G4Media.ro

Primăria Constanța nu e interesată de exercitarea dreptului de preemțiune asupra hotelului…

Sursa foto: CT100.ro

Primăria Constanța nu e interesată de exercitarea dreptului de preemțiune asupra hotelului Rex din Mamaia / Primar: ”Toată formularistica, birocrația asta românească…”

Primarul Constanței, Vergil Chițac, nu este interesat de exercitarea dreptului de preemțiune asupra hotelului Rex din stațiunea Mamaia, anunță Agenția de presă Rador.

Acesta a declarat recent, într-o conferință de presă, că preferă ca activul să fie preluat de un agent economic care să-l reabiliteze mult mai repede decât ar putea-o face municipalitatea.

„Nu vreau să exercităm dreptul de preemțiune. Acolo, din momentul în care ne exercităm dreptul de preemțiune, lăsând la o parte faptul că trebuie să știm ce facem acolo, ce face primăria acolo, toată formularistica, birocrația asta românească… Dacă am avea bani și din câte înțeleg, costă destul de mult, chiar dacă am avea bani, deși și asta este o problemă, ar dura foarte mult. Eu prefer ca să le dau unui privat care este mult mai mai abil, mai fâșneț, acționează mult mai rapid, să repare, să restaureze respectivul activ, să-l exploateze, evident comercial”, a declarat primarul.

Într-o conferință de presă susținută la sfârșitul săptămânii, USR Constanța a respins transformarea acestuia în aparthotel – o încrucişare între un apartament de închiriat și un hotel.

Hotelul a fost construit după planurile arhitectului George Matei Cantacuzino, din inițiativa Regelui Carol al II-lea al României și a fost inagurat la 15 august 1936 în prezența acestuia, scrie Wikipedia.

“Grand Hotel Rex” este închis din 2011, din cauza unui incendiu provocat de un scurtcircuit.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Hai sa vedem „privatul fâsneț” daca este Pnleprist,jecgSDist sau alt conectat.

    “Contra-amiralul de Gigi24 “ca nu-i zic niciodata primarul CT .

    Politruci peste tot!🤯

  2. Nisip sănătos… dar ce este nisipul?

    🙂