G4Media.ro

Președintele Poloniei, despre racheta căzută la granița cu Ucraina: Probabil un incident…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Președintele Poloniei, despre racheta căzută la granița cu Ucraina: Probabil un incident nefericit / Nu există niciun indiciu că a fost un atac intenționat

Președintele Poloniei, Andrzej Duda, a declarat că racheta care a căzut în țara sa și a ucis două persoane a fost „probabil un incident nefericit”, potrivit The Guardian.

„Nu există niciun indiciu că acesta a fost un atac intenționat asupra Poloniei”, a afirmat Duda, adăugând: „Cel mai probabil, a fost vorba de o rachetă S-300 de fabricație rusească”.

„Nu avem nicio dovadă în acest moment că a fost o rachetă lansată de partea rusă. Există multe indicii că a fost o rachetă de apărare aeriană, care, din păcate, a căzut pe teritoriul polonez. Suntem în contact direct cu aliații noștri din NATO. Subliniez – nu avem nicio dovadă circumstanțială care să ne permită să concluzionăm că a fost un atac asupra Poloniei”, a continuat el.

Acesta a cerut locuitorilor din estul Poloniei să nu fie „îngrijorați de prezența sporită a serviciilor și a armatei”. „Vă rugăm să vă păstrați calmul – siguranța noastră este asigurată”, a mai spus el.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. Intentia apartine Rusiei de a ata.ca Ucraina, dar nu poate fi dovedita vreo intentie a Ucrainei de a-si at.aca oamenii care traiesc atat in Ucraina cat si in Polonia.