G4Media.ro

PressOne: Șeful Autorității Electorale Permanente, plagiat masiv în teza de doctorat

PressOne: Șeful Autorității Electorale Permanente, plagiat masiv în teza de doctorat

Constantin-Florin Mitulețu-Buică, președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), a plagiat mai bine de jumătate din teza de doctorat pe care a susținut-o în 2016 la Universitatea Națională de Apărare „Carol I” (UNAP), se arată într-o investigație PressOne.

Domeniul în care Mitulețu-Buică a devenit doctor este Informații și Securitate Națională. De altfel, președintele Autorității Electorale Permanente a urmat, în afară de studiile doctorale, mai multe cursuri de scurtă durată la Academia SRI și la UNAP.

41 din cele 211 pagini ale tezei sunt plagiate din lucrări scrise chiar de îndrumătorul lui de doctorat, Constantin Iordache, conducător de doctorate la UNAP și profesor titular la Universitatea „Spiru Haret”.

În timp ce urma studiile doctorale la UNAP, Mitulețu-Buică l-a angajat în funcția de consilier personal pe fiul îndrumătorului lui, George-Răzvan Iordache. Se întâmpla în martie 2015, cu un an jumătate înainte de susținerea tezei de doctorat, pe vremea când Mitulețu-Buică era doar vicepreședinte al AEP, mai notează PressOne.

Mitulețu-Buică, care în trecut a fost membru PSD, a fost numit în 2019 președinte al Autorității Electorale Permanente după ce a fost propus, susținut și votat în Parlament chiar de partidul al cărui membru a fost.

Citește articolul complet pe PressOne.

sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

19 comentarii

 1. Academia SRI e fabrica de hoti.

 2. Interesant cum apare informatia asta exact in dimineata zilei in care AEP va da un comunicat referitor la incidentele si situatia electorala din Bucuresti. Nu am o problema cu investigatia in sine si cu verdictul, sincer cred ca omul a plagiat, dar de ce tocmai azi? Putea sa apara acum luni de zile, nu e o chestie noua. Dar deh, sistemul functioneaza si tine la sertar atat prin procurori, cat si prin “gazetari” informatii pretioase pe care le lanseaza doar cand au interes. Acum doar i s-a aratat pisica. Mesajul indirect este: spui ce vrem noi si subiectul moare, spui altceva si te ingropam. Triste sunt doua lucruri: unu ar fi modul ordinar in care functioneaza acest santaj si doi, trist este faptul ca avem in functii oameni santajabili, cocotati acolo de partidele politice in frunte cu PSD, PNL sau PMP.

  • O fi asa cum zici tu. Rezultatul trebuie sa fie demisia si sa nu mai lucreze niciodata la stat. Ca moare sau nu subiectul, el personal trebuie demis.

 3. Băiatul ăsta s-a întâlnit cu autorități din Rusia prin 2016, să împartă secrete de stat pe gratis cu frații lui iubitori de oligarhi. De asemenea omul încearcă cu orice putință sa dezbine sistemul electoral, pentru că nu poate să trăiască cu el însuși daca țara asta nu e un iad abuziv și totalitar. Nenea a comis destule cat pentru două sentințe, dar din oarecare motiv tot nu a zburat din poziția lui. Pus de DRAGNEA această ființă neînsemnată pentru evoluție continuă să ne tragă în jos specia prin a umple una dintre cele mai importante poziții din societatea noastră deși ar trebui judecat pentru înaltă trădare și expediat în neant. Rușine, România!

 4. de citit impreuna cu acest articol. Nu ca ar fi un material pro-PSD si pro-teoeria ca alegerile ar fi fost masluite, este doar ca sa intelegem ce nebuloasa e sistemul electoral in Romania si cate oportunitati de furt se prezinta.
  https://spotmedia.ro/stiri/politica/probleme-grave-sunt-semnalate-de-specialisti-in-legatura-cu-softul-asumat-de-aep-la-alegerile-locale-sunt-mandatele-alesilor-din-romania-alocate-de-un-contractor-privat-tinut-la-secret

 5. !Alex Pandor

  intrutotul de acord cu ceea ati scris!

  nu ajungi intr-o pozitie fara sa ai o *codita* la dosar care sa te faca santajabil, la momentul oportun!

  Nu-l avea Trahanache la mana pe Catavencu fara ca acesta sa o stie, cu mult timp inainte de pierderea scrisorii?

  Nu-l avea Agamita Dandanache pe altul sus-pus la mana cu o scrisoare?

  este presedintele nostru santajabil ? dar primul-ministru?

  cand Mugur Isarescu s-a opus solicitarii presedintelui si PM de a garanta imprumuturile a aparut brusc si dosarul de la CNSAS!

  aceleasi metehne, practici cu pac la *Razboiu*!

  cat priveste doctoratele de la respectiva institutie intelegem acum de ce ministrul educatiei se opune publicarii tezelor lor de doctorat!

  teza de doctorat a domnului Coldea a fost in cele din urma gasita?

 6. La ce fata are, nu ma mira nimic .

 7. C-așa-i stă bine oricărui pesedac.
  Te pomenești că acuma o să suțină că el nu a copiat, a citat, dar a uitat să pună ghilimelele de rigoare și să menționeze de unde a citat, în subsolul paginii.

 8. Dar nu este singurul. Seful Inspectiei judiciare , se afla in aceeasi situatie , numerosi parlamentari si oameni din administratie , precum si din clasa politica este doldora de „doctori in stiintele „faradelegii”.

 9. asta nu-l ala cu dusul de jdemii de euroi pe care si l-a tras la birou?

 10. ….si de unde are el atatea nume?!

 11. Lucrarea de masterat a Clotildei este publicata la https://dspace.mit.edu/bitstream/handle/1721.1/42604/37145438-MIT.pdf . Softul de plagiat zice ca e 23% plagiata, desi probabil exagereaza, fiindca unele duplicate apar in lucrari ulterioare. (Altii o plagiaza pe ea.) In plus, jumatate din cele ~160 pagini sunt copiate cu ghilimele din diverse tratate si conventii, si softul nu stie ca aia e legea, nu poti sa o parafrazezi. Am selectat doar exemple din articole mai vechi, copiate clar fara ghillimele. Sunt multe astfel de pasaje, dar mai am si altceva de facut. Dupa cum stim chiar de la tehnocrati, nu exista plagiat pe jumatate. Chiar si o fraza e suficienta ca dovada pentru furtul intelectual. Iata, va dau 6 aliniate pentru care si articolul plagiat este disponibil public.

  De exemplu, intr-un articol mai vechi cu ~20 de ani decat teza ( http://goo.gl/RjoI3y ), gasim cuvant cu cuvant o fraza „gandita” si „scrisa” de Clotilde Armand la pagina 28 a tezei ei, fara ghilimele:

  more specifically the world’s great and growing dependence on oil and its recently developed capabilities for constructing supertankers are themselves direct products of the burgeoning world economy

  Pagina 10 a lucrarii povesteste fara ghilimele, ceea ce se gaseste intr-o carte mai veche cu 4 ani decat teza ( http://goo.gl/g18FQi ):

  social and economic impacts: Environmental degradation has social and economic impacts with both monetary and non monetary components. The tourism and recreation industries, and commercial fisheries will decline after an oil spill. Health can be threatened

  La pagina 32 avem, fara ghilimele sau referinta, ceva ce gasim si intr-o carte care precede teza cu ~4 ani ( http://goo.gl/YaeW9q ):

  There are probably no two countries in the world which have an identical scale of social values, although countries at the same stage of economic and social growth will tend to have very similar scales, for instance in Western Europe. The most fundamental of these social values are human health and safety. Safety standards, for example, reflect the value attached to human life.

  Pagina 33, aceeasi carte mai veche ( http://goo.gl/Gibz5K ), aceeasi lipsa de ghilimele:

  Economically speaking, there is no more unfairness in the competition of sub-standard ships than in the competition of low paid labor, so long as the price paid for the labor is at least equal to its opportunity cost in its own country. [..] Many developing countries feel that the attempts of rich countries to force identical standards of safety on all countries are a device to lower the competitive position of the poor countries; they see the insurance companies as collaborating in this effort.

  La pagina 37, Clotilde trage, fara ghilimele, o concluzie cumva predestinata, deja scrisa intr-o carte mai veche cu ~20 de ani decat teza ( http://goo.gl/4YmMge ):

  We have the duty to protect the international environment and inaction can be as wrong as action. From this perspective, unilateralism can be a contribution to world order, helping to overcome the obstacles inherent in a voluntaristic international legal and political system. In conclusion, political strategies that can lead to greater environmental protection with reduced chance of confrontation must be pursued.

  De notat ca a doua fraza pastreaza numai jumatate din cuvintele cartii plagiate. Bravo!

  La pagina 39, intre doua fraze copiate cu ghilimele apare si creatia lui Clotilde, o frazulica. Dar vai, am mai citit acea fraza, cuvant cu cuvant, si intr-o carte din 1981 ( http://goo.gl/HRd8Zn ):

  Anything short of visible, immediate catastrophe is equivocal and invites equivocal response.

  La pagina 68 din teza Clotildei gasim:

  Indefinite delays can be caused by excessive appeals or unclear delineation of decision-making authority. Participation in a decision-making process provides the participant with a sense of ownership over resulting agreements or decisions. With this sense of ownership comes support for its implementation and, ultimately, the achievement of an efficient decision.

  Deja-vu? Aceleasi cuvinte, exact aceleasi, le scria cu 4 ani inainte Martha Duffli in teza ei de la University of Toronto, pagina 29 ( https://open.library.ubc.ca/cIRcle/collections/ubctheses/831/items/1.0098813 ). Clotilde nici macar nu o mentioneaza pe Martha, care nu e la o universitate asa reputabila. Ce sa mai vorbim de ghilimele. Coincidenta! Great minds think alike!

 12. !oceanografia lui peste

  interesant, nu stiam puteam spune ca lucrarea de doctorat este un plagiat?

  sunt curios daca cerberii moralitatii spun ceva despre asa ceva….

 13. vai ce tacere pe-acilea…

  cand e vorba de-ai nostri, mizeria morala se baga sub pres..

  cand e vorba de ailalti, mizeria morala se scoate de sub pres….

  la noi a fi moral tine de politica, nu de etica…

 14. Nici nu ne mira, daca e se ne luam dupa fata lui de analfabet si sa ne mai gandim ca l-a pus si Dragnea in functie.
  Sunt prea multi in toate institutiile de stat!!!!

 15. !Doria

  pai cineva mai sus vorbea de un plagiat…la nivelul noului primar ales al Sectorului 1

  despre acest fapt, nimic, nimic….

  derbedeii din partidul advers sunt rai, derbedeii din partidul nostru sunt buni?

  sunteti adorabila!

 16. Buica asta are mutra tipica de PSDist semianalfabet!
  In Romania post ’89, toti politrucii au doctorate, plagiate cu duiumul!
  Toti vor doctorate, pentru ca sunt necesare la NUMIRILE sau la Concursurile pentru anumite functii de conducere in administraia publica sau pentru ca cei cu doctorate PRIMESC Spor de doctorat(!!), conform LEGII!!!
  Suma lunara e de 50% din Salariul minim brut pe Economie, aflat in plata, adica pe An inseamna 6 Salarii minime brute pe Economie!!
  Cum sunt cu zecile de MII, poate chiar sute de mii de astfel de doctorate platite in sistemul bugetar,(nu exista o evidenta TOTALA), Suma platita Anual de Statul roman e uriasa!
  In sistemul bugetar, orice semianalfabet aflat intr-o functie de conducere are doctorat, obtinut ba la Bioterra, ba la Spiru Haret, ba la Unive Valahia Targoviste, ba la Univ Vasile Goldis Arad, ba la Univ Titu Miorescu, ba la Univ Dimitrie Cantemir…adica, la celebrele „fabrici de diplome” PSDiste!!!
  Doctorate plagiate inseamna BANI mai multi la bugetarii lu’ peste prajit!
  In mediul privat nu da nimeni 2 bani pe doctoratele obtinute in Romania!!!!
  https://evz.ro/cum-pot-castiga-bugetarii-sase-salarii-in-plus-se-cere-eliminarea-sporului.html

 17. !lili

  despre doctoratele celor de la SRI, nimic, nimic..

  despre doctoratul domnului gheneral Coldea, nimic, nimic, s-a gasit teza?

  va riscati postul sau diurna?

 18. e greu sa faci un doctorat pe bune.
  majoritatea nu si-au facut licenta pe bune