G4Media.ro

PressOne: Cum legiferează Sorin Cîmpeanu în interes propriu – a plagiat în…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

PressOne: Cum legiferează Sorin Cîmpeanu în interes propriu – a plagiat în 2006, ca universitar, iar în 2022, ca ministru, încearcă să-și auto-amnistieze plagiatul

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu și-a însușit în 2006, cu modificări neînsemnate, 92 pagini din munca a doi universitari alături de care a semnat în 2000 – ca al patrulea autor – nouă pagini dintr-un curs universitar, conform unei investigații semnată de Emilia Șercan în PressOne.

În 2006, Cîmpeanu a reprodus în toate privințele, sub propria semnătură, 13 capitole semnate anterior de doi autori: ca structură, ca text, ca imagini, ca date prezentate în tabele; în privința titlurilor, contribuția din 2006 a autorului Sorin Cîmpeanu se reduce la eliminarea a cinci cuvinte din totalul de 117 incluse în titlurile capitolelor semnate, cu doar șase ani în urmă, de alți autori, se mai arată în investigație.

Dacă legea învățământului superior promovată de Sorin Cîmpeanu ar intra în vigoare, fapta sa de plagiat din 2006 ar fi prescrisă încă din 2009 – alături de toate faptele similare, comise până în 2019, de toți cei care și-au clădit carierele universitare prin fraudă academică.

„Numim tipologic un astfel de personaj «fraudeur»”, spune prof. Marian Popescu, membru în board-ul unui institut din Geneva specializat în studiul fraudei și plagiatului academic.

Investigația completă pe PressOne

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. Și ce? Veți vota PNL 25% din nou, fiindcă nici voi nu sunteți mai cinstiți decât Cîmpeanu, popor lacom și ticălos ce sunteți.

  2. Foarte bine face, asa te comporti cu un popor analfabet, il furi pana la os pentru ca oricum te voteaza iar

  3. teza lui de așa-numit „doctorat” e despre utilizarea dejecțiilor în agricultură. Iată că și la „doctorat”. L-a pus doamna Emilia Șercan pe două coloane pe acest mizerabil de ministru, așa încît și el e nevoit să recunoascăcă a copiat!