G4Media.ro

Primăria Cluj-Napoca vrea să acorde noi autorizații de taxi doar mașinilor electrice

Primăria Cluj-Napoca vrea să acorde noi autorizații de taxi doar mașinilor electrice

Primăria Cluj-Napoca a inițiat un proiect de hotărâre privind acordarea de autorizații de taxi pentru mașini electrice pe baza unui studiu care relevă faptul că este necesară creșterea la 2.500 a numărului de autorizații de taxi, exclusiv cu autorizații “verzi” – autorizații de taxi care utilizează doar autovehicule electrice, transmite Transilvania Reporter.

Studiul a fost elaborat de Grupul de cercetare în domeniul sistemelor de transport de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

În acest moment, în municipiului Cluj sunt eliberate 2469 autorizații taxi cu valabilitate până la 31 decembrie 2019, urmând ca de la 1 ianuarie 2020 să se prelungească autorizațiile de taxi pentru o perioadă de 5 ani, cu respectarea prevederilor legale în acest sens. Cele 31 de autorizații de taxi suplimentare vor fi acordate doar pentru mașini electrice.

Primăria Cluj a făcut mai mulți pași pentru reducerea emisiilor de gaze dintr-un oraş extrem de aglomerat. Astfel, în luna mai, municipalitatea anunța că va cumpăra trei automobile electrice pentru Poliţia Locală. Anterior, amenajase stații de încărcare pentru mașini electrice și cumpărase mijloace de transport în comun nepoluante – autobuze electrice, troleibuze, tramvaie.

Foto: Pixabay.com

Citește tot articolul pe Transilvania Reporter

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. in bucale , se elibereaza doar clanurilor!

  2. Bravo Boc, bravo Cluj !
    Pe cand D-lor Primari si locuitori din celelalte mari orașe ale patriei Constanța, Iași, Timișoara, Brașov, Craiova o sa luați exemplu de la clujeni ?
    Răspuns: la următoarele alegeri locale din 2020 ?!?

  3. Bateriile din care se obține energia, au o greutate de cca 600 kilograme. Imaginați-vă, cât constituie din masa totală a maşinii, şi în ce măsură există un pericol, în caz de accidentare. Dar din poluarea, rezultată din producția lor?…

  4. Tu gandesti inainte sa scrii? Sau doar insiri ineptii fara logica in ideea ca te baga lumea in seama? Nimic din ce ai scris nu are sens si nu are argumente care sa stea ca baza…