G4Media.ro

Președintele Zelenski a părăsit sala înainte ca reprezentantul Rusiei să se adreseze…

sursa foto: Teegram/ Volodimir Zelenski

Președintele Zelenski a părăsit sala înainte ca reprezentantul Rusiei să se adreseze Consiliului de Securitate al ONU/ Lavrov acuză Occidentul că apelează „selectiv” la normele și principiile Națiunilor Unite

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a părăsit sala consiliului de securitate al ONU după ce s-a adresat organismului, transmite The Guardian. Prin urmare, el nu se află în sală pentru a asculta remarcile ministrului rus de externe, Serghei Lavrov.

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a acuzat Occidentul că apelează „selectiv” la normele și principiile ONU, de la caz la caz, „în funcție de nevoile lor geopolitice parohiale”.

Luând cuvântul în cadrul Consiliului de Securitate al ONU, el spune că acest lucru a dus la „zdruncinarea stabilității globale” și la „exacerbarea unor noi focare de tensiuni” care riscă un conflict global.

Serghei Lavrov acuză SUA și aliații săi de ingerință „flagrantă și deschisă” în afacerile interne ale Ucrainei de la prăbușirea Uniunii Sovietice încoace.

Ministrul rus de externe susține că „o listă de lideri occidentali” au „încurajat în mod direct” demonstrațiile antiguvernamentale și actele de violență și că aceștia „au negat drepturile vorbitorilor de limbă rusă din Ucraina și ale locuitorilor din Crimeea”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Ca de obicei, Lavrov e penibil. Oare de dreptul unui popor la autodeterminare nu a auzit?