G4Media.ro

Prima degivrare la Aeroportul Brașov / Zborul spre Dortmund a plecat luni…

Sursa foto: Captură video

Prima degivrare la Aeroportul Brașov / Zborul spre Dortmund a plecat luni cu doar trei minute înainte de închiderea aeroportului

Zborurile Wizz Air operate luni din Dortmund spre Brașov și din Brașov spre Dortmund au avut o întârziere de aproape patru ore și jumătate, relatează Agenția de presă Rador, care citează Radio Brașov.

Zborul de retur a decolat de la Brașov cu doar trei minute înainte de închiderea aeroportului.

Tot ieri, aeroportul din Ghimbav a bifat încă o premieră: prima degivrare, necesară deoarece la Brașov au fost – 2 grade Celsius.

Aeronavele care decolează pe frig extrem sunt curățate de gheața ce poate afecta comenzile. În acest caz, peste avionul Wizz Air care a decolat spre Dortmund a fost pulverizată o substanță specială.

În general, procedura durează între 15 și 40 de minute, în funcție de temperatura de afară și de dimensiunile aeronavei. De fiecare dată, avionul este dezghețat doar după ce pasagerii sunt îmbarcați, pentru că lichidul care topește gheața nu rezistă temperaturilor scăzute mai mult de 20 de minute.

Degivrarea vizează în primul rând elementele de comandă ale avionului și este făcută de fiecare dată la recomandarea comandantului.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Intarziere de 4 ore jumate e bine la Wizz. Problema e ca anuleaza cand vrea muschii lor. E ca si cum joci la loto cand iei bilete la Wizzair.