G4Media.ro

Președintele SUA Joe Biden și premierul britanic Rishi Sunak au subliniat sprijinul…

sursa foto: captura video

Președintele SUA Joe Biden și premierul britanic Rishi Sunak au subliniat sprijinul lor de neclintit pentru Ucraina, condamnând în comun agresiunea brutală a Moscovei

În cadrul întâlnirii de joi de la Washington DC, președintele american Joe Biden și premierul britanic Rishi Sunak au subliniat sprijinul lor de neclintit pentru Ucraina și au condamnat în comun „agresiunea brutală” a Moscovei, relatează CNN.

„Marea Britanie și Statele Unite, împreună cu peste 50 de parteneri, s-au angajat la un nivel istoric de a acorda asistență de securitate Ucrainei. Vreau să îi mulțumesc premierului Rishi Sunak pentru contribuția sa fermă și puternică în privința cantități semnificative de asistență de securitate și de instruire a trupelor ucrainene, astfel încât acestea să poată folosi în mod eficient echipamentele și muniția pe care le-am furnizat în mod colectiv”, a declarat Joe Biden în timpul unei conferințe de presă comune la Casa Albă.

Sunak a declarat că Marea Britanie este mândră de contribuțiile sale la efortul de război ucrainean, inclusiv cu tancuri, arme cu rază lungă de acțiune și pregătire pentru soldații de la Kiev. El a adăugat că resursele americane au fost cele care au oferit „contribuția decisivă” care a permis Ucrainei să țină piept asaltului de amploare al Rusiei.

Sunak a declarat că cele două părți vor continua să „colaboreze pentru a ne proteja securitatea națională”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează