G4Media.ro

Primăria Capitalei lansează un program de restaurare a clădirilor istorice din București,…

Secțiune susținută de
Concordia

Articolele din această secțiune sunt realizate cu respectarea independenței editoriale a redacției

Primăria Capitalei lansează un program de restaurare a clădirilor istorice din București, atât publice, cât și private

Primăria Municipiului București lansează un program de restaurare a clădirilor istorice din Capitală, deținute atât de stat, cât și de privați. Vor fi prioritizate, pe baza unui punctaj, clădirile care vor avea rol în creșterea economiei locale, respectiv cele care vor putea fi folosite pentru a crea locuri de muncă și pentru a susține industrii culturale, creative, ospitalitate, HoReCa.

„Lansăm azi în dezbatere publică Programul Municipal de Restaurare, destinat clădirilor istorice din București, indiferent de forma de proprietate. Suntem interesați să susținem în special clădirile care pot avea un rol în creșterea economiei locale, în dezvoltarea culturii, educației și turismului. Ne pregătim astfel să oferim o cale concretă pentru salvarea și valorificarea patrimoniului istoric al Capitalei, dincolo de efortul nostru de a rezista presiunii asupra vechilor clădiri și de a stopa demolările”, a scris primarul Nicușor Dan, pe Facebook.

Edmond Niculușcă, directorul Administrației Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, a transmis că instituția a reușit să creeze primul mecanism de salvare a clădirilor istorice din Capitală.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Unde sunt slugile PSD sa-mi explice de ce n-a facut Firea asta pana acum?

  2. restauram din bani publici cladiri private si proprietatea tot privata ramane, nu multumesc, o alta pomana pentru „mostenitorii” de bine cu acte false

    • Dar ce propui sa se faca din bani publici? Ca si daca se construieste un spital, nu te duci doar tu cu familia ta acolo, se duc altii. E vorba si de aspectul orasului, de estetica, probabil n-ai fost in viata ta intr-o tara frumoasa si civilizata in care traiul intr-un oras mizerabil si mutilat nu te face sa iti doresti sa emigrezi.

  3. Cit de mult ma bucur. Felicitari si la mai mare!

  4. Iti explic eu, pe lege (L500/2002, cu modificarile si completarile ulterioare). Este ilegal ca o autoritate publica sa construiasca/modernizeze/reabiliteze etc. intr-o locatie care nu ii apartine (asa cum sunt acele imobile).

    Atunci, sa vina sa-ti faca si tie gardul/sa-ti extinda/modernizeze etc.casa!

    Este ILEGAL in litera si, mai ales, in SPIRITUL legii!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.