G4Media.ro

Pressone.ro: Modificări pregătite pentru analiza plagiatelor ar putea da un rol decisiv…

Pressone.ro: Modificări pregătite pentru analiza plagiatelor ar putea da un rol decisiv softurilor și ar elimina sesizările multiple. Ioan Aurel Pop, șeful CNATDCU, admite că “e posibil” ca problemele să fie cauzate “de nume, de personalități” și invocă o posibilă demisie

Reanalizarea tezelor de doctorat care au fost soluționate de către CNATDCU ar urma să devină imposibilă, printr-una dintre modificările la Metodologia de soluționare a sesizărilor de plagiat în tezele de doctorat, pregătite de Ministerul Educației, scrie Emilia Șercan într-un articol Pressone.ro. Aceasta mai notează că, “în premieră, algoritmii softurilor antiplagiat – care detectează mecanic similitudini în text – devin parte integrantă a deciziei de fraudă, până acum încredințată exclusiv experților cu competențe academice”. În articol este citat și șeful CNATDCU, academicianul Ioan Aurel Pop, care menționează o intenție de demisie și admite dificultăți în cazurile în care sunt implicate personalități.

Potrivit Pressone.ro, într-o serie de modificări mai ample în reglementările din domeniu, “asupra Regulamentului de organizare și funcționare a CNATDCU și a Metodologiei de soluționare a sesizărilor de plagiat în tezele de doctorat s-a intervenit consistent, printr-o serie de prevederi care favorizează plagiatorii și/sau care lasă loc la multe interpretări. Procedura de adoptare a acestor documente este ordinul de ministru, care poate fi oricând semnat de Sorin Cîmpeanu.”

Citește mai mult pe Edupedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. si Citu promitea un soft anti-frauda la ANAF… dar nu e Constitutional. de ce ar fi cel de la CotCODACU.
    Daca omul doreste sa fure atunci trebuie dovedit apoi, cine suntem noi sa-i impiedicam din start.
    Nu a spus Iohaninis ca PREVENTIA nu mai e printre obiective?