemenea, primarul Constanței a anunțat că a convocat Consiliul local municipal într-o ședință în ultima zi din luna iunie, unde se vor supune la vot mai multe facilități fiscale pentru operatorii economici, în special din segmentul turistic: suspendarea plății taxei de dezvoltare și promovare a turismului, reducerea taxei pentru utilizarea temporară a locurilor publice cu 99%, reducerea cu 50% a impozitului pe clădiri.

sursa foto: Primăria Constanța

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Când te numești vergil înseamnă că tac tu nu a fost manga doar când te a declarat!

  2. imi vad de viata mea , in casa mea.

  3. Amiralul asta de cacasao n-a avut comanda unei nave niciodata in viata lui,cum e posibil sa fie amiral???

  4. Vergilică e amiral de uscat, ii plac uniformele albe cu multe fireturi, el a navigat doar in cada din baie, a terminat facultatea de constructii navale Galati. Avansarile la amiral le are cam ca generalul Oprea Izmană.

  5. Is infiltrate pe toate partile PSD, PNL si AUR de rusnaci, foarte posibil cu finantare directa… bine, acum in cazul lui Chitac, e posibil sa fie doar un pic mai redus… sincer, nu stiu care varianta e mai rea…