G4Media.ro

Prețul metalelor industriale crește vertiginos după noile sancțiuni împotriva Rusiei

pixabay.com

Prețul metalelor industriale crește vertiginos după noile sancțiuni împotriva Rusiei

Prețurile aluminiului, nichelului și cuprului au crescut luni la Bursa de Metale din Londra (LME), după ce Statele Unite și Marea Britanie au interzis importurile de metale rusești, ca parte a sancțiunilor menite să reducă veniturile Moscovei, scrie Le Figaro.

Aluminiul a atins luni pe LME un maxim de 2.728 de dolari pe tonă, iar cuprul de 9.640,50 de dolari, cele mai ridicate prețuri din iunie 2022. Nichelul a urcat la cel mai ridicat preț din septembrie, la 19.355 dolari pe tonă. Cuprul este utilizat pe scară largă în industrie, în special pentru realizarea circuitelor electrice. Aluminiul este utilizat pe scară largă în industria auto, în timp ce nichelul este esențial pentru fabricarea oțelului inoxidabil și a bateriilor pentru vehiculele electrice.

Această creștere a prețurilor vine după ce Washingtonul a anunțat vineri că va interzice importurile de aluminiu, cupru și nichel rusesc în Statele Unite, ca parte a sancțiunilor suplimentare convenite cu Marea Britanie, menite să reducă veniturile Moscovei. „Bursele de metale, precum London Metal Exchange (LME) și Chicago Mercantile Exchange (CME), nu vor avea voie să accepte aluminiu, cupru și nichel produse de Rusia. Bursele de metale joacă un rol central în facilitarea comerțului cu metale industriale la nivel mondial”, a subliniat vineri Trezoreria americană.

15 miliarde de euro în exporturi până în 2023

Metalele reprezintă principalul export al Moscovei după energie, deși valoarea lor a scăzut de la invadarea Ucrainei de către Rusia, a precizat vineri guvernul britanic într-un comunicat separat. Aceste exporturi reprezentau 25 de miliarde de dolari în 2022, înainte de a scădea la 15 miliarde de dolari în 2023, „din cauza eforturilor G7 și ale aliaților săi de a restricționa piața”, a precizat acesta.

Sancțiunile „reflectă intenția guvernului britanic de a restricționa beneficiile financiare pe care guvernul rus le obține de pe urma metalelor produse în Rusia și comercializate în întreaga lume”, a notat London Metal Exchange într-un anunț publicat sâmbătă. LME a precizat că „ia în considerare toate sancțiunile” în tranzacțiile sale.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Speculativ.