G4Media.ro

Prim-ministrul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, i-a transmis condoleanţe preşedintelui turc, Recep Tayyip Erdogan

Prim-ministrul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, i-a transmis condoleanţe preşedintelui turc, Recep Tayyip Erdogan

În ciuda diferendelor dintre Turcia și Grecia, premierul grec Kyriakos Mitsotakis i-a transmis condoleanţe preşedintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, într-un apel telefonic, pentru cetăţenii care au murit în cutremurul de 6,7 grade pe scara Richter. Cutremurul care a zguduit Marea Egee s-a prodys vineri după-amiaza

Premierul grec a scris în engleză pe Twitter: „Tocmai l-am sunat pe preşedintele Erdogan pentru a-i prezenta condoleanţele mele pentru tragica pierdere de vieţi omeneşti din cauza cutremurului care a lovit ambele ţări. Oricare ar fi diferendele noastre, acestea sunt momente în care popoarele noastre trebuie să stea împreună”.

În răspunsul său, purtătorul de cuvânt al preşedintelui turc, Fahrettin Altun, a transmis, de asemenea, condoleanţele din partea lui Erdogan şi speranţa că nu vor mai fi alte vieţi curmate. Această tragedie aminteşte încă o dată de cât de apropiate sunt cele două ţări, în ciuda diferedenlor pe teme politice, a spus purtătorul de cuvânt, adăugând că Turcia este pregătită să ajute Grecia, dacă este necesar.

Conform celui mai recent bilanţ comunicat de Agenţia guvernamentală de gestionare a situaţiilor de urgenţă din Turcia (AFAD), după seismul cu magnitudinea 6,7 pe scara Richter, 12 persoane au murit şi 419 au fost rănite în Turcia. Cutremurul, produs la o adâncime de numai doi kilometri, s-a resimţit şi în Grecia, unde a făcut două victime şi a avariat mai multe clădiri pe insula Samos, precum şi în regiunile sudice ale insulei Chios.

Sursa Foto: Kyriakos Mitsotakis/Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Daa, si armenii sunt alaturi de la greaua suferinta etc. Retrocedeaza Castelorizo, okupant nenorocit.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.