G4Media.ro

Preşedintele Senatului, despre bugetul pe 2021: Aş evita cuvântul austeritate, pentru că…

Preşedintele Senatului, despre bugetul pe 2021: Aş evita cuvântul austeritate, pentru că sunt creşteri de venituri în buget. Să nu uităm că suntem într-un an în care economia se chinuie să îşi revină

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, apreciază că bugetul de stat pe 2021 este unul cumpătat, nu de austeritate.

„Eu aş evita cuvântul austeritate, pentru că sunt creşteri de venituri în buget. Să nu uităm că suntem într-un an în care economia se chinuie să îşi revină de pe un minus, de pe o contracţie şi să nu uităm, de asemenea, că 2 milioane de români au fost loviţi direct şi indirect de criză. Ar trebui să gândim acest buget în contextul economic actual şi să trecem dincolo de şicanele politice care se iscă de regulă în jurul bugetului. Deci nu aş spune că este un buget de austeritate, dar este un buget cumpătat”, a declarat Anca Dragu, duminică seara, într-o intervenţie la Antena 3.

Întrebată cum se justifică alocarea de 7 milioane de lei în bugetul Senatului pentru achiziţionarea de maşini, preşedintele Camerei superioare a explicat că este vorba despre schimbarea unei părţi din parcul auto, autoturisme care nu mai prezintă siguranţă în trafic.

„Sunt maşini cu vechime de 12-15 ani, care nu mai prezintă siguranţă şi trebuie înlocuite”, a precizat Anca Dragu, care a menţionat că îşi doreşte achiziţionarea de autovehicule de producţie autohtonă pentru ca banii, în final, să intre tot în economia românească, relatează Agerpres.

Sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. – Duamna Dracu, de ce v-ati mai intors? Poporul asta nu va merita!
  – Da, dar la Langely nu servea ceafa de pork.

 2. ANAF A CHEMAT LA GHISEE FOARTE MULTI CONTRIBUABILI NOTIFICANDU-I CA NU SI-AR FI DEPUs DECLARATIILE DE VENIT IN ANII ANTERIOR. CHIAR DACA AU FOST DEPUSE SI PLATITE SUMELE DECLARATE.
  SUNT DIABOLICI NU-I ASA ? ASTA E REFORMA ADMINISTRATIEI FISCALE ? ASTA ESTE DIGITALIZAREA ?
  AU PIERDUT BAZE DE DATE, SAU AU FACUT PIERDUTE BAZE DE DATE (PENTRU PRIETENI) SI ACUM LE „REFAC” ?

  victor ciorbea, ASA ZISUL AVOCAT AL „POPORULUI” NU SI-A PLATIT IMPOZITELE 10 ANI SI NU L-A INTREBAT NIMENI NIMIC. BA, MAI MULT I S-A DAT O AMNISTIE FISCALA. CATI CA EL ?

 3. Eeee… Vă așteptăm la alegeri, uslașilor! Chiar și AUR vor fi mai buni ca voi!!!

 4. Pensii speciale

 5. Câtă demagogie…Din ciclul „la tăți ni-i greu”…

 6. GAURA LA PENSII ESTE DE 4-5 MILIARDE DE EURO PE AN.
  IN CAZUL IN CARE GAURA NU SE MARESTE, IN 10 ANI SE ADUNA 40-50 MILIARDE DE EURO ! DE UNDE ?
  DE CE CREDETI CA SI-AU DAT SPECIALE ?

 7. Bani de pensii speciale, ptr bugetari, cumularzi, subvenții se găsesc întotdeauna dar ptr copii nu se gasesc . Taie alocațiile copiilor și gratuitatile studenților să dea la bugetari și pensionari speciali taie ajutoare sociale și dau la cumularzii nesimțiți pensionati devreme. Halul ăsta PNL?????

 8. Ce „crestere” de Venituri, cucoana draga, cand Premierul Vasilica Catu a spus raspicat ca INGHEATA Toate veniturile bugetarimii voastre, adica NU sunt taieri, deci nu putem vorbi de austeritate!?
  Unde sunt „cresteri de venituri”, la voi la Parlament, cumva?!
  Sper ca dna Dragu sa clarifice unde sunt „cresteri de venituri” in Buget, la care Minsiter!!!

  Mai mult:

  1. in Comisiile reunite de Buget-Finante ale celor 2 camere ale parlamentului au fost deja votate Bugetele pentru Senat si Camera Deputatilor, ambele CRESC bine mersi:
  – Senatul României primește cu 24,2% mai mult fata de 2020, ajungand la 249,8 milioane lei(~50 Milioane Euro!)!!!
  – Camera Deputaților va avea un Buget mai mare cu 16,5%, ajungand la 478,8 milioane lei!(aproape 100 Milioane Euro!)
  Cenusareasa Bugetului e Educatia: „prioritatea” natiunii, cum ne abureste Johannis!
  Ministerul Educației are alocate peste 28,5 miliarde lei(~5,5 Miliarde Euro), mai MARE cu 0,86% decât EXECUTIA bugetara pe 2020.(Practic, față de Proiectul inițial de buget 2021 e mai mare cu 1,75 milioane lei, dupa ce-a aparut scandalul public cu banii alocati Educatiei!)!!
  Cu MULT mai PUTIN decat Suma alocata Educatiei in Bugetul pe 2020 de Guv Ludovic Orban, suma care era de 31,5 Miliarde de lei!!!(in 2020 Guv Orban a alocat SUMA de ~33 miliarde Ministerului Educatiei si Cercetarii, din care 1,453 miliarde reprezintau fondurile destinate Cercetării, care până atunci era minister separat, cu buget separat.)
  DECI: pentru Educatie au ramas 31,5 Miliarde Lei in 2020!
  Acum, in 2021 Educatiei ii sunt alocate 28,5 Miliarde Lei, atata e necesar pentru a pune in aplicare maretul rpoiect Romania Educata a lui Joahnnis: de la An la An mai putin petru Educatie!
  Ce atata Educatie, or zice PNLeii!!!

  2. Sumele pentru PENSIILE SPECIALE ale parlamentarilor SUNT încă în Bugetele Senatului și Camerei Deputaților VOTATE in Comisiile reunite!!
  Urmeaza votul in Plenul parlamentului!

 9. Doamna Dragu, dvs. puteți să folosiți ce cuvinte doriți, dar atâta timp cât procentul de colectare a taxelor și impozitelor în Romanica este de 23,4%din PIB, pe când în țările normale procentul este de peste 45%, nu este nimic de discutat. Realitatea cruntă din colonia Romanica, este aceea că sunt largi categorii sociale, care sunt condamnate la EXTINCȚIE. Sunt persoane care suferă de foame cruntă, cât despre medicamente, ce să mai spunem. Dar aceste DRAME nu se vad la Cotroceni, la guvern, și nici la partidele care alcătuiesc majoritatea parlamentară, vă mai mirați că „ciuma roșie” și AUR cresc în preferințele de vot ale românilor.

  • Corect!
   Cucoana asta vorbeste depsre „un buget cumpâtat”(!!) in 2021, cand Bugetele la cele 2 Camere ale Parlamentului au CRESCUT vertiginos in 2021:
   „In Comisiile reunite de Buget-Finante ale celor 2 camere ale parlamentului au fost deja votate Bugetele pentru Senat si Camera Deputatilor, ambele CRESC bine mersi:
   – Senatul României primește cu 24,2% mai mult fata de 2020, ajungand la 249,8 milioane lei(~50 Milioane Euro!)!!!
   – Camera Deputaților va avea un Buget mai mare cu 16,5%, ajungand la 478,8 milioane lei!(aproape 100 Milioane Euro!)”

   Curata „cumpâtare”!!!
   Asa arata „cumpâtarea” la Anca Dragu, rusine, asa ne sfideaza aceste specimene ipocrite abonate la privilegii la Stat!!!!!!!

 10. Cum se spune în popor – sătulul nu crede flămandului -.

 11. „economia se chinuie să îşi revină de pe un minus,”

  Noi ne chinuim sa furăm de unde nu colectăm.
  Noi ne chinuim sa furăm de unde nu producem mare lucru.
  Noi ne chinuim sa furăm iar unde nu gasim ne imprumutam.
  Punct.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.