G4Media.ro

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie: Dacă vor apărea foarte multe cazuri de…

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie: Dacă vor apărea foarte multe cazuri de coronavirus în România, formele ușoare și medii vor fi tratate acasă

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarat joi că, în situaţia în care în România vor apărea foarte multe cazuri de coronavirus, formele uşoare şi medii vor fi tratate acasă, exact ca în cazul gripei.

„O să se întâmple exact ca la gripă. Cazurile de gripă, formele uşoare şi medii, se tratează la domiciliu, cu medicaţie simptomatică. Sigur, dacă apar complicaţii, anunţi medicul de familie şi eşti transferat la spital. Şi aici, dacă ai un număr mare de cazuri într-un timp scurt, cazurile uşoare şi medii vor fi tratate la domiciliu. Este un exemplu pe care îl au multe ţări”, a mai spus Alexandru Rafila, citat de Agerpres.

Potrivit lui Rafila, riscul este mic ca un test de biologie moleculară pentru identificarea noului tip de coronavirus să fie fals pozitiv, pentru că sensibilitatea testelor este ridicată.

„Este peste 99% (n.r. – acurateţea testului). Este adevărat, însă, că după momentul zero, când la începutul lunii ianuarie am avut un singur tip de test, între timp au apărut mai mulţi furnizori şi ei identifică porţiuni genomice diferite în structura virusului coronavirus. Probabil că există o testare care poate să le cuprindă pe toate sau pe unele dintre ele. În general, testele de biologie moleculară nu prea dau rezultate false. Am auzit şi eu lucrurile acestea. Asta a fost evoluţia bolii. Probabil că ei au fost surprinşi când boala era spre sfârşit şi oricum discutăm despre pacienţi care au avut o simptomatologie extrem de redusă, cum a fost tânărul de la Gorj. În schimb, doamna din Timişoara la testele repetate a continuat să fie pozitivă”, a spus Rafila la o conferinţă de presă.

Citește și

EXCLUSIV Specialist în boli infecțioase la „Matei Balș”: Testul pentru coronavirus folosit în România este foarte performant, are cea mai mică rată de rezultate fals negativ. Atunci când răspândirea virusului este mare, nu mai are sens testarea / Șansele de infectare cu gripă sunt mai mari

Foto: Darko Stojanovic from Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. La ce rezultate avem in urma testărilor, se pare ca nici nu e nevoie de tratament…azi esti bolnav,maine te-ai vindecat.

  2. Eu zic ca mai bine la iarba verde, ca tot ziceati ca vine caldura, cu doi mici si-o bere rece toate bolile vor trece!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.