G4Media.ro

Primăria Capitalei a suspendat autorizaţia de funcţionare pentru terasele din Herăstrău la…

Primăria Capitalei a suspendat autorizaţia de funcţionare pentru terasele din Herăstrău la care s-au adunat zeci de tineri sâmbătă seara

Viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu anunță că a fost suspendată autorizaţia de funcţionare pentru terase în cazul celor două societăţi comerciale din Parcul Herăstrău unde numeroşi tineri s-au adunat în noaptea de sâmbătă spre duminică.

„Măsura pe care am aplicat-o este în concordanţă cu realitatea descoperită la faţa locului, şi anume faptul că, deşi era de evidenţă ordonanţa de guvern care pentru această perioadă interzice deschiderea teraselor, până la adoptarea proiectului de lege care va reglementa acest tip de activitate în starea de alertă, aceştia, înţelegând să nu respecte toate aceste obligaţii, au procedat aşa cum s-a putut vedea în filmările puse la dispoziţie de televiziuni. Măsura a fost acea de suspendare a activităţii până pe data 30 a acestei luni, dată cu care se suspendă şi starea de alertă şi, practic, orice fel de măsură specială care a fost luată în această perioadă. Aceasta a constat într-o măsură adiţională, pentru a descuraja orice astfel de activitate, de comportament, care nu face decât să ducă la apariţia de noi focare. Trebuie să înţelegem faptul că responsabilitatea este cuvântul care trebuie să guverneze această perioadă, nu inconştienţa pe care aţi putut să o vedeţi din partea proprietarilor acestor terase”, a precizat viceprimarul Capitalei, pentru Agerpres.

Aurelian Bădulescu a adăugat că aceste unităţi nu puteau să comercializeze în regim de take away, deoarece nu erau autorizate să vândă mâncare la pachet.

„Le-am suspendat autorizaţia de funcţionare pentru terasă, deci nu mai pot desfăşura activităţi afară din restaurant, ca să nu mai spună că dânşii au vândut take away. Ce take away? Ele nu sunt autorizate să vândă mâncare la pachet. Aceste două localuri sunt autorizate pentru vânzarea de alimente în salon sau pe terasă. Conform ordonanţei guvernului, raportat la starea de alertă, nu aveau voie să deschidă aceste puncte de vânzare. (…) Odată cu terminarea stării de alertă, de drept, autorizaţia va fi validă. (…) Dar dacă luni sau marţi intră proiectul de lege care reglementează deschiderea teraselor, tot de drept, ea este validă, dar cu respectarea condiţiilor care vor fi stabilite de Ministerul de Interne şi de Ministerul Sănătăţii”, a declarat Bădulescu.

Zeci de tineri s-au strâns, sâmbătă seară, în fața unui restaurant din Parcul Herăstrău, ascultau muzică şi dansau, fără a respecta regulile de distanțare, imagini surprinse în zonă fiind postate pe Facebook.

Sursa foto: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Nu ati rezolvat nimic, nu ati indepartat cauza.Inchideti parcurile incepand cu ora 22.00 în perioada starii de alerta!!!!!!!!!!!!!!

 2. Inchideti tot si parcurile mai ales, ca murim cu totii , trebuie rabdare 4-6 luni pana scapam de virus

  • Nu mor decât de frica cei prea speriati.
   Daca tu respecti regulile întrutotul (masca, manusi, distanta, devreme în pat), cu ce crezi ca te pot infecta niste debusolati?

 3. Iar ne arunca Primaria praf in ochi. Le-au suspendat autorizatiile pana la 1 iunie, practic nu le-au facut nimic, oricum ar fi trebuit sa stea inchise.

 4. Pai aveau autorizatie?

  • Pun pariu ca nici Primaria nu stie sigur!

 5. Badulescu,le-ti spus si suma care trebuie sa o ;doneze; pentru recuperarea licentei la 1 Iunie?

 6. Badulescule, ceara ma- tii ! Le-ai facut o frectie la piciorul de lemn !
  Puteai sa-i amendezi contraventional in baza unor dispozitii legale preexistente pandemiei de covid ! Politia putea sa-l amendeze pe administrator si pe dj pt tulburarea linistii publice (inclusiv pe cativa din tinerii mai vocali (care zbierau).

 7. Vedeti voi, ca in Romania , civilizatia se poate introduce doar cu forta. Daca nu ne-am invatat minte la incidentul de la Colectiv ca nu ne putem juca cu viata si cu sanatatea oamenilor si ca acei patronasi vagabonzi din Herastrau ,care nu dau 2 bani pe viata unor oameni meritau sanctionati sever astfel incat sa facem un exemplu din ei atunci ne meritam soarta trebuie sa fugim cu totii din tara asta. De abia astia meritau niste bastoane si gaze lacrimogene de la Jandarmi. Indivizii aia sa nu mai aiba dreptul sa isi deschida terase acolo in parc niciodata . Gata, s-a terminat pentru ei.