G4Media.ro

Preţul unui kilogram de roșii la producătorii din Olt – între 20…

Foto: lantulalimentar.ro

Preţul unui kilogram de roșii la producătorii din Olt – între 20 şi 27 de lei

Preţul unui kilogram de roșii la producătorii din judeţul Olt variază între 20 şi 27 de lei, în funcţie de calitate şi calibru, potrivit reprezentanţilor producătorilor şi Direcţiei Agricole Judeţene (DAJ) Olt, citați de Agerpres.

Directorul adjunct al DAJ Olt, Mihaela Luminiţa Mareş, a declarat luni, pentru AGERPRES, că în prezent în judeţ sunt 75 de producători înscrişi în programul „Tomata” care au început recoltarea.

„Judeţul Olt are cel mai mare număr de legumicultori înscrişi în programul ‘Tomata’, respectiv 5.813 fermieri, iar la 75 dintre aceştia echipele DAJ au efectuat şi a doua vizită în teren în urma notificărilor privind faptul că încep recoltarea. Până la finalul săptămânii numărul de producători din judeţul Olt care au început recoltarea tomatelor cultivate în solarii va creşte cu câteva zeci. Fermierii din judeţul Olt vând kilogramul de tomate cu aproximativ 25 de lei, cel mult cu 27 de lei. Toate sunt foarte gustoase, toate sunt de calitate, iar preţul acesta este determinat de costurile mari pe care le-au avut producătorii pe timpul iernii, cu încălzirea în solarii”, a spus Mihaela Mareş.

Preşedintele Sindicatului Producătorilor Agricoli (SPA) Olt, Ion Păunel, a afirmat că producătorii din judeţ vând tomatele la preţuri între 20 de lei şi 26 de lei kilogramul, în funcţie de calibru, în preţ regăsindu-se şi costurile ridicate cu încălzirea solariilor pe timpul iernii şi primăverii.

„Preţurile la producător sunt în prezent între 20 şi 26 de lei pe kilogram, în funcţie de calibru. Acum producătorii de tomate nu fac faţă cererii, pentru că la nivel naţional nu sunt mai mult de 100 de producători care au început recoltarea. Cei mai mulţi dintre producătorii înscrişi în programul ‘Tomata’ vor recolta în luna mai. Fermierii care în această perioadă au reuşit să recolteze tomate sunt cei care au semănat în luna decembrie şi au plantat în prima parte a lunii ianuarie, deci din decembrie ei încălzesc solariile”, a arătat Ion Păunel.

Liderul SPA Olt a menţionat că unui producător care vinde tomatele extratimpurii cu preţuri între 20 şi 26 de lei îi rămân între 2 lei şi 4 lei la kilogram după ce scade costurile.

„Adaosul practicat de revânzători e foarte mare. Producătorul rămâne cu 2 – 4 lei dacă vinde la preţuri între 20 şi 26 de lei. Aceste preţuri vor începe să scadă după Paşte, când va mai creşte numărul de producători”, a adăugat Păunel.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

11 comentarii

  1. rosii dalea umflate cu pompa pe steroizi

  2. La prețurile astea nu mai au nevoie de subvenții.

    • Exact domnule, subvențiile sunt adevărate ajutoare sociale bani nemunciti care încurajează falsul în declarații.

  3. La pariu ca la ce pun in ele, producatori nu isi lasa familia sa se atinga de rosiile alea la ce toxice sunt!

    • Daca plantezi ca sa vinzi faci orice este nevoie sa castigi cat mai multi bani. Nu este nimic de condamnat in asta. Doar prostii cred ca legumele si fructele nu sunt tratate.

  4. 20 ron kg si FARA gust.
    acelasi tip de rosii fara gust dar aduse in turcia sunt vandute cu 5 RON KG

  5. Am obtinut imagini in premiera cu un comerciant din Judetul OLT

  6. o sticla de apa minerala e doar 3 lei si are la fel de mult plastic
    as cumpara de la astia daca ar hrani in fata mea cu 1kg unul din copiii familiei lor

  7. S-au scumpit acidu’ de baterie, sau de ce e prețul atât de mare ?

  8. Între 20 si 26 de ani sa stea acolo. Mai bine imi iau un kilogram de carne si fac o friptura să-mi țină de foame.