G4Media.ro

Președintele propagandist și prețul plătit de noi toți

Președintele propagandist și prețul plătit de noi toți

Președintele Klaus Iohannis pare intrat total în logica de campanie electorală. Atunci când Ion Iliescu sau Traian Băsescu s-au implicat politic de la Cotroceni s-a lăsat invariabil cu scandal și s-a ridicat problema neutralității șefului statului.

Din punct de vedere legal, Curtea Constituțională a evitat o soluție clară, când fostul președinte Traian Băsescu a apărut în campania din 2014 purtând un tricou cu PMP. Și Băsescu torpila zilnic guvernul Ponta acum șase ani, la fel cum procedează Klaus Iohannis acum cu PSD în opoziție, nu la putere.

La cererea fostului premier Victor Ponta de a stabili dacă președintele se poate implica în campanie, CCR a arătat la vremea respectivă că rezolvarea acestei probleme nu intră în atribuțiile sale.

”Curtea dă aviz consultativ pentru propunerea Parlamentului de suspendare din funcție a președintelui României, prilej cu care instanța constituțională poate constata săvârșirea unor fapte grave prin care președintele încalcă prevederile Constituției”, a explicat atunci CCR.

Așadar, chestiunea rămâne deschisă. Își mai poate exercita președintele rolul constituțional de mediator, mai ales în momente de criză majoră, între puterile statului și între stat și societate? La ce ne folosește daca președintele iese din haina de șef de stat și nu mai joacă rolul de contrapondere în balanța puterii, atunci când Guvernul greșește flagrant sau apar tensiuni majore între stat și societate, cum se întâmplă azi?

Președintele Klaus Iohannis a apărat fără rezerve decizia Guvernului de a închide piețele care funcționează în spații închise, calificând-o drept o ”măsură justă și binevenită”. Cât de justă și binevenită este vedem bine: zeci de proteste întinse în toată țară. Până și ministrul agriculturii a simțit nevoia să-și ceară scuze. Toți primarii din România își bat acum capul să găsească soluții la o decizie pripită.

Pe bună dreptate, oamenii n-au prea înțeles de ce o piață închisă nu poate funcționa mai departe sub aceleași restricții și măsuri preventive ca un supermarket.

În loc să tragi oblonul, n-ar fi totuși mai ”just” și ”mai binevenit” să obligi administrația piețelor prin lege să pună doi jandarmi și polițiști care să impună respectarea regulilor (mască, dezinfectanți, distanțare), exact așa cum se întâmplă în supermarket? Nu era mai simplu așa?

Președintele a susținut, marți seara, măsura Guvernului și a dat vina pe PSD că, în loc să aplaude decizia, a votat rapid în Parlament un amendament prin care stabilește că ”piețele rămân deschise”.

Sigur că PSD a exploatat mediatic un subiect care a scufundat PNL câteva procente în sondaje. Evident că nici PSD nu și-a bătut prea tare capul să reglementeze clar condițiile în care aceste piețe pot funcționa în plină criză sanitară pentru a proteja oamenii de acolo, limitându-se la un gest pur populist.

Nu grija de oameni s-a manifestat la PSD, ci fuga disperată după voturi.

Dar deciziile arbitrare generează reacții pe măsură. Președintele și guvernul au crezut că nu se întâmpla mare lucru dacă trimit acasă niște amărâți care nici nu contribuie cu vreun sfanț la bugetul de stat. Zero pierderi la buget, zero interes față de cei afectați de închidere. Să fie sănătoși!

Evaluare total greșită.

Închiderea unor piețe nu afectează doar vânzătorii și micii producători, ci un întreg ecosistem. Pe lângă țărani sau comercianți, acolo în piață merg și cei cu venituri mai mici, dar și numeroși cumpărători care au deja producătorii lor preferați.

Clienții și vânzătorii se cunosc de ani de zile, au încredere în marfa lor, de la legume, la brânză, miere, pește sau alte produse agricole, pe care nu le găsesc în marile magazine.

Pentru toți acești oameni, decizia Guvernului de a trage oblonul în piețele care funcționează în spații închise este pur și simplu arbitrară, revoltătoare, lipsită de sens, câtă vreme supermarketurile pot funcționa bine-merci.

Chiar așa a și fost: o măsură insuficient gândită, luată pe genunchi, de un guvern cuprins de panică, după ce România a depășit 10 mii de cazuri de infectări pe zi.

 • G4Media.ro a scris în repetate rânduri despre nevoia de decizii ferme pentru a opri răspândirea pandemiei. Închiderea unor sectoare economice poate fi o soluție in extremis, dar cu două condiții: să nu fie arbitrară (cum e cazul piețelor versus magazine) și să fie însoțită de măsuri compensatorii pentru cei păgubiți direct. Or, în cazul închiderii aproape peste noapte a piețelor, nici una dintre aceste condiții nu a fost îndeplinită.

Guvernul Orban și președintele Iohannis au simțit nevoia să arate că se implică din nou în mod direct în rezolvarea crizei sanitare, când au realizat amploarea dezastrului din spitale, cu secțiile de terapie intensivă pline. Săptămâni la rând au lăsat gestionarea pandemiei exclusiv pe seama autorității locale, un sistem falimentar de gestionare a crizei, despre care am scris și avertizat de câte ori am avut ocazia, inclusiv la Cotroceni în conferințele săptămânale de presă.

Sunt perfect de acord că o neutralitate totală nu poate fi, totuși, imaginată. Președintele în funcție ajunge la Cotroceni cu sprijinul partidului din care provine. Sigur că rămâne legat de PNL și îi este dator, însă datoria supremă o are față de cetățeni și public.

Dar de aici până la transformarea lui într-un mic propagandist de partid, care neagă realitatea, evidențele și conduce țara doar cu ochii pe sondaje, este cale lungă. Prestigiul și credibilitatea funcției prezidențiale au de suferit, societatea în ansamblu are de pierdut. Nici Klaus Iohannis nu câștigă mare lucru. Ce ascendent mai are asupra PNL dacă apără partidul și guvernul necondiționat, indiferent de amploarea prostiile comise?

Cui folosește azi că președintele Klaus Iohannis, din dorința de a feri guvernul Orban de măsuri nepopulare, a evitat săptămâni la rând să-și asume pârghiile puterii centrale în plină pandemie? Înainte să ajungem în acest dezastru sanitar, Iohannis făcea apologia descentralizării într-un moment care reclama totuși intervenția ferma a puterii centrale.

Ironia sorții e că sistemul falimentar de delegare a deciziei în plan local, susținut din rațiuni pur electorale, face o victimă chiar din Sibiu, orașul președintelui Iohannis. Aici autoritățile locale, de la Primărie la Prefectură, au amânat nepermis aplicarea unor restricții și măsuri hotărâte. Au stat paralizate cu ochii pe București așteptând instrucțiuni care n-au mai venit.

Sibiul este pentru a treia zi consecutiv campion pe țară la rata de infectare, cu uriașul procent de 11 la mia de locuitori, morgile sunt pline, iar orașul e la un pas de carantină. Chiar și așa, în plină catastrofă sanitară, autoritatea locală evită să-și asume decizia închiderii orașului.

Sibiul este azi  – ce palmă peste obrazul președintelui –  simbolul eșecului în gestionarea pandemiei. Klaus Iohannis declara marți seară la Cotroceni că nu știe de ce s-a ajuns la un număr atât de mare de infectări, dar răspunsurile sunt banale: realitatea nu poate fi acoperită cu propagandă, fuga de decizie nu rezolvă problemele, amânarea măsurilor nepopulare agravează situația, frica și lașitatea liderilor politici ocupați exclusiv cu campania electorală ne costă pe toți un preț cam mare.

Un președinte echilibrat, așa cum Klaus Iohannis a arătat de multe ori că este, ar fi înțeles demult toate astea și ar fi acționat puțin altfel.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

117 comentarii

 1. Catre UEFISCDI, Autoritatea si tot Ministerul Educatiei si altele, Academia Romana ICCV, Scena 9, Latitude 53(comisie anuala Universitatea de Arhitectura si Urbanism Mincu Buciresti),SNSPA si Revista de Sociologie Romaneasca,

  In atentia duamnei Trifan Elena Iulia,

  Fa, pantofii tai de la Zara, marimea 39, din Armeneasca 39, nu plange, ii poarta translatorul tau Profir.

  • Romanului i se aplica: „Just Can’t Get Enough”. Ori se plictiseste de moarte ori te ignora, munca nu se lipeste de el

 2. Asa Tara=Asa Președinte.
  Dumnezeu cu Mila.

 3. Fiecare vede altceva ne spune o vorba din batrini . Acolo unde nu putem vedea nevoia de descentralizare , nevoia de invatare si a luarii deciziilor la nivel local , nevoia de asumare si de ascultare in luarea deciziilor a specialistilor (nu a politicienilor ) specialisti in domenii diferite cu atit mai mult in acest domeniu extrem de sensibil numit -medicina- , nevoia de trecere in metoda de invatare numita -online – , ce de beneficii aduce aceasta metoda , nevoia de a pune protectia cetateanului in fata nevoii de obtinere a voturilor cu orisicare pret , ne putem trezi sau sa ramanem un popor inert, fara coloana vertebrala , fara vlaga si mereu si mereu sub zodia cuvintelor ce ne prezentau cindva numele de sluga .Curaj , presedintele face tot ceea ce poate si impreuna cu acest guvern ce si-a asumat , in aceste vremuri de unul singur guvernarea , mentine inca pe linia de plutire tara . In ciuda tuturor impotrivirilor ,a afirmatiilor fara suport de adevar , a specularii politic a unor inerente inarvertente , in ciuda tuturor , vom avea un guvern si o noua guvernare dupa alegerile din 6 decembrie . Mai este putin .

  • Pantofii ca pantofii, dar sacoul dl. Calin Cotoi, ce cauta in trolarul din sifonierul lui Titus Escu, zis pe la Carfur si Lazar Adrian si inca un prenume?

  • @de la valeeeeu:
   Esti tot mai lipsit de entuziasm, tot mai nesigur, semn ca ai inceput si tu sa crezi din ce in ce mai putin in justetea masurilor luate de Presedinte !

   E ceva ca ai ajuns de la tonul triumfalist la „face tot ce poate (Poate tot mai putin si mai gresit domnule de la valeeeu) !

   PS. OK, va faceti curaj intre voi, e normal si inteleg : Da, „Va fi o noua guvernare”- sunteti tot mai ingrijorati uitandu-va pe sondaje – ca doar asta v-a interesat !

  • Susu fa bine si baga la dibla ce iti spun

 4. Si-a batut joc de noi dupa ce ne-a pacalit si ne-a furat voturile. Demonstreaza ca este un Presedinte care sutine coruptia, incompetenta, traseismul, populismul si injustitia. Si-a asumat un loc rusinos in istorie.

  • Tace-Si-Nu-Face se va dovedi chiar mai rau decat Constantinescu. Ca sa citez un clasic in viata: „nu va lasa nicio dara in istoria tarii”. Oricum in primul mandat n-a lasat nicio urma ci doar i-a validat toate guvernele si toti ministri si prim-ministri execrabili serviti de Dragnea. Ba a mai si demis-o pe Laura Codruta Kovesi. Ce face in al doilea mandat descrie bine Dan Tapalaga in acest articol. Un Complete Failure. Asta este Klaus Johanis.

  • Noroc cu mafia PRO-USL-PSD, gata să salveze ”răul”, ca după ”Constantinescu”. Nu va mai fi cazul, spre disperarea trollior îndopați la punctaj cu platitudini răsuflate de acum 20 de ani.

 5. De la Firea se stie ca ai luat parai, se pare ca si Ciolacu iti livreaza in cont.

  • Troll-ule PNL, asta e nivelul la care ati coborat discursul? Intr-un fel e bine ca va dati arama pe fata. Asa poate vedea lumea ca nu e nicio diferenta intre PNL si PSD.

  • Asta e tare! Pute site-ul de libărcile pesederaste care trollează din greu, de pe mai multe fantoșe, să pară mai mulți, pentru mafia PRO-USL-PSD și o vită ”isi da arama pe fata”. Imbecilii, chiar cred că dacă se deghizează în useriști au vreo șansă să păcălească pe cineva.

  • IN SFARSIT!! Multumesc Alina!! Finally somebody with some sense!
   Nu ii absolut nici o diferenta intre ele. Dimpotriva, astia de acuma is mai rai, mult mai rai; lumea moare pe capete dar nu vad pe nimeni in strada sa strige ce strigau celor ce sunt acum in opozitie, impotriva OUG 13. Si atunci nu a murit nimeni.

  • Ba ”au murit” și atunci, mafioții, de ciudă. Ăia care ”is mai buni, mult mai buni” și trebuie să mai rămână încă 30 de ani la butoane pentru asta. Din cauza cui ”moare lumea pe capete” , a altora decât a covidioților care țipau ”in strada” că sunt obligați să se spele și să poarte mască ca să nu-i îmbolnăvească pe ăia care acum mor?

 6. Vlad Telibasa, este timpul sa predai scrisorile din timpurile primului val.

  In care iti aminteam ce decizia Lupus Sistemic Erit, Paulescu-Colentina-Gral Medical-Daniel Boda, respinsa printre operatii, doar verbal de doctorul de la Filantropia, in prezenta doamnei doctor Diaconeana Adriana Oana.

  Si despre atentatele arabilor si executia Uslasilor etc.

 7. Ficusul de la Cotroceni vrea să pună mâna pe putere prin Șică mandolină bețivul și guvernul lui de incompetenți și slugoi. Vrea el alegeri acum când mor peste 200 oameni pe zi din cauza pandemiei iar el in loc sa se ocupe de pandemie vrea să fie dictator.

  • Păi da, că mafia PRO-USL-PSD nu ”vrea alegeri” nici ”acum” și niciodată, ca să ”pună mâna pe putere” în continuare. Din păcate, cu așa trolli ”incompetenți și slugoi”, va ”înfrânge” iar. Când urlau ciolacii din toată deviația septului lor de șaormiști că nu e ”pandemie”, nu mai ”murea” nimeni. Acum că pierd puterea, e ”moarte”.

 8. Toți la ultimul mandat și au bătut joc, era de așteptat și în cazul lui, nimic nou deja se gândește unde să se retragă peste 4 ani.

  • Numai mafia PRO-USL-PSD și-a ”bătut joc” tot timpul. Pentru asta trebuie să rămână, nu trebuie să alegem ”răul cel mic”.

 9. In caz ca tu, Dan, vei citi. De ani de zile urmaresc cu mare interes articolele tale, tot timpul sunt bazate pe informatii reale si actuale; felicitari pentru asta. In cateva ocazii, am donat catre site pentru a rasplati munca voastra. Sa nu uitam totusi ‘the bigger picture’ – chiar avem nevoie sa lasam P$D pe dinafara. Atacand PNL nu mergem catre USR (cum poate am vrea), riscul este sa mergem catre PSD. Poate consideri, Dan, ca faci un bine societatii, ca tii la principii si la profesionalism; poate consideri ca cititorii tai oricum nu voteaza PSD … daca totusi un singur vot a fost directionat catre ei, deja ne-ai facut un mare rau. Suntem satui de tot ce a insemnat PSD, vrem cu disperare sa scapam de ei. Desi fara vreo garantie ca PNL va fi altfel, STIM SIGUR CA P$D VA FI UN DEZASTRU pentru omul cinstit. Da-ne o mana de ajutor, vom fi recunoscatori.

  • multor bipezi le e dor de vremurile cand dracnea umbla in lesa cu dancilaa…

  • Cristi, PNL este fix la fel că PSD. Ei sunt la guvernare de aprox 1 an și ești vina tuturor pentru acest dezastru, mai puțin a lor.
   Nu articolul lui Tăpălagă duce la pierderea de voturi PNL, ci însăși modul în care au gestionat aceasta criza. Și-au făcut-o cu mana lor. Eu nu îi mai votez, așa cum am făcut până acum.

  • Trei cuvinte pentru mancurti: USL.

  • Nu vad unde e catastrofa. Avem acum o alternativa reala la PSD și ea nu este PNL, nici vorba.

  • Cine nu ”vede” că singura ”alternativa reala”la mafia PRO-USL-PSD este o coaliție PNL-USR-PLUS este fie postac securist, fie idiot. Când un analfabet vorbește de ”însăși modul în care au gestionat aceasta criza”, după ”guvernul Nedezbă-tutei” și mai și spune ”u nu îi mai votez, așa cum am făcut până acum” e evident un postac care nici n-a ”făcut-o” vreodată. Când un ”mancurt” repetă ca un papagal, într-una, USL, USL, e clar un ”idiot util” dintre cei pe care îi vizează trolii.

  • Singurul troll de pe aici este mizeria si scursura de Bad@

  • „Atacand PNL nu mergem catre USR (cum poate am vrea), riscul este sa mergem catre PSD”

   Strict electoral: PSD nu mai are nicio sansa sa preia guvernarea dupa 2021, din doua motive: presedintele e Iohannis, iar USRPlus nu e in guvern,. Credeti ca pierdea PSD-ul 300 de primari si cam 10.000 de consilieri catre PNL in septembrie daca PSD-ul avea si cea mai mica sansa sa castige guvernarea in decembrie? Sau ca mai fugea o mini-armata de parlamentari PSD/ALDE spre PNL, suficient cat sa blocheze orice tentativa de motiune de cenzura?

   Da, daca USRPlus ar fi facut parte din guvernul Orban, situatia era acum albastra spre maroniu. PSD capitaliza singur toata erodarea guvernului data de gestiunea foarte slaba a situatiei in pandemie. Dar chiar nu e cazul, cu USRPlus in afara guvernului. Si sondajele arata clar asta, ultimul sondaj IMAS arata ca PSD e aproape la scorul USRPlus (21-22%) si ca PSD nu poate sa creasca, oricat s-ar agita. Pentru ca nu e credibil in privinta pandemiei (mesaje contradictorii) si nu mai poate „simula” ca e singur in opozitie.

 10. Eleni, afirmatiile acestea demonstreaza ca esti din tagma pesedistilor. Cum a furat voturi? Cum incurajeaza coruptia? Asta e limbaj pesedist de rit vechi. Ca avertizeaza lumea ca sistemul de sanatate e in prag de colaps, ce e rau in asta? Vad ca toti presedintii ies la rampa si comunica cetatenilor masurile cd se iau si explica de ce e nevoie de ele. Ca sint unii ca Tapalaga care are el o problema cu presedintele si orice ar spune sau face acesta nu e bine dupa Tapalaga, asta e evident. In ce priveste pietele a le compara cu supermarketurile e o chestie tendentioasa. In piete oamenii se inghesuie ca niste inconstienti. Eu nu am mai mers la piata de luni de zile de frica

  • Da, tu cand mergi in supermarket esti singura, nu te freci de multa lume , acolo in zona cu legume-fructe. Bai proasto, la piata stai cateva minute si pleci . La supermarket stai ca vaca si doua ore sa casti gura la cosmetice, haine, pantofi , peste, carne, mezeluri, legume-fructe, paine, etc ! Mai gandeste si tu daca poti !

 11. Presedinte echilibrat???La ce:la mancare, bautura etc.Un nesimtit cu 6 case, un sfidator pe fata fata de semeni -ghinion-un egoist notoriu concentrat pe propria imagine si propria camarila si nu in ultimul rand un obedient al lui Merckel sau Trump.Dar Biden ii va da peste bot, pentru ca politica lui este apropriata de USR.

  • Couldn’t agree more. Johanis se dovedeste a fi execrabil. L-am votat speran ca in al doilea lui mandat cu un guvern PNL va face treaba, dar acum recunosc ca regret amarnic ca i-am dat votul. Regret ca n-am mizat pe Barna atunci.

 12. Vlad Telibasa, pentru ei, scrisoarea din Dinicu Golescu, nr. 15. Asa mi- a spus Vladimir, chirurgul militar, in fata Crematoriului de la INML cand m-a rapit taxi Titan.
  Pe fondul unchained melody, din 41 si al reconstructiei statiei Pasaj Lujerului si mozolului de circulator facut de niste habarnisti si continuat si sub USR si PNL, de la Moghioros.

 13. De asemenea, nu ma pot obișnui cu ideea de a purta singur pe stradă sau cu mai nimeni in jur in parc, masca! Mi se pare abject, mi se pare ca contrazice însuși „spiritul” ideii de a purta masca! Si mai ales, ca avem exemple, ca nu a funcționat – putem sa ne uitam pe worldometers la Spania, tara cu masca
  obligatorie si singur in parc de luni de zile. Pana si sarbii au impus purtarea obligatorie a măștii in exterior doar in locuri unde se poate forma aglomeratie! La cozi in exterior, la semafor, etc. La noi, pur si simplu, neavând cadrul legislativ, s au gândit ei ca doar asa e mai usor de speriat si de amendat toată lumea, daca bagi orice loc in aceeași oala! Practic, intre orele 5 si 23, am voie, legal sa merg la munte, pot merge singur sau cu soția pe coclaurile tarii: trebuie sa purtam mască cand urcăm pe munte doar noi 2? Evident că nu o facem, dar e ridicol doar gândul ca cineva te ar putea amenda pt asta!!! Ascultatul asta ad litteram al „expertilor in medicina publica”, va costa PNL alegerile! Oricum nu mai votez, pentru prima data in viață zi oricum, vis a vis de pandemie, același lucru il vor face toți: imita Spania si Franța! Nu pot sa înțeleg de ce nu imita Germania sau alta țară!

  • PNL e mega-incompetent. Ce-i asa de greu sa intelegi? Sau de fapt esti in denial si nu vrei sa accepti evidenta? PNL e la fel de incompetent ca PSD. Poate mai putin corupt decat PSD-ul, dar oricum cu destui corupti in interior. Tu nu te-ai saturat de PSD, PNL, PMP si UDMR? N-ai vrea sa vezi alti oameni in parlament si in guvern?

  • Sunt de acord cu tine, nu înțelegi asta? Dar, (cred) spre deosebire de tine, in problema gestionării pandemiei, parca imi e si mai frica de USR De aia zic ca nu o sa mai votez cu nimeni. Sa ne înțelegem, eu sunt dintre aia, cărora le e mai frică de restricții si de autorități decat de covid! Eu personal nu ma (mai) tem de covid (am motivele mele pt care spun asta).

  • Eh ti-e frica de USR. Ce sa-ti spun. USR are primarii din Brasov si Timisoara, doua orase mari. Ti se pare ca au impus ceva insuportabil in orasele lor? Mie nu! Asa ca eu zic ca tu mai degraba te fandosesti si incerci sa intepi USR-ul mai finut decat unii din troll-ii PNL-isti lipsiti de politete de pe-aici.

  • Ete fleoșc! Ai tras tu concluzia repede! Ma pis pe PNL! Daca promite vreunul ca scoate mizeria asta inutilă cu masca pe stradă, ies la vot si pe ala îl votez! Poa’ sa fie si USR! Daca nu, eu nu mai votez, ce dracu e atat de complicat?!

 14. Știind ei, staful președinției române și ambasadorii strategici, că românii sunt o „grămadă de de oameni ușor de prostit sau proști de-a gata” și-au zis să nu se mai ascundă după nimicuri constituționale și diplomatice și să intre cu bocancii în campania electorală mai cu zăhărelul, mai cu amenințări fățise. Numai că acea „grămadă de proști” pe care se bazează devine din ce în ce mai mică și ei odată cu ea !

 15. Canalia Iohannis e lumânarea de la capătul tunelului.

 16. Ăștia nu sunt politicieni, nu sunt specialiști, îi doare-n „spate” de popor și-și văd de ceeace au învățat să facă de treizeci de ani. Adică acumulare fără măsură și ilegal până la secătuirea tuturor resurselor țării. Fără a fi pregătiți ei au un singur scop: să ajungă ziua în care, ușurați de frica (nejustificata) de DNA, vor putea număra pensiile babane și vor râde până la moarte de pălmașul român tot mai amărât.

  • Lasă că ”îi doare-n față” pe securiștii de la mafia PRO-USL-PSD, se ”vede” prin ”ceeace” scriu trolii lor analfabeți.

 17. Voi credeti ca Iohannis si Orban dau doi bani pe noi? Astia sunt la fel de ticalosi ca Ciolacu. Numai la voturi se gandesc, mentalitatea asta comunista inca primeaza.

  • Cel mai grav e că niciunora nu le pasă! Sa îi lăsăm să se voteze între ei, altceva nu putem face!

  • Ba nu. Le-o tragem la alegerile astea PNL-ului si PSD-ului.

  • Sa ne puna useristii sa iesim cu casca de scafandru dupa aia? In materie de pandemie, mi e mai frica de USR si de votantii lor (aia care te filmeaza pe sest si te toarna daca ești fara masca singur in parc sau ca fumezi o țigară intr un parlit de bar, unde majoritatea fumează, dar vezi Doamne, e fumatul interzis) decat de PNL sau PSD! De PSD – PNL mi e scarba, deci eu nu simt ca am alegere, deci nu mai votez!

  • @Ciprian

   Gresesti dar nu foarte tare. Iti dau dreptate cu USR-ul si fanii lor self-justice. Dar avem cu cine sa votam. Exista PMP. Pot oamenii sa spuna ce vor dar cum le zice Basescu nu le zice nimeni. Basescu e realist frate.

  • Indemnul de a nu merge la vot e cel mai distructiv. Tu esti un troll rus.

  • Sa ma piș pe rușii tai! Eu nu am indemnat pe tine, am zis ca eu, pt prima data in viață, nu voi mai vota! Votați voi si să fiți sănătoși!

  • *nu am indemnat pe nimeni!

  • Ce haioși sunt trollii mafiei PRO-USL-PSD, în imbecilitatea lor când o zic p-aia cu ”nu mai votez” de parcă își imaginează cineva că lepădăturile au votat vreodată.

  • Lasa-ma nea Fane si cu PMP u’ tau! Nu as putea vota un partid cu EBA ca candidat (intenționat cacofonie)!

  • Da, ba „bat”, nu mai votez, te oftici? Oricine nu face ca tine e „troll”, nu? Mare „democrat” ești! Oricum, iti stiu comentariile, știu cat de te duce căpățâna, o iau ca un compliment de la tine! Apropo, cat ai plans dupa Trump? Mai mult ca dupa Base, este?

 18. Felicitări pentru articol dl Tăpălagă.

 19. ar fi acționat puțin altfel.
  Multa critica pentru putin altfel.
  Multa critica e pe bani, putin altfel e vocea ratiunii.

  • Si tu ce ai vrea sa citim? Newsweek si B1 adica trompetele SRI-iste ale PNL-ului. Sorry, dar oamenii vor voci rationale si oneste ca Dan Tapalaga nu ziaristi tonomat care mai au si epoleti pe dedesubt.

  • Nu, ”trompetele” dcnews și luju, ăia au ”epoleții” pe deasupra.

 20. In legatura cu pietele multa lume nu vede realitatea.
  Nu sunt producatori in piete,doar intermediari si comecianti de produse de contrabanda(turcia)
  In acest sezon producatorii autohtoni nu mai au de vanzare decat cartofi,varza,radacinoase si ceva mere.In rest sun produse exotice (se vad in imaginile TV banane ,portocale..etc).
  Este o presiune imensa facuta de importatori inclusiv prin vectorii de influenta media(exeplu tau).Stiu piete din aceasta tara unde se poate face plata cu cardul.Credeti ca cei care plang inchiderea pietelor accepta acest mod de plata?

  • Si ce treaba are una cu alta. Daca vrei sa-i opresti pe aia care vand banane din Turcia da o ordonanta in privinta lor. Nu inchide pietele pe motiv de COVID si apoi vii sa ne spui ca ah de fapt am vrut sa-i oprim pe samsarii care vand produse de import.

  • Nu este adevarat. Nu zic ca nu sunt in piata si comercianti cu produse din import dar eu la cele 3 femei in varsta la care ma duc si imi cumpar verdeturi, stiu sigur din ce sat de langa orasul meu sunt. Deci nu mai generaliza ciar asa. Inteleg ca vrei sa aperi PNL-ul dar nu ai ce sa aperi. PNL-ul se dovedeste a fi la fel de incompetent precum PSD-ul.

  • Azi am fost la piata, produse de toate felurile o calitate foarte buna care nu se gaseste la supermarket.
   Strainii platesc de 2-3 ori pretul din supermarket pentru a le cumpara, nu multi isi permit.
   Este o mare sansa a nostra ca acesti oameni exista si am avea nevoie de cat mai multi pentru sanatatea noastra, a parintilor si a copiilor.
   Franta, Germania, Italia apara micii producatori ca si o avutie nationala, noi le facem viata grea si uneori i fortam sa plece sa munceasca la altii.
   Ungurii au facut un fel de uniuni satesti, i-au organizat, i-au tehnologizat, i-au ajutat sa intre pe piata cu produsele mai usor astfel incat si la noi gasesti produse traditionale de acolo.
   Sunt satele maghiare depopulate sau si-au gasit multi dintre oamenii o indeletnicire care sa traiasca decent si sa isi bucure conationalii cu produsele lor?

  • iar a refulat bideul cu murături, fix peste ”verdeturile” trolului care-și zice adriana. Își dă seama oricine că boții ăștia nici măcar nu locuiesc în România, darămite să meargă la piață. după clișeele pe care le folosesc, cu ”sănătatea”, ”bătrânele care vând la piață șamd

 21. Atunci sa nu va mai aud ca vreti ca diaspora sa voteze si ca doriti ca oamenii sa voteze musai. Sa nu va mai aud! Oamenii nu mai au pe cine si ce sa voteze.

  • Eu am cu cine sa votez. USR-PLUS. Vreau oameni noi in politica. Si mai ales oameni competenti si onesti.

  • @Florin tine-ti parerile pentru tine. Nu ne intereseaza parerile politice. Ai face bine sa votezi daca esti in Romania, pentru ca votezi pentru tine si pentru Romania.

 22. In general, am o parere moderat-spre-proasta despre Romania. Nu construim propriile avioane si rachete, nu fabricam propriile vaccinuri. Suntem visul lui Hrusciov, o colonie agricola.

  Dar totusi, pietarii nu sunt agricultori, ci comercianti. Chiar sa cred ca un numar semnificativ de romani traieste din adaugarea un ui 5% la niste mere si portocale de import? Mai grav, chiar sa cred ca romani nu au de unde manca daca acesti tarabagii dispar? A delegat statul aprovizionarea cu alimente unor indieni?

  TAIE-TE!

  • Da, stim tu tre sa faci propaganda Putino-Dughinista aici. Problema e ca in Rusia se traieste de 10 ori mai rau ca in Romania daca nu esti oligarh de-a lui Putin, asa ca slabeste-ne.

  • Nu o duc atat de rau cata vreme statiunile din Grecia, Cipru, Cancun, Turcia, Yemen, etc, sunt pline de rusi si nu-si parasesc tara precum romanii.

  • Emil,

   Te indemn sa mai citesti un pic. Sunt fel de fel de surse demne de incredere. Vezi care e salariul minim si care e salariul mediu in Rusia, cati rusi sunt platiti cu salariul minim, cati someri are Rusia, cum e viata in mediul rural din Rusia samd. Si dupa aia mai discutam. Ce vezi tu prin statiunile mediteraniene sunt 3% din rusi asa ca nu judeca dupa acel aspect. Fii un pic mai analitic. Fa-ti tema acasa inainte sa sari in concluzii. Asta e rugamintea.

  • @Adi, imi cer scuze. Secretarii lui Hrusciov sperau sa faca din Romania o putere agricola. Revanzarea de legume olandeze nu e o chiar agricultura.

   Ce stii, Putin exporta agricultori rusi cu avionul din Cluj catre bavaria in varf de pandemie? Sau ala era Lavrov?

   Cine traieste din bisnita cu mere la Bucuresti sau spalatul de veceuri la Verona?

  • Chinezii au o vorba, nu conteaza cat castigi si cat iti ramane.

  • S-a vărsat iar psihopatul emil fix peste julienul sputnikar supranumit și ”visul lui Hrusciov”.

  • Agricultorii romani macar merg in Germania la Sparanghel si in Italia la capsuni.

   Agricultorii vostri din Rusia nu prea au optiune unde sa mearga. Eventual in Kirgisstan si Azerdbajan, dar aud ca acolo e saracie si mai lucie decat in Rusia.

   Ia spune cate avioane si cate autocare se duc si se intorc intr-o zi intre Rusia si Turcia stii? Noi romanii macar ne cumparam haine originale. Pe rusii vostrii i-am vazut umpland compartimentele de bagaje ale autocarelor din Istambul cu fake-uri facute in Turcia. Ah da si aia nu erau rusii aia din top 3% care-si permit vacante in Italia si Franta.

   Care e marca national auto a Rusiei zilele astea si cum arata? Loser ce esti tu. Vii sa ne lauzi cat de bine se traieste in Rusia? Sa mori tu! Rusii au ramas aceeasi: „Davai ceas, davai palton”.

 23. Cred că situația de la Sibiu unde urmașa și prietena lui Iohannis,Astrid Fodor împreună cu prefectul și subprefectul,2 pnl-isti de frunte privesc cum orașul și județul s-au transformat în noua Lombardie sau noul Bergamo arata capacitatea acestui guvern.Totul sub privirile neputincioase de la București ale lui Iohannis,Orban,Tătaru și Arafat.Judetul trebuia carantinat de mult timp nu lăsat să ajungă în halul asta.Rusine.Omorati oameni pentru niste voturi.Sper ca cineva sa vă tragă la răspundere peste câțiva ani.Ceea ce faceți se include la crime împotriva umanității (genocid).Care e diferența între aceștia și Iliescu.Niciuna,poate numărul de morți mai mare decât la revoluție.

  • De fapt, la revoluție n-a murit nimeni împușcat de ss-ecuriștii lui Vlad Iulian, se știe iar ”genocidul” de acum nu a fost cauzat deloc de ciolacii șaormiști cu deviație de sept de la mafia PRO-USL-PSD care urlau că le sunt încălcate drepturile de a-i îmbolnăvi și de a-i omorî pe alțiii.

 24. Nu sunt fan PSD sau Ponta sau altceva, dar spun doar atat:

  La Colectiv au murit 60 de oameni si nu toti in primele zile. In primele zile au murit vreo 35 daca tin minte. Cu toate astea guvernul PSD condus de Victor Ponta a avut decenta de a-si da demisia atunci.

  In prezent mor 200 de oameni pe zi, destui dintre ei de 30 si 40 de ani si fara comorbiditati, iar guvernul PNL a avut 8 luni de zile sa se pregateasca pt ca stiau din primavara ca va veni valul doi. Si ce auzim acum? Nu doar ca nu mai sunt locuri la ATI, dar Romania nu are OXIGEN. Nu avem suficient Oxigen pt ATI. Va vine sa credeti asa ceva? Mor oamenii pt ca nu avem oxigen. Si mor cu sutele pe zi.

  Cu toate astea ati auzit vreun regret la Sica Mandolina? Vreo urma de constiinta? Vreun get responsabil de genul demisiei? Nimic din toate astea. El si PNL-ul stau si adulmeca alegerile ca doar doar o sa se insurubeze la guvernare pe 4 ani cu majoritate solida in parlament.

  Lasa ca v-o tragem noi la alegeri. Vedeti voi ce n-a vazut nici PSD-ul la alegerile astea.

  • Eu m-am decis. Ma intorc la Basescu. Voi vota cu PMP. Basescu a prezentat un plan clar de lupta cu pandemia. Loserii astia de la PNL sunt pe nicaieri. Atata incompetenta numai la PSD am mai vazut.

  • Bravo, Adi ! Cea mai buna sinteza a acestui articol !

  • @Giani

   Sper ca esti din Constanta, sa poti macar da o stampila pe EBA. Asta o sa fie viitorul ministru al sanatatii sub guvernarea Petrov. Atat s-a putut, daca Udrea e tot plecata de acasa..

 25. In Europa educata,in ff multe orase exista market food, cu legume,fructe,peste,carne, produs organic(eco,bio in limbaj Romanica). Comerciantii nu sunt producatori, nu exista cantar, casa de marcat… 8:1000 sau 3:1000 similar Moo..i psd sau pnl!

 26. Bine punctat și penalizat situația cu Sibiul.
  Doua mici cârcoteli:
  1. „uriașul procent de 11 la mia de locuitori” dacă e la mie nu e procent.
  2. Ideea cu președintele nejucător e una din marile tâmpenii din Constituția noastră făcută pentru Iliescu. Hai sa nu o slăvim orbește.

  • Ok, presedinte jucator, de acord, dar nu presedinte propagandist. Spune bine, dl. Tapalaga ca la cum se comporta Johanis nu mai ramane nici cea mai mica urma de neutralitate.

 27. Măi băieți și fete ,se carantinează Sibiul așa că don Werner va deveni președinte și duminica .Adio donia Carmencita ,adio biserică ,bucurie pentru circulația pe valea Oltului.Ce frumos!

 28. Cred că rolul lui Iohannis este să distrugă PNL. Nu mi-ar părea rău de ei, sunt fostul PDL, băieții lui Băsescu care au întrecut cu mult PSD la furat și mai ales la tupeu , și-o merită, dar mă gândesc că nu e bine să nu rămână nimic la dreapta.
  Pare că Iohannis vrea să distrugă atât stânga cât și dreapta și să rămână el singur stăpânitor cu niște simulacre de partide gen Proromania, USR..
  Cât despre Orban eu cred că este pur și simplu Dinu Păturică

  • Te–ai uitat tu la prea multe filme cu spioni si agenti acoperiti. Nu distruge Johanis pe nimeni. Va merge cu PNL pana in panzele albe si noi vom falimenta cu el si PNL in frunte.

  • Pe nimeni în afară de mafia PRO-USL-PSD. Troli pesederaști din toată țara, pregătiți-vă!

 29. Te uiti pe aici si te crucesti, zici ca e nu stiu ce forum obscur national-dacopat. 😁

  Iar pe Tapalaga l-a apucat grija fata de speculantii din piete, care iti vand produse „romanesti” crescute pe la turcaleti, sau „bio” cu tone de pesticide si azotat de amoniu.

 30. Regret ca nu am urmarit asta seara ce a spus haita de manipulatori de la A3 despre acest articol. Cred ca, in sfarsit, nu l-au mai batjocorit pe dl. Tapalaga, ba chiar cred ca au spus cuvinte de apreciere.

  • Tapalaga e si el in campanie electorala, saruta mana care-l hraneste. Acum si-a dat jos costumul de scena si a imbracat hainele sale.
   Dar nu numai el e in campanie. Trolii PSD-isti indeamna sa nu mergem la vot iar despre USR-isti ce sa mai spunem, ei ataca in haita, nu au nici o ideie decat sa-i votam pe ai lor. Unul ceva mai sus spune ca nu e adevarat ca nu avem pe cine vota, putem vota pe ai lui Basescu.
   Daca te detasezi putin de textele care mai de care mai tampite ale unora, poti sa te bucuri de un spectacol pe cinste. Sper sa nu mai fie asa de multi papagali ca in alti ani si lumea sa mearga la vot masiv.

 31. Presedintele Iohanis a fost reales cand si pentru ca a imbracat geaca roshie de propagandist.

  Presedintele asta a facut clar shi fara echivic shi oamenilor le-a placut , le-a placut si au vrut mai mult.

  Iar presedintele asta chiar asta face, asa cum a „rezolvat” PSD ul acoperind realiatea cu vorbe tot asha vrea sa „rezolve” virusul acoperind realitatea cu vorbe.

  Asta e singura scula pe care o au in arsenalul lor baietzii din prima linie a puterii de azi.
  Ma rog cei din lina a doua au shi aletele da aia i-au gagat la inaintare pe astia astai care nu au in dotare nimmi altceva decat o gur a slobida comolect decuplata de realitate
  Iar acesat „scula” a lor a functzionat minunat in vremuri bune in care binele trebuia prezentat drept rau.
  Iar acum aceasta scula incearca sa acopere cu vorbe raul.
  Perefect.

  Tot asha dupa cum pietzle tyrebuie inchise deorece sunt in spatzii inchise cat vreme supermarketurile nu deoarece aceste sunt nu asha …. in spatzii deschise .

  Dar n-ar fi pacat ca cei care au pus botul pana acu la acesta scula sa nu li se mai dea inca odata cu acest scula peste bot.
  Nu-i pacat de scula sa ramana botul nepocnit ?

  Ce atz-i votat aia avetzi.
  Enjoy.

  ref ce suntetzi voi astia care sva credetzi smecheri shi elitistoi cxand gutztatzi: „muie PSD”
  hai sa va dau in exmplu de limitarea a voastra gaunoasa de experzti in cuvinet care suna a gol
  „1. „uriașul procent de 11 la mia de locuitori” dacă e la mie nu e procent.”
  zice un din aia cu „Veorica – prosta satului”
  Desteptule shi cara zicea 1.1 la suta era procentaj cata vreme 11 la mie e …. ce ?
  tot pentru desteptzii din astaia ca tine ppm (partzi per miliona ) probabail ca nu e procentaj nu asha ? ca nu e la suta !?!?!

  Hmm
  10 ppm nu e procentaj
  dar
  0.001% este, ca e la suta nu asha ?

  Atat va duce pe voi capul si de aceea analfabetismul functional este definitoriu pentru Romania, oamenii mai degraba memoreaza un text decat sa incerce sa extraga ideile din el

 32. Tradatorul Iohannis vorbea romanilor despre ”Romania lucrului bine facut” iar Sibiul nu mai are locuri la morga. CCR si Parlamentul nu pun in discutie suspendarea cata vreme presedintele e santajat cu documentele fasificate pentru insusirea caselor din Sibiu, a semnat linsajul procurorului sef DNA iar talhariile, crimele si distrugerile sunt spalate de Justitie.

 33. Dragi bastinasi ai coloniei Romanica , „Cu klauSS in frunte veti avea SUCCESURI multe !” .
  Cu viitorul guvern PNL si USR , peste multi dintre voi se va prabusi o avalansa de progres si buna stare .
  Va doresc sa le puteti duce , dar ce a fost intre 1996-2000 si 2010-2013 , a fost floare la ureche .

 34. @Cristi Ai perfecta dreptate, te aprob și te susțin. Enevoie de o alianță PNL USRNuvedeti cât de farisei sunt pesedistii? Ei sunt curați, apretati, nu au condus tara niciodataAia care au făcut rău tarii sunt alții. Au uitat cum îl aplaudau pe Dragnea! Iar Grindeanu auitat ca i-a pupat mana lui Dragnea pentru ANCOM.

 35. In privinta inchiderii pietelor,Iohanis nu a fost propagandist,ci decident.La ultima conferinta de presa de saptamana trecuta a anuntat acest lucru.Cred ca a fost speriat,probabil,de ce se intampla in judetele de peste munti,unde cu aceasta ocazie se poate vedea ca slabiciunile(coruptia)nu sunt mai mici,fata de celelate zone ale tarii.Domnul Gherman,partizanul regionalizarii,poate vedea,inainte de a simti pe propia-i piele,caracatita cu virusi in tentacule.Daca regatenii,fiindca se urasc intre ei(ortodoxia la acest capitol lipseste cu desavarsire)se mai reclama unii pe altii,ardelenii,banatenii,cand e vorba de interese ascunse,muclex!Si uite asa de sub facerea lor tacuta iese un balaur de groaza.
  Comportamentul Presdintelui trebuie vazut si prin prisma deciziilor Curtii Constitutionale,care l-au dezbracat de putere pana la piele.El pare ca ala care fuge in pielea goala de la baie,pentru ca i s-au furat hainele.Norocul sau este ca nu e jurist,ca altfel nu stiu cum reactiona la aproape toate dciziile acestei curti POLITIZATE,care i-au fost ostile si care a devenit mai puternica decat celelalte institutii ale statului(vedeti ce se intampla cu pensiile speciale,de exemplu).Toti ne raportam la Presedinte,cerandu-i tot felul de lucruri,dar nu vedem un lucru elementar.Si anume ca nu poate fi redus rolul constitutional al Presdintelui de veghere la buna functionare a autoritatilor publice doar la mediere.Este absurd,dar,probabil,fiind amenintati cu suspendarea,nici un presedinte de pana acum nu a avut curajul sa ceara Parlamentului sa-i dea o lege in acest sens si nici judecatorii constitutionali nu au facut nimic,desi aveau obligatia aceasta.
  Ar trebui sa-i criticam pe actualii decidenti antipandemici atunci cand fenomenul contaminarii apare si in supermarketuri si nu se ia nici o masura.Putrea lor poate inabusi orice tentativa de aflare a adevarului(mass media le face publicitate continuu,mai ales televiziunile de „stanga”)si pentru aceasta cred ca este nevoie de o implicare mai mare a serviciilor secrete,fiindca este o problema de siguranta nationala.
  In privinta legumelor si fructelor aduse din import,trebuie stiut faptul ca exista o Directiva a U.E.,care permite tarilor membre sa fixeze preturi minimale la vanzarea acestora,tocmai pentru a-i proteja pe producatorii interni.Ipocritul Dragnea,care umbla,demonstrativ,cu rosia in mana,putea si trebuia sa faca acest lucru.Dar de ce nu l-a facut?E simplu de inteles! A preferat sa subventioneze cu bani de la bugetul de stat,care este alimentat si cu imprumuturi,decat sa dea o lege care ar fi sprijinit intodeuna pe producatorii romani.

 36. Chiar nu se po(a)t(e) deosebi propaganda (si propagandistii) „buna/i” de scursura/i tupeista/e „no(ua)i”. Cu atat mai putin cu cat, desi sunt chiar mai multe repere (decat ar trebui pt un uom tilijent) continua fracturile de logica mai abitir decat in perioada (re)formelor „dreptace”.
  Fireste ca lautarii trebuie platiti. Indeosebi cand nu se mai regasesc prin scheme bugetare de caratori de palavre/serviete. Reconversia „profesionala” in cel mai abject mod de manifestare.

 37. Barometrul infrangerii (pt ca o victorie in alegeri la 1-2 procente echivaleaza cu o infrangere intrucat trebuie sa partajezi, tu marele PNL puterea cu aliatii , unul si unul : PMP (care e ca si halit de liberali), UDMR, care este o tarfa politica prestatoare de servicii intotdeauna contra cost si cativa deputati ai minoritatilor) reiese din tonul tot mai trist, mai lipsit de entuziasm si de epitetele aferente ale purtatorului de cuvant iohanist, dl de la valeeeeu !

  PS. Sa vedem, PNL va chema la guvernare si pe altii „din afara familiei politice” ? :)))))))))))

  • Daca_chiar poti… asa cum pretinzi (cu tupeul celor platiti candva de nutzika-de-kosta-rika)
   imagineaza-ti urmatorul scenariu:
   pnl desi castigator al alegerilor, declina formarea unei majoritati guvernamentale
   (nu e treaba nostra sa salvam romania, sounds familiar?)
   oare ce va face iuzere minus pluz? (tinand cont si de recentele colaborari cu ciuma rosie)

  • @Kenwood:
   Cel cu tupeu, esti tu, dar trec peste (desi atacul la persoana este nefondat) si ma limitez la a-ti raspunde la cele ce mi-ai scris !

   Deci : E absurd ceea ce imi propui tu si anume sa ne inchipuim ca un partid (PNL) mort sa ajunga la guvernare in orice conditii si care cand nu se stia de existenta noului coronavirus si nimeni nu se gandea la o pandemie GLOBALA refuza sa faca alegeri anticipate, pt a nu fi cumva obligat apoi sa partajeze puterea cu un partid nou, o sa lase din mana puterea pe care DE DATA ASTA a castigat-o prin alegeri parlamentare !

   PS. Cat priveste nerusinarea de a inventa „recente colaborari intre USR sI Ciuma rosie, o pun pe seama lipsei de informare, a faptului ca ai uitat de cele 5 situatii majore in care PNL a votat cot la cot cu PSD mizerii de genul majorarea unor salarii nesimtite, a unor sporuri sf pt conducatori de insitutii ! (@silicon_v a contabilizat toate cazurile in care PSD si PNL au fost din nou USL in Parlament votand cot la cot porcarii, in vreme ce USR a votat impotriva !

   PPS. Asa ca lasa scenariile sf in care PNL declina formarea guvernului, pt ca sunt de un comic absolut ! :)))))

 38. G4media, de ce nu dati postarea mea?!
  Rusine!!

 39. Nu dau postarile care nu zic bine de tapalaga, nici pe a mea nu au vrut sa o dea.

 40. Rău că face, rău că nu face (președintele). Iar din comentaiile de aici, înțeleg doar că ne merităm pe deplin soarta. Puțini sunt cei care văd corect. Restul, numai aiureli și propagandă.

  • Daca presedintele ar iesi si ar spune ca il pune pe Ilie Bolojan de la Bihor premier, atunci da, as putea fi de acord cu tine si sa spun: uite dle. un presedinte care chiar vrea sa urneasca lucrurile. Dar asa, repetand aceeasi placa precum un pickup stricat ca Ludovic Orban ramane optiunea lui, presedintele ne arata ca nu-i pasa deloc de progres, actiune, schimbare, reforma. Tot ce vrea e baltire, stagnare, mediocritate. Slab presedinte. Foarte slab.

 41. In aproape 80 de ani de administratie comunista si pesedista au murit , s-au imbolnavit si au fost abuzati un numar imens de oameni in Romania. Sa nu uitam de unde trebuie sa ne ridicam de fapt. Decenii de degradare sociala, morala, economica, politica, juridica samd.
  Cand te confrunti cu o situatie foarte grava in plan social si financiar si esti sub presiunea uriasa a evenimentelor mortale declansate de o pandemie globala poti face greseli, ideea e sa le recunosti cat mai repede si sa faci corectiile de rigoare.

 42. Oamenii mor pe capete din cauza haosului din spitale iar politrucii care conduc spitalele au o singura mare grija: organizeaza la greu concurs pentru ocuparea functie de manager in conditiile in care spitalele sunt focare COVID, pt. ca sa aiba certitudinea ca va ocupa cine trebuie functia, inainte de alegeri.
  Iar IOHANNIS si GUVERNUL LUI habar nu au ce se intampla in teritoriu.
  EX:SPITALUL JUDETEAN DE URGENTA DEVA ORGANIZEAZA IN MARE GRABA, CONCURS PT. OCUPAREA FUNCTIEI DE MANAGER, IN CONDITIILE IN CARE SPITALUL ESTE FOCAR CU CEL MAI MARE NR. DE CAZURI DIN JUDET!!
  PSD DORESTE SA SE ASIGURE CA VA DETINE CONTROLUL SI VA JEFUI IN CONTINUARE BUGETUL SPITALULUI!!

 43. ASA ARATA REALITATEA IN ACESTE ZILE IN SPITALE:
  Hunedoreanul care a așteptat mai multe zile pentru a fi internat la o secție de terapie intensivă a decedat. Anunțul a fost făcut de fiica bărbatului, Alexandra Avrigean.

  Avrigean Toma a fost internat la sfârșitul săptămânii trecute în Spitalul Municipal Orăștie. De la momentul internării, starea de sănătate a bărbatului s-a deteriorat de la o oră la alta. Medicii de la Orăștie au încercat să-i găsească un loc la terapie intensivă, în spitalele din țară, timp de trei zile, dar nu au reușit. Același lucru l-a făcut și familia bărbatului. Ieri, în jurul orei 22.00, bărbatul a fost transferat la Spitalul Județean de Urgență din Deva, nivelul de saturație a oxigenului în sânge fiind de 34%, susține fiica hunedoreanului.

  „La Deva, medicii au încercat să-l intubeze, dar tati era aproape în stare de inconștiență și s-ar fi opus. A fost, totuși, intubat, dar la scurt timp a făcut stop cardio-respirator. Am fost anunțați în această dimineață că tati a plecat”, a spus Alexandra.

  Tânăra a făcut eforturi disperate pentru a-și salva tatăl de la moarte, în cele câteva zile în care bărbatul a fost internat în spital. Alexandra Avrigean a contactat mai multe spitale din țară pentru a solicita transferul tatălui ei la o secție de Terapie Intensivă. Mesajele tinerei au fost extrem de mediatizate, dar nimeni nu i-a oferit o soluție.

  Acum, după ce și-a pierdut părintele, tânăra a scris un mesaj plin de regret, fiind sigură că tatăl ei putea fi în viață, dacă sistemul medical i-ar fi dat o șansă la tratament.

  „Tati, îmi pare rău că în ultimul timp nu am petrecut mai mult timp împreună! Îmi pare rău ca nu am știut cum sa procedez ca să te ajut. Știu cu siguranță că dacă ai fi fost în locul meu, tu ai fi făcut tot posibilul să mă ajuți! Îmi cer iertare că am fost neputincioasă, că nu am avut puterea și cunoștințele necesare să mă lupt cu sistemul medical și să te salvez! Zilele petrecute în Spitalul Municipal din Orăștie ți-au fost fatale! Deși știau cum se procedează, te-au trimis în ultimul moment la Urgență, la Deva. Te-au trimis cu o saturație de 34% și ambii plămâni afectați in proporție de 99%. Aveai șanse să trăiești, aveai șanse să îmi fii alături mult timp de acum înainte. Aveam și încă am nevoie de tine, am nevoie sa ma înveți cum sa ma descurc în viața, cum sa fac față răutății cu care ne confruntăm. (…) Chiar și in situația în care te-ai aflat, ne-ai sunat și mi-ai spus să avem grijă de noi, să ne ferim cât putem de virusul acesta, erai îngrijorat pentru noi, când de fapt trebuia sa fii puternic și să crezi in tine. Doar tu știi câte suferință ai îndurat și cu câtă indiferență ai fost tratat. Te-am întrebat dacă medicii din Orăștie se ocupă de tine, mi-ai spus ca da…. Când a vorbit mami cu tine i-ai spus, șoptind, deoarece îți era frica să nu te audă cineva și sa nu te mai bage în seamă deloc, că «Nu se ocupa de noi!» Am avut încredere în ei, tata, am avut încredere că fac tot posibilul să te ajute…. Iartă-mă ca nu am luptat mai mult pentru tine! A fost nevoie de intervenție externă pentru a afla și cei din spitalul din Orăștie ca există posibilitatea ca pacienții a căror stare de sănătate este grav afectată, sa fie transportați de urgentă la cel mai apropiat spital care deține aparatele necesarii stabilizării bolnavului. Tata, îți promit ca mă voi informa și voi face tot posibilul să îi ajut pe alții care sunt în aceeași situație în care ai fost și tu! Dacă pe tine nu te-am putut ajuta, mai există o speranța pentru alții!”, a scris Alexandra pe pagina sa de Facebook.

 44. Mă cuprinde sila în urma citirii acestui articol și a câtorva comentarii anti președinte. E cel mai bun președinte din toată oferta pe care am avut-o până acum. Educat și cu bun simț își vede meticulos de treabă: progresul României. În ciuda disperării psd-iste care chiar este blestemul țării.

  • Hahaha… Tace-Si-Nu-Face e cel mai bun presedinte? Da niste exemple in care Romania a progresat sub Johanis. Sistemul de Sanatate? Invamantul? Autostrazile? Johanis este mai mult decat mediocru. Un complete failure.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.