G4Media.ro

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski face apel la evreii americani pentru sprijin

Sursa foto: President of Ukraine (president.gov.ua)

Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski face apel la evreii americani pentru sprijin

Preşedintele Volodimir Zelenski a făcut apel luni la evreii americani pentru sprijin, cu o relatare necruţătoare despre distrugerea produsă în Ucraina de invazia rusă, pe care a comparat-o cu armata germană nazistă care a mărşăluit prin Europa, informează Agerpres, conform Reuters.

„Acesta este doar un comportament pur nazist. Nici măcar nu pot califica acest lucru într-un mod diferit”, a declarat, într-o reuniune pe Zoom, preşedintele Ucrainei pentru Conferinţa preşedinţilor organizaţiilor evreilor americani, făcând în continuare presiuni pentru mai multe avioane de luptă şi o zonă de excludere aeriană, această ultimă solicitare fiind respinsă de NATO până acum.

Zelenski a citat o listă cu localităţile, mai mici şi mai mari, despre care afirmă că au fost distruse de forţele ruse, în timp ce ucrainenii, depăşiţi numeric, luptă cu tot ce au, chiar şi atunci când nu au arme.

„Se aruncă sub tancuri, asta ca să înţelegeţi ce se întâmplă aici”, a spus liderul ucrainean, care este evreu.

Ruşii nu lasă oamenii să părăsească oraşele şi orăşelele pe care le-au atacat, nu permit alimentarea cu hrană şi apă şi deconectează internetul, televiziunea şi electricitate, a mai spus el.

„Toate acestea s-au întâmplat în timpul naziştilor”, a spus Zelenski.”Supravieţuirea naţiunii ucrainene – chestiunea va fi asemănătoare cu antisemitismul… Toate aceste milioane de oameni urmează să fie exterminaţi”.

Zelenski a mai informat că 13 persoane au murit luni după ce o brutărie din Kiev a fost bombardată, iar duminică 50 de copii bolnavi de cancer au trebuit să fie mutaţi după ce o rachetă a lovit un spital de pediatrie din capitală.

Anvergura şi amploarea atacului rusesc asupra ţării au fost la fel de neaşteptate şi devastatoare precum au fost pentru americani atacurile din 11 septembrie 2001, a spus el.

„Bombardează viaţa din tot ce mişcă”, a mai spus preşedintele Zelenski în intervenţia sa, conform Agerpres.

Sursa foto: President of Ukraine (president.gov.ua)

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.