G4Media.ro

PRESSHub: Câți agresori sexuali sunt în Registrul național din România. Cel mai…

Sursa foto: pixabay.com

PRESSHub: Câți agresori sexuali sunt în Registrul național din România. Cel mai bătrân are 98 de ani

Peste 2.100 de români au fost condamnați pentru act sexual cu un minor, 366 pentru coruperea lor sexuală, 52 pentru racolare în scopuri sexuale, 924 pentru pornografie infantilă, iar 34 pentru incest, arată datele oficiale înscrise în Registrul agresorilor sexuali, citate de PRESSHub într-o analiză.

Zilnic, conform datelor MAI, au loc în medie cinci cazuri de viol în România. La fiecare patru zile un minor e abuzat sexual, fetiță sau băiețel. 16% dintre adulții tineri (16-24 de ani) au fost abuzați sexual ca minori.

Rata de recidivă generală, de 70% și este îngrijorător faptul că persoane în poziții de autoritate – preoți, profesori, polițiști – își calcă pe jurământul profesional și transformă femei și copii în victime, se arată în articol.

Publicitate electorală

„În realitate, sunt zeci de mii de abuzuri sexuale cu victime minori. Parchetul General doar mimează interesul pentru protecţia drepturilor victimelor”, declara, într-un interviu acordat pentru PRESShub, procurorul Marian Trușcă, coordonatorul unui grup de procurori de la Parchetul Capitalei specializat în investigarea abuzurilor sexuale cu victime minore.

Întreaga analiză poate fi citită în PRESSHub

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Din moși-stră-moși, de la daci-și-romani, românii „iubesc” copiii.