G4Media.ro

Prima reacție a Hamas după atacul Iranului asupra Israelului: “Legitim și meritat”

Sursa foto: AFPTV / AFP

Prima reacție a Hamas după atacul Iranului asupra Israelului: “Legitim și meritat”

Gruparea militantă palestiniană Hamas a declarat miercuri că atacul din weekend al Iranului asupra Israelului a fost un răspuns „legitim și meritat” la un atac aerian asupra consulatului republicii islamice din Siria.

În prima sa reacție la atacul aerian iranian, Hamas a declarat că acesta a fost un „răspuns legitim și meritat la atacul (…) entității sioniste asupra clădirii consulatului iranian din Damasc”, în data de 1 aprilie, potrivit Sky News.

„Răspunsul din partea Republicii Islamice Iran confirmă faptul că timpul în care entitatea sionistă (israeliană) putea acționa așa cum dorea fără a fi trasă la răspundere sau pedepsită a luat sfârșit”, a adăugat Hamas într-o declarație publicată miercuri.

Iranul a lansat peste 300 de rachete și drone asupra Israelului, în noaptea de sâmbătă spre duminică, un atac direct fără precedent între cei doi rivali din Orientul Mijlociu.

Atacul asupra Israelului a venit după un presupus atac israelian asupra consulatului iranian din Siria, în care au murit doi general ai Gardienilor Revoluției, armata ideologică a Iranului.

Forțele de apărare israeliene au declarat că 99% dintre rachetele și dronele lansate asupra Israelului nu au reușit să treacă de apărarea sa aeriană. Israelul a beneficiat de sprijinul SUA, Mării Britanii, Franței și altor aliați în respingerea acestui atac.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...