G4Media.ro

Primăria Arad monitorizează video containerele de gunoi pentru a sancţiona aruncarea gunoaielor…

Primăria Arad monitorizează video containerele de gunoi pentru a sancţiona aruncarea gunoaielor neconforme/ Arădenii se plâng că nu au unde arunca deșeurile rezultate din construcții

Primăria Arad a început monitorizarea video a platformelor gospodăreşti în care se află containerele pentru gunoiul menajer, pentru a-i prinde şi sancţiona pe cei care aruncă deşeuri neconforme, cum ar fi cele rezultate din construcţii şi demolări, pe care arădenii se plâng de ani de zile că nu au unde să le ducă.

Primăria Arad a anunţat, miercuri, că scopul supravegherii video a locurilor în care sunt amplasate containerele este şi pentru a-i determina pe localnici să arunce deşeurile în mod selectiv.

Camerele sunt conectate la un dispecerat al Poliţiei Locale, fiind identificate deja persoane care au aruncat deşeuri neconforme.

„Imaginile video surprinse într-un interval de 24 ore au fost puse la dispoziţia poliţiştilor locali din cadrul Biroului Protecţia Mediului, care au reuşit să identifice persoanele care au procedat la încălcarea prevederilor legale referitoare la colectarea selectivă a deşeurilor, astfel că au fost amendate contravenţional două persoane juridice, una având sediul în localitatea Turnu, dar mai multe puncte de lucru în municipiul Arad, iar alta cu sediul în Arad. De asemenea, a fost sancţionată cu amendă contravenţională şi o persoană fizică având domiciliul într-un alt cartier faţă de zona de amplasare a containerelor pentru colectare deşeuri municipale, aflate sub monitorizare video”, a informat Primăria Arad.

Au fost aplicate amenzi contravenţionale în sumă de 6.000 lei pentru nerespectarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a serviciului de salubrizare a municipiului.

„Monitorizarea în timp real 24/24 h, prin conectarea camerelor video atât la infrastructura tehnică a dispeceratului Direcţiei Generale Poliţia Locală Arad, cât şi la dispozitivele informatice ale poliţiştilor locali aflaţi în teren, permite eficientizarea acţiunilor de monitorizare/supraveghere a zonelor utilizate cu predilecţie în scopul eludării prevederilor legale referitoare la colectarea selectivă a deşeurilor, a cantităţilor generate în mod real, faţă de cele stipulate în clauzele contractelor de salubrizare încheiate cu operatorul delegat cu prestarea serviciului pe raza municipiului”, mai transmite Primăria.

Pe de altă parte, arădenii se plâng de ani de zile că nu au posibilitatea de a scăpa de deşeurile rezultate din demolări, construcţii sau din renovarea locuinţei, pentru că operatorul de salubritate nu ridică astfel de deşeuri. Problema a fost dezbătută de mai multe ori şi la nivelul instituţiilor competente, dar până acum nu s-au aplicat soluţii. Din această cauză, cantităţi mari de deşeuri sunt descărcate ilegal în natură, pe câmpuri, în păduri, la periferia unor cartiere sau pe malurile lacurilor sau râului Mureş. (Sursa: Agerpres)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Nu mai arunca in tomberoane la vecini, arunca pe camp, ii prinzi pe camp le confisti masina!
    Civilizatie cu parul!

    • colectarea selectiva la nivel de individ este o gogoasa libtarda. este doar o alta mizerie a statului incapabil sa se organizeze si care se foloseste de firme si cetateni sa-i rezolve problemele pro bono, adica GRATIS! statul roman plateste monitorizare, mentenanta si montaj camere, dar se asteapta ca oamenii sa-i faca treaba gratis! la firma pierd zile intregi lucrand pentru stat gratis…libtarzii marxisti cred ca e ok ca eu sa colectez taxele statului pe gratis, ba chiar sa platesc eu contabil ca se le achit :))

  2. Nu stiu de ce in Arad e altfel, in bucuresti daca dai o cautare „transport moloz” pentru 200 lei scapi de tot. apoi e vina celor care nu dau bon pentru „afacere”