G4Media.ro

Primăria Capitalei îl acuză pe primarul Sectorului 3 că a plantat ilegal…

Captura Facebook

Primăria Capitalei îl acuză pe primarul Sectorului 3 că a plantat ilegal palmieri în centrul Capitalei, iar aceștia vor fi scoși luni / Viceprimar: „Bucureștiul nu e nici Dubai, nici grădina cu maimuțe a primarului Negoiță”

Update Ora 12.30: Primarul general, Nicușor Dan, a dat dispoziție ALPAB să extragă palmierii plantați ilegal în zona Unirii de lucrătorii Primăriei Sector 3, anunță un comunicat de presă al primăriei.

Astfel, luni, la ora 13:00, ALPAB va scoate arborii fără să-i vătămeze și vor umple cu pământ găurile rămase pentru a aduce terenul la același nivel, precizează sursa citată.

„În cursul zilei de sâmbătă, 13 mai, din dispoziția primarului general, Poliția Locală a sistat acțiunea de plantare a palmierilor. Această acțiune se desfășura ilegal, fără aviz de la administratorul drumului (Administrația Străzilor București). Menționăm că Primăria Sectorului 3 a resistematizat zona fără a avea documente legale”, se mai arată în comunicat.

Știrea inițială: Primăria Capitalei îl acuză pe primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, că a plantat ilegal palmieri în centrul Capitalei, la Piața Unirii. Primăria generală a anunțat că palmierii vor fi scoși chiar luni.

Viceprimarul Horia Tomescu a mers, luni dimineață, la fața locului împreună cu o echipă care să se ocupe de extragerea palmierilor.

„Bucureștiul nu e nici Dubai, nici grădina cu maimuțe a primarului Negoiță. (…) Încercăm să oprim această invazie a kitsch-ului”, a declarat Tomescu într-o intervenție la Digi24.

Primăria Sectorului 3 a plantat mai mulți palmieri în apropiere de Piața Unirii din centrul Bucureștiului, iar primarul Robert Negoiță a dat asigurări, sâmbătă, că este vorba de arbori aclimatizați care „vor supraviețui până la minus 15 – 20 de grade”.

„Uitați cu ce surpriză venim. La Piața Unirii vom avea palmieri. Avem deja. Iată că lucrează aici oamenii, colegii cu aceste plante minunate care ne plac atât de mult”, a afirmă primarul Robert Negoiță într-o postare video pe pagina sa de Facebook.

Citește și VIDEO Robert Negoiță: Uitați cu ce surpriză venim! La Piața Unirii avem palmieri

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

 1. Firea e la 29% în sondaje, USR la 17%. Bucureștenii vor kitsch.

  • Asta vroiam sa spun și eu. Nu m-ar mira dacă cetățenii din sectorul 3 ar fi de acord cu Negoita și sa fie o mișcare a lui Nicușor care sa ii aducă numai pierderi in alegeri. Așa e când nu logica și bunul simț sunt funcțiile obiectiv

 2. nu e apa calda, nu e caldura, orasul e ca o toaleta de la gara de nord, dar bine ca sunt palmieri. poate aduci si bananieri, domnu negoita, ca la o tara bananiera care se respecta.

 3. Unde i-a plantat ca noi i-am cautat si nici pe aia nu i-am vazut? Erau bonsai?

  • Acuma sa-i ia, sa-i plateasca din buzunarul lui cel ticsit de bani si sa-i planteze pe mosiile lui. Altfel cheltuiala se numeste irosirea banului public.

 4. Palmieri ca la Mamaia pe vremea lui Mazăre! Pesedistii își vor schimba sigla din trei trandafiri in trei palmieri! Africa, venim!

  • Si in Timisoara au fost. Robu a castigat titlul de capitala a palmierilor
   (inainte de demersul pentru capitala culturala), nu degeaba s-a inventat titlul de Palmisoara.
   E o bataie de joc pe bani publici. Ca genul asta de copac nu poate fi aclimatizat 100%, iarna trebuie mutati in sere sau in spatii interioare, altfel, la un -10 celsius s-au dus.

 5. L-a făcut de cacao și chiar merită că face multe doar de capul lui.

 6. Se nevoiește electoral bietul gargaragiu Negoiță.

 7. Domnul Negoita ar trebui sa puna poze cu Centrul „Sfântul Gabriel cel Viteaz” din Pipera: cea mai mare realizare a dansului in colaborare cu Gabriela Firea.
  Despre asta vorbim?

 8. Pentru că nu mai avea loc la el în curte de atâtea borduri și betoane, Neghiobiță a pus palmierii în curtea altora.
  După celebrele borduri roșii pe care le-a turnat greșit în cofraje șerpuite si pe care le-a schimbat la scurt timp pentru că până nici lui nu i-au mai plăcut, nemaifiind niciun loc liber nebetonat, Neghiobiță s-a apucat să planteze pe bulevarde copăcei la 50 cm unul de altul, pe două rânduri. Desigur, arborii nu vor rezista pentru ca se umbresc unul pe altul si nu au loc să se dezvolte. Dar dacă calculăm un profit de 20%, iese bine la fotosinteză.
  Și cu palmierii fotosinteza e tot pe la vreo 20%