G4Media.ro

Primăria Brașov vrea să schimbe regulile privind construcțiile pe dealurile din jurul…

sursa foto: Pixabay

Primăria Brașov vrea să schimbe regulile privind construcțiile pe dealurile din jurul municipiului / Se cere inclusiv studiu de însorire / Nu vor mai putea fi construite blocuri cu regim de P+2 pe o parte a dealurilor și P+5 pe cealaltă parte

Administrația locală din Brașov a lansat, în dezbatere publică, regulamentul privind construcțiile în pantă, ce vine cu o serie de noutăți, relatează Agenția de presă Rador.

De exemplu, pentru obținerea autorizației de construire vor fi solicitate mai mult studii, de la impactul traficului, record la utilități, studiu privind vegetația sau studiu de însorire.

De asemenea, nu vor mai putea fi construite blocuri cu regim de P+2 pe o parte și P+5 pe cealaltă parte, în care a fost săpat în deal, iar diferența de nivel este trecută la nivel subteran.

“Această metodologie vizează analiza specificului acestor tipuri de terenuri și reglementările specifice în care se va putea construi în terenurile în pantă. Chiar dacă în reglementările urbanistice se specifică, de exemplu, posibilitatea de a construi locuință mică individuală, fără să facem aceste precizări legate de ce înseamnă locuințele individuale, ce înseamnă locuință mică, ce înseamnă trasarea terenului, care este nivelul pantei, gradul de înclinație la care se poate construi, putem ajunge să vedem că proiecte imobiliare care au aprobat P+2 niveluri, conform reglementărilor urbanistice, ajung de fapt să sape în dealul întreg sau să teraseze întreg dealul. Acest regulament clarifică și reglementează la nivel de detaliu propunerile privind felul în care se poate construi pe patrimoniul natural deosebit din municipiul Brașov, în speță terenurile în pantă”, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

Brașovenii interesați pot trimite propuneri sau sugestii pentru completare sau modificare până în 10 octombrie, după care, pentru a deveni regulă, documentul va trebui aprobat de către consilierii locali.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Interzicere

  2. După 32 ani de construcții aberante tu acu vrei sa pari o primărie asumată…???!!!