G4Media.ro

Prima tranșă de 60.000 de doze de vaccin de la Johnson&Johnson va…

Prima tranșă de 60.000 de doze de vaccin de la Johnson&Johnson va ajunpe pe 15 aprilie în România / Andrei Baciu a anunțat că vaccinurile vor fi trimise la cabinetele medicilor de familie și în centre mobile

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu a declarat, vineri, că primul lot de vaccin anti-COVID-19 de la Johnson&Johnson, însumând 60.000 de doze, va ajunge în România săptămâna viitoare, în data de 15 aprilie, cu câteva zile mai devreme faţă de cum fusese programarea, relatează Agerpres.

„O veste foarte bună: astăzi am fost anunţaţi de faptul că acest vaccin va sosi cu câteva zile mai repede în România. Practic, va sosi pe 15 aprilie, săptămâna viitoare, joi, 60.000 de doze”, a afirmat Andrei Baciu.

El a subliniat că acest vaccin are avantajul că se administrează într-o singură doză şi că nu necesită condiţii speciale de depozitare, astfel încât va fi direcţionat către cabinetele medicilor de familie care s-au alăturat campaniei de vaccinare anti-COVID-19, dar şi în centre mobile de tip container care vor fi deplasate în localităţile mai îndepărtate din mediul rural, unde nu există medic de familie sau dispensare.

Totodată, secretarul de stat a arătat că nu este dovedită o asociere între vaccinarea cu acest ser şi cazuri de evenimente tromboembolice la cei vaccinaţi şi că este favorabilă „balanţa de beneficii-riscuri” pentru vaccinul Johnson&Johnson.

Şeful CNCAV, dr. Valeriu Gheorghiţă, a declarat marţi că pe 20 aprilie urmează să demareze vaccinarea prin intermediul centrelor mobile, urmând ca, într-o primă etapă, să fie operaţionalizate 20 de astfel de centre la nivel naţional care vor deservi populaţia din zona rurală şi unde se va administra, în special, vaccin în doză unică Johnson&Johnson.

De asemenea, Andrei Baciu afirma, marţi, că primul lot de 60.000 de doze din vaccinul produs de Johnson&Johnson era aşteptat să ajungă în România în a treia săptămână a acestei luni şi în ultima săptămână din aprilie, o altă tranşă, de aproximativ 103.000 de doze, fiind vorba de un total de 163.000 de doze în această lună.

Sursa foto: Thierry Breton/Twitter

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. am si eu o intrebare

  cam de cat timp sunt bataia voastra de joc ?

  in ani 1 , 2 … 7 ?

  va amuz ? va distrati ?

  sunt ca maimutica aia de la zoo , pentru voi ?

  cam de cati ani va bateti joc de viata mea ?

  nu aveti vreo remuscare ?

  scuze aveti de gand sa va cereti ?

 2. sunt un copil

  mi-ati distrus viata

  m-am imbolnavit , din cauza a ce mi-ati facut.

 3. Sunt asemanari intre vaccinurile J & J si AZ?

  • Da.
   Așa cum rămân însărcinate mamele tuturor trolilor sovietici cu Evgheni Prigozhin.

  • i-auzi, bre, chior prost, suferi de sindromul modernizat chagebist a la larics sau die?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.