G4Media.ro

Primăria Capitalei, demersuri pentru cartografierea rețelelor de utilități și digitalizarea bazelor de…

sursa foto: Facebook/Nicusor Dan

Primăria Capitalei, demersuri pentru cartografierea rețelelor de utilități și digitalizarea bazelor de date

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, anunță planul cartografierii rețelelor de utilități și o digitalizare a bazelor de date, urmând să fie achiziționate servicii de specialitate, în sensul acesta.

„Dorim să realizăm o hartă digitală a tuturor rețelelor de utilități aflate în subteranul orașului, fie că este vorba despre țevi de termoficare, rețele electrice, telecomunicații, gaze, apă-canal. Utilizarea unui astfel de program va duce la reducerea timpului de execuție a lucrărilor de investiții și implicit la reducerea costurilor. Mai mult, toate documentele sau hărțile care cuprind astfel de rețele sunt extrem de vechi, au peste 30 de ani și nu mai corespund cu ceea ce există de fapt în realitate, în teren. S-a construit foarte mult, fără o sistematizare corespunzătoare și toate aceste modificări nu apar în evidența autorităților locale”, a transmis Nicușor Dan.

Edilul a explicat că pe această temă a avut o ședință de lucru cu specialiștii din direcțiile Primăriei și cu reprezentanții unei companii care oferă astfel de servicii.

„Elaborarea de către administrația locală a unei baze de date a rețelelor este o obligație stipulată în Legea 51/2006, a serviciilor comunitare de utilități publice și de aceea intenționăm să colaborăm și cu primăriile de sector pentru a colecta toate informațiile pe care le dețin iar în final, dezvoltatorii sau firmele de profil care doresc să deschidă un șantier să nu mai fie nevoiți să obțină avize de la toți furnizorii de servicii publice ci să se adreseze Primăriei Capitalei care să poată emite, utilizând acest program, un singur aviz”, a mai spus Nicușor Dan.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

 1. Povestea aia cu „eu construiesc” nu caut țapi ispășitori pentru găurile din buget e pentru ăia care câștigă ușor.
  Cine munceste din greu pentru salariu vrea sa știe ca cel care a furat in administrarea anterioara e tras la raspundere.
  Nicușoare – aingura șansă pentru un nou mandat e un spectacol cu Procurorii si cu dosare penale

 2. Bă nenicule nu-s itist dar citesc si nuuu-nțeleg nimica toată.
  Cum ar veni daraua asta .Digitalizarea bazelor de date???
  adicalea bazele astea de date nu sunt înca digitale, din titlu,dar ce sunt ele? asa sa-mi explice cum văzui titlul carțuluii galbena in rafturi ceva cu Baze de Date pentru Proşti. ca mine.

 3. Obligație legală este și cadastrul pentru patrimoniul PMB.