G4Media.ro

Preţurile criptomonedelor au scăzut marţi, iar tranzacţiile au fost întârziate, în ziua…

sursa foto: Pexels

Preţurile criptomonedelor au scăzut marţi, iar tranzacţiile au fost întârziate, în ziua în care El Salvador a adoptat bitcoin ca mijloc de plată

Preţurile criptomonedelor au scăzut marţi, iar tranzacţiile au fost întârziate, în ziua în care El Salvador a intrat în dificultăţi în ziua în care a devenit prima ţară care a adoptat bitcoin ca mijloc de plată, transmite Reuters, citată de News.ro.

Acţiunile firmelor legate de tehnologia blockchain au scăzut, de asemenea, pe măsură ce titlurile criptografice au fost afectate de întreruperile de funcţionare ale platformelor de tranzacţionare.

Dar accentul major a fost pus pe El Salvador, unde guvernul a trebuit să deconecteze temporar un portofel digital pentru a face faţă cererii.

Bitcoin, cea mai valoroasă şi mai cunoscută criptomonedă din lume, a scăzut cu peste 17% la 43.000 de dolari, înainte de a reduce unele pierderi pentru a fi tranzacţionată în declin cu 9,20%, la 47.140,27 dolari.

Anterior, Bitcoin a atins un nivel maxim al şedinţei, de 52.948,00 dolari.

Ether, moneda legată de reţeaua blockchain ethereum, a scăzut cu 11,99%.

Platformele majore de criptomonede Coinbase Global şi Kraken au anunţat că s-au confruntat cu întârzieri în unele tranzacţii efectuate pe platformele lor.

Coinbase a afirmat că unele tranzacţii au fost întârziate sau anulate la ”rate ridicate” şi că ”aplicaţiile noastre se confruntă cu erori”. Ulterior, compania a spus că problemele legate de operaţiunile swap cu cardul au fost rezolvate şi că tranzacţiile decurg normal.

Bursa Gemini a declarat că a intrat temporar într-o perioadă de întreţinere completă pentru a rezolva o problemă legată de schimburi care a cauzat probleme de performanţă.

Acţiunile Coinbase au scăzut cu 4,02%.

Toate acţiunile legate de criptomonede au avut o evoluţie negativă. Acţiunile Riot Blockchain au scăzut cu 7,38%, iar Marathon Digital Holdings cu 7,76%. Acţiunile MicroStrategy, cumpărătoare de bitcoin şi firmă de software de business intelligence, au scăzut cu 7,6%.

sursa foto: Pexels

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Acum va invata si El Salvador cum fucntioneaza bursa, ce inseamna volatilitate si un instrument virtual chiar si de plata imprevizibil.

  • De parcă nu știe

  • Genial, ce sa zic. Toti sustinatorii monedelor digitate care isi inchipuiau ca pot inlocui sistemul bancar pot vedea cat de matura e solutia criptomonedelor la momentul cand o tara nesemnificativa intra in sistem ca sa-l foloseasca pentru tranzactii comerciale(asa cum pretind sustinatorii ca ar trebui), nu bursiere.
   Poate in viitor, cu investitii colosale si schimbari fundamentale in algoritmul prin care functioneaza monedele, poata atunci se vor putea face tranzactii bitcoin pe scara mare, asa cum ar trebui sa se faca cu o moneda adevarata.

 2. La un momentan dat a picat cu -20%. De ce ???

  • pentru ca este ca in bursa, la o stire buna „piata” reactioneaza invers se matura „specialistii in crypto” si apoi ajunge intr-un punct de echilibru.

  • O corecție de preț în momentul în care îi supracumpărat îi sănătos, scade 20% după ce o urcat 50%. Îi firesc. Acum că o scăzut putem urca lejer până 60k usd, 100k usd.
   Vedem
   HODL

  • Pentru ca lumea a realizat cat de imatura e tehnologia daca nu „duce” nici macar tranzactiile unei tari relativ neimportante ca El Salvador. Visul ca criptomonedele pot inlocui sistemul bancar sunt departate. Deocamdata deabia se pot permite tranzactiile „speculative” bursiere cu monede.