G4Media.ro

Preşedintele sârb Aleksandar Vucic acuză „serviciile străine” din Ucraina şi dintr-o țară…

Sursa foto: Facebook / Александар Вучић

Preşedintele sârb Aleksandar Vucic acuză „serviciile străine” din Ucraina şi dintr-o țară UE pentru ameninţările cu bombă ce au vizat aeroportul din Belgrad și avioane Air Serbia

Preşedintele Serbiei Aleksandar Vucic a acuzat duminică noapte Ucraina şi o ţară neidentificată din Uniunea Europeană că se află în spatele unei serii de ameninţări false cu bombă vizând avioane de pasageri ale companiei Air Serbia, relatează luni Reuters, citată de Agerpres.

De la lansarea invaziei Rusiei în Ucraina spre sfârşitul lunii februarie, cel puţin 12 zboruri ale Air Serbia au fost nevoite să se întoarcă la Belgrad sau la Moscova din cauza ameninţărilor cu bombă şi aeroportul din Belgrad a fost evacuat de cel puţin trei ori.

„Serviciile străine (de informaţii) din două ţări fac aceasta. Una este o ţară din UE, iar Ucraina este cealaltă”, a spus Vucic fără să ofere dovezi.

Serbia, care este aproape în întregime dependentă de gazul şi petrolul rusesc, refuză să impună sancţiuni împotriva Kremlinului şi menţine zboruri regulate către Moscova. Vucic a declarat că ţara va continua să facă acest lucru „din principiu”.

„Continuăm aceste zboruri literalmente din principiu, pentru că vrem să arătăm că suntem o ţară liberă şi luăm propriile decizii. Nu decideţi pentru noi când să anulăm zborurile”, a insistat el.

În ultimele săptămâni, Belgradul a votat de trei ori pentru rezoluţiile Naţiunilor Unite care condamnau invadarea Ucrainei de către Rusia şi au suspendat-o din principalul organism al ONU pentru drepturile omului.

Moscova numeşte acţiunile sale în Ucraina „operaţiune specială”.

Sursa foto: Facebook / Александар Вучић

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

 1. „Agenturilii straine” – acelasi discurs stricat din anii 80. Istoria se repeta.

  • Acum întzeleg de ce Sebi Ghitzã a fost uschit la sârbi (în ciuda interdictziei de a pãrãsii Românistanul „ieuropean”) si de ce Sosocarii AURolaci au fost promovatzi la RTV ..

  • pãrãsi

 2. Agenturili din est dar și din vest.

 3. nici astia nu stiu ce ii asteapta

 4. „Serviciile străine (de informaţii) din două ţări fac aceasta. Una este o ţară din UE, iar Ucraina este cealaltă” – Vucic, sau cum sa citesti un text scris dupa dictare …

 5. agenturili straine….

 6. asta latra din mijlocul UE, intre tari protejate de nato etc … n-ar mai latra la granita cu barbarii care invadeaza si distrug totul in jur la cherem

  • Barbari sunt si ei, sârbii.
   Citește ce crime au comis in războiul din Yugoslavia in anii 90.