G4Media.ro

Primăria Braşov vrea să sancţioneze firma care deszăpezeşte pentru că nu şi-a…

Primăria Braşov vrea să sancţioneze firma care deszăpezeşte pentru că nu şi-a îndeplinit obligaţiile contractuale

Primăria Braşov va sancţiona firma cu care are contract pentru deszăpezire după ce, miercuri, în condiţiile codului galben de ninsori, aceasta a prestat o activitate necorespunzătoare pe străzile din municipiu şi pe drumul spre staţiunea Poiana Braşov, transmite Agerpres.

Conform unei informări transmise miercuri, deşi Primăria Braşov a notificat încă de marţi dimineaţă operatorul serviciului de deszăpezire, firma Comprest, cu privire la faptul că vor fi căderi de zăpadă şi trebuie să fie pregătit de intervenţie, acesta a început deszăpezirea cu întârziere şi cu un număr mic de maşini, faţă de cel stabilit prin contract.

Potrivit Primăriei Braşov, la ora 7.30, Comprest avea în trafic 20 de utilaje de deszăpezire deşi, conform contractului, până la data de 30 aprilie, la solicitarea primăriei, trebuia să pregătească 78 de utilaje.

„Din păcate, astăzi (miercuri – n.r.) firma de deszăpezire nu şi-a făcut treaba. (…) De la ora 7.30 până la 10.30 am verificat personal pe teren, împreună cu Poliţia naţională Rutieră şi Poliţia Locală. Au fost artere impracticabile, pe drumul de Poiană unul dintre utilaje s-a defectat, situaţia nu este deloc una bună şi aici este 100% vina prestatorului de servicii. (…) Avem 78 de utilaje care trebuie să fie la dispoziţia primăriei, şi, din păcate, doar 20 au acţionat dimineaţă. Acest lucru nu este de tolerat, nu este un lucru demn pentru braşoveni, drept pentru care vom lua măsuri şi vom sancţiona firma de deszăpezire conform contractului. Ei aveau obligaţia să deszăpezească”, a declarat viceprimarul Sebastian Rusu, conform informării citate.

Potrivit acestuia, sancţiunile vor fi, în primul rând, financiare – reducerea plăţii prestaţiilor, dar şi aplicarea de penalităţi sau oprirea garanţiei de bună execuţie.

„La nivelul Primăriei Braşov s-a constituit o celulă de criză, condusă de viceprimarul Sebastian Rusu, pentru a găsi soluţiile legale prin care municipalitatea să se asigure că operatorul serviciului de deszăpezire îşi va îndeplini, în cel mai scurt timp, obligaţiile contractuale şi pentru a stabili care sunt sancţiunile care vor fi aplicate pentru neîndeplinirea obligaţiilor asumate de operator”, se arată în informarea citată.

În urma ninsorii de marţi spre miercuri noaptea, în cursul dimineţii, stratul de zăpadă în municipiul Braşov măsura 30 de centimetri, a menţionat sursa citată.

Sursa foto: Mytex.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Demisia absolventului si a celui de la consiliu, sunt zilnic cu aeroportul in gura!
    Bah… dar problemele reale, le rezolvati ? Va apucati si voi de ceva treaba ? pana acum, nimic !!! ZERO BARAT!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.