G4Media.ro

Președintele Vučić cere Rusiei să înceteze să mai recruteze sârbi pentru a…

Sursa foto: European Council

Președintele Vučić cere Rusiei să înceteze să mai recruteze sârbi pentru a lupta alături de mercenarii Wagner în Ucraina

Președintele Serbiei, Aleksandar Vučić, a cerut Rusiei să înceteze să mai recruteze sârbi pentru a lupta alături de mercenarii Grupului Wagner în Ucraina, relatează The Guardian.

Vučić a criticat site-urile și grupurile de socializare rusești pentru că au publicat anunțuri în limba sârbă în care grupul de mercenari privați ruși solicită voluntari care să se alăture rândurilor sale.

„De ce voi, cei de la Wagner, chemați pe cineva din Serbia, când știți că este împotriva reglementărilor noastre?”, a afirmat el, la o emisiune TV, citat de Reuters.

Voluntarii sârbi au luat parte la lupte alături de forțele pro-ruse în Ucraina în 2014 și 2015. Legea sârbă interzice cetățenilor săi să participe la conflicte în străinătate și mai multe persoane au fost condamnate pentru acest lucru.

Vučić a negat rapoartele potrivit cărora Grupul Wagner ar fi prezent în Serbia, unde organizațiile pro-Kremlin și ultranaționaliste au susținut invazia Ucrainei.

Serbia este candidată la aderarea la UE, principalul său partener comercial și investitor, dar este și aliatul tradițional al Rusiei, deoarece cele două națiuni au aceleași origini slave, credință creștină ortodoxă și limbi similare.

Deși a condamnat în repetate rânduri invazia Rusiei la ONU și la alte câteva forumuri internaționale, Belgradul a refuzat, de asemenea, să impună sancțiuni împotriva Moscovei.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Zici Serbia sau Rusia si tragi apa , aceasi mizerie

  2. Mor prea multi sefu? Ii folosesc rusii carne de tun?
    Stai sa vina HIMARS suplimentare si blindate sa vezi distractie