G4Media.ro

Primăria Constanța a emis 12 certificate de urbanism în ultimii 2 ani,…

sursa foto: dobrogealive.ro

Primăria Constanța a emis 12 certificate de urbanism în ultimii 2 ani, pe coasta care desparte orașul de mare/ Primul pas spre construcții de 20 de metri înălțime pe taluzul care a stârnit controverse puternice pe vremea lui Mazăre (presa locală)

Primăria Constanța condusă de primarul PNL Vergil Chițac a emis 12 certificate de urbanism în ultimii doi ani, pe coasta plajei din Constanța, taluzul care desparte orașul de mare, arată o investigație a publicației locale dobrogealive.ro, citată de Info Sud-Est.

Certificatul de urbanism este primul pas către eliberarea autorizației de construire. Certificatele publicate de jurnaliști arată că acestea permit construcții de până la 20 de metri, aparthoteluri și locuințe colective.

  • Întrebat de Info Sud-Est dacă se va autosesiza în cazul certificatelor de urbanism emise de Primăria Constanța, prefectul Constanței Silviu Coșa (PNL) a declarat: ”Noi putem acționa doar ca urmare a sesizării trimise de ISC (Inspectoratul de Stat în Construcții, n.red.). Nu avem alte competențe tehnice”.
  • Inspectoratul de Stat în Construcții – Sud-Est, condus de Dayan Fetislam, fost angajat al lui Radu Mazăre pe vremea când era primar, nu a transmis un punct de vedere până la publicarea acestui articol.

Pe taluzul pe care astăzi primăria emite certificate de urbanism au fost împroprietărite mai multe persoane, în timpul fostei administrații Mazăre, între care și oameni de afaceri cunoscuți la nivel local.

Pe la baza taluzului urma să treacă Șoseaua de Coastă a Constanței, ”proiectul de suflet” al fostului primar Radu Mazăre, pe care nu a reușit însă să-l impună din cauza controverselor din spațiul public, în ciuda faptului că și-a instalat inclusiv un ministru la Mediu în 2008-2009.

Însă primarul Vergil Chițac a anunțat la începutul lunii februarie că ”proiectul este bun”, iar șoseaua va fi făcută, iar pentru acest lucru se va întâlni cu Costin Răsăuțeanu, fostul viceprimar al lui Decebal Făgădău, pentru a stabili modul în care aceasta va fi amenajată.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Chiar fiul lui Bosînceanu și-a terminat de curînd vila construită pe taluz exact lîngă Casa Căsătoriilor. De unde pînă unde s-a făcut ”apropitar” acolo?