G4Media.ro

Președintele Ungariei anunță finalizarea tronsonului ungar al coridorului de transport Via Carpatia,…

Președintele Ungariei anunță finalizarea tronsonului ungar al coridorului de transport Via Carpatia, care leagă Marea Baltică de Marea Egee, până la finalul acestui an

Președintele Ungariei, Janos Ader, a anunțat în urma unei întâlniri cu omologul său polonez Andrzej Duda, că tronsonul ungar al coridorului de transport Via Carpatia, care leagă Marea Baltică de Marea Egee, urmează să fie finalizat până la sfârşitul acestui an, informează MTI, citată de Agerpres.

Secţiunea ungară a şoselei va avea 230 de kilometri din totalul de 3.300, a precizat oficialul ungar în conferinţa de presă comună cu preşedintele Poloniei.

Janos Ader a amintit că Europa Centrală a fost dezavantajată sub aspectul infrastructurii înainte de 1990 şi în anii care au urmat, reţelele de căi ferate, energie şi digitale ale regiunii au fost subdezvoltate.

La rândul său, Andrzej Duda a afirmat că realizarea tronsonului polonez de 530 kilometri al şoselei decurge conform planului şi a salutat anunţul lui Ader privind finalizarea celui ungar, sugerând că polonezii vor putea utiliza această rută pentru a ajunge la destinaţiile de vacanţă încă din vara viitoare.

Noua rută este crucială pentru sistemul rutier european şi finalizarea sa va reprezenta o piatră de hotar în transportul rutier, a punctat Duda.

Cei doi şefi de stat au abordat pe de altă parte şi situaţia de la graniţa dintre Polonia şi Belarus, Janos Ader amintind că intensificarea fluxului de migranţi ilegali a determinat Polonia să declare stare de urgenţă la graniţă.

Ader a menţionat că recentele evenimente din Afganistan vor duce probabil la creşterea presiunii migratorii asupra Poloniei şi a notat că Ungaria pune la dispoziţia Varşoviei experienţa sa pentru construirea unei împrejmuiri de-a lungul celor 370 km de graniţă între Polonia şi Belarus.

Andrzej Duda a asigurat în acest context că Polonia tratează cu foarte mare seriozitate responsabilitatea sa de a proteja graniţele Uniunii Europene şi ale spaţiului Schengen. El a menţionat că i-a oferit omologului său ungar informaţii detaliate cu privire la criza de la graniţa polono-belarusă şi a subliniat că Polonia va face tot posibilul pentru apărarea graniţelor.

Sursa foto: Twitter/ Kancelaria Prezydenta – Andrzej Duda (stânga) și Janos Ader (dreapta)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

  1. In trecut, multe vapoare voiau sa plece de la Marea Baltica la Marea Egee, si nu stiau pe und, cele doua mari fiind compleyt separate

    acum, va fi posibil s-o ia prin Ungaria, alta viata

  2. Mai mare rușinea! Să ai 4 culoare care traversează Carpații Meridionali (Timiș-Cerna, Jiu, Olt, Prahova) și să nu fi săpat niciun tunel sau turnat vreun pilon, când pe aci ar trebui să treacă principalul flux autostradal Euro-Asiatic…

  3. Te uiti si te minunezi, ce mult s-a schimbat abordarea migratiei ! Dar numai unii au memoria extrem de buna.

  4. Sefi de stat si premieri cu coloana vertebrala nu slugoi cu caciula in mana si aplecati la mana UE hahalere ce uita de Romania si romani in lupta pentru ciolanul tarii.Adunatura de lichele si aventurieri e la conducerea Romaniei acum si circari care se cearta ca niste tate la piata.

  5. Să treacă de la Marea Baltică spre Marea Egee, prin apele Mării Negre și strâmtoarea lui Erdogan, Dardanele.