G4Media.ro

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a ordonat blocarea mai multor site-uri de știri…

Sursa foto: Twitter/ @ZelenskyyUa

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a ordonat blocarea mai multor site-uri de știri rusești

Ucraina a ordonat blocarea mai multor site-uri de ştiri ruseşti, în cadrul unei noi serii de sancţiuni împotriva ţării vecine, ceea ce a provocat luni proteste în Rusia, potrivit France Presse.

Preşedintele Volodimir Zelenski a impus aceste sancţiuni printr-un decret publicat duminică, validând astfel o decizie a Consiliului Naţional de Securitate.

Printre site-urile vizate de noile sancțiuni se numără cotidianul economic Vedomosti, care a fost mult timp un titlu de referință în Rusia înainte de a fi preluată conducerea editorială de persoane fidele Kremlinului, și cotidianul popular Moskovski Komsomoleţ.

Până în prezent nu a fost oferită nicio explicație referitoare la alegerea publicațiilor vizate de aceste sancțiuni, care afectează de asemenea mai multe site-uri legate de separatiştii proruşi din estul Ucrainei.

Liderul Uniunii jurnaliştilor ruşi, Vladimir Soloviov, citat de agenţia RIA Novosti, a denunţat luni această decizie ca o violare a libertăţii de exprimare şi o „epurare” a mass-media ruse în Ucraina.

La rândul său, redactorul şef al Moskovski Komsomoleţ, Pavel Gusev, a afirmat că aceste sancţiuni nu vor avea „niciun” impact asupra funcţionării cotidianului său, potrivit presei ruse.

Relaţiile dintre Ucraina şi Rusia sunt la cel mai scăzut nivel de la anexarea peninsulei ucrainene Crimeea de către Moscova în 2014, urmată de declanşarea unui război cu separatiştii proruşi.

Cele două ţări au impus de atunci multe sancţiuni reciproce. O ultimă serie de sancţiuni ruse introduse vineri îl vizează în special pe şeful diplomaţiei ucrainene Dmitro Kuleba şi pe secretarul Consiliului naţional de Securitate Oleksi Danilov.

Sursa foto: Twitter/ @ZelenskyyUa

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Ai auzit bai nea Iohannis? La noi zburda liber Sputnik si toata propaganda securitati rusesti cu Simion in frunte.

  2. valorile ieuropene necesita blocarea cuvantortodox punct info

  3. La noi presedintele, in calitate, printe altele, de sef al CSAT, este preocupat cu actiuni de PR gen plantat un puiet de pom si pedalat pe o bicicleta de 2500 de euro, si asta cand nu tace pe toata linia… Halal!