G4Media.ro

UPDATE Prigojin, șeful Wagner, afirmă că statul rus este incapabil să „apere”…

Sursa foto: Captură video - Telegram / @concordgroup_official

UPDATE Prigojin, șeful Wagner, afirmă că statul rus este incapabil să „apere” țara și acuză militari ruși că au fugit de pe frontul din Bahmut

Șeful grupului Wagner a acuzat marți dimineață soldații armatei regulate ruse că au fugit de pe pozițiile lor din Bahmut, epicentrul luptelor din estul Ucrainei, transmite Le Monde.

„Și-au părăsit pozițiile, au fugit cu toții”, a declarat Evgheni Prigojin, care se află în conflict deschis cu ierarhia militară rusă.

„De ce nu poate statul să-și apere țara?”, a spus el într-o înregistrare video postată pe Telegram.

Acesta a susținut că mercenarii săi au primit 10% din muniția solicitată și vor rămâne să lupte în Bahmut „încă câteva zile”, deoarece în caz contrar Armata Ucrainei „va veni la Rostov”.

„Vreau să subliniez – există o crimă numită distrugerea poporului rus, trădare împotriva patriei. Aceasta este comisă de un grup mic de oameni, pe care sunt sigur că contrainformațiile militare îl vor identifica. Iar acum sarcina principală este de a aproviziona pe toată lumea cu muniția care se află în depozite”, a acuzat el.

Potrivit lui Prigojin, Armata Ucrainei „rupe flancurile” în direcția Bahmut și va lansa o contraofensivă în viitorul apropiat.

„Astăzi, una dintre unitățile Ministerului Apărării a fugit din flancuri, abandonând pozițiile și lăsând gol un front de aproape 2 km lățime …. Avem intrigi care se învârt tot timpul. Avem un Minister al Intrigii în loc de Ministerul Apărării. De aceea, armata fuge. Dacă mercenarii ar fi primit tot ce au cerut, ar fi cucerit demult Slaviansk, Vuhledar, Kramatorsk”, a continuat acesta, citat de publicația rusă Baza.

„Ziua Victoriei este victoria bunicilor noștri, noi nu merităm această victorie nici măcar cu un milimetru. Avem totul la televizor, iar ofensiva ucraineană va fi pe teren. La mulți ani de Ziua Victoriei bunicilor noștri, tuturor, iar pentru ce o sărbătorim este o mare întrebare. Ar trebui să ne amintim doar de ei și să nu ne facem de cap în Piața Roșie”, a mai spus Prigojin.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Minte. Singurii care au fugit au fost ofițerii ruși.

  2. Asta sună a invitație „pe aici ucrainieni…”…în fine, la câtă muniție incendiară/ fosfor/ Fab-uri le-a aruncat în cap numai în ultimele zile, nu cred că mușcă momeala…

    • Cine mai crede in spurcaciunile sovietice? Doar oligofrenii….tot ce zic rusii s-a dovedit a fi propaganda 👍🏼

      Cat mai este rubla?

  3. Cheluba asta nu stie ca soldatii rusi nu apara Rusia,ci au invadat o Tara?deaia fug de pe front