G4Media.ro

Președintele PNL Bârlad, Georgică Vulpe, apare pe lista directorilor interimari numiți de…

Foto: Facebook - PNL Barlad

Președintele PNL Bârlad, Georgică Vulpe, apare pe lista directorilor interimari numiți de ISJ Vaslui, deși legea interzice șefilor de partide să conducă școli / Senatorul Ștefan Pălărie: Alți șapte profesori din liceul lui Vulpe, numiți directori la alte școli

Numele lui Georgică Vulpe, ales în iunie președinte al filialei PNL Bârlad într-un proces soldat cu scandal, figurează pe lista persoanelor desemnate în funcții de directori interimari de școală, luna aceasta, de către Inspectoratul Școlar Județean Vaslui. Mai precis, el apare ca director la Liceul Tehnologic “Petru Rareș” din localitate. Cazul a fost semnalat de senatorul USR-PLUS Ștefan Pălărie, care a scris, marți, pe Facebook că “anumiți inspectori și-au permis deja, în ciuda tuturor avertismentelor, nu doar abuzuri, ci și ilegalități!”. În mesajul său, el arată că alți șapte profesori din liceul bârlădean unde a fost numit liderul local al PNL au fost detașați directori interimari la alte unități de învățământ. Senatorul cere Ministerului Educației să trimită corpul de control pentru a investiga situația “i-le-ga-lă” din Bârlad.

Potrivit Legii Educației Naționale, “directorul şi directorul adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar nu pot avea, pe perioada exercitării mandatului, funcţia de preşedinte sau vicepreşedinte în cadrul unui partid politic, la nivel local, judeţean sau naţional.”

Parlamentarul Ștefan Pălărie face trimitere, în subsolul comentariului său, la hotărârea nr. 48 a CA ISJ Vaslui, ce listează numirile invocate.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

 1. Ei , si ei amaratii. Pana la un concurs trucat ce sa faca? Sa stea pe bara si sa saliveze? Doar asta criticau la predecesori.

 2. Romania educata! Parca asa a zis ficusul de la Cotroceni, nu? Vai steaua lui leguma.

 3. Romania analfabetilor a lui Iohanis condusa de politruci USL

 4. Cum era, vulpea își schimbă părul … ?

 5. Pe vremea lui Ceausescu era un vanzator la aprozar care vindea cartofi si semana perfect cu individul asta. Aveam 5 ani si ii spuneam „nenea Broasca”. Nu fiindca asa il chema, ci fiindca asta inspira :-))))

 6. VOTATI PeeeNeeeLeeee

 7. Cred ca Romania ar merge mai bine dacă n-ar fi condusa de politicieni.Astia au facut mai mult rau decat bine tarii noastre prin furtul banului public.

 8. Vulpe obershef peste Gaini. Fain.

 9. Pai de aia au respins Iohannis si PNL legea depolitizarii invatamantului, promovata de USR!
  PSD s-a facut ca nu pricepe despre ce e vorba si s-a opus din principiu! 😛
  Si, pana se hotarasc USL-istii cum e cu legea asta, invatamantul e politizat la greu!

  • Duhoarea Ecaterinei Andronescu se simte si azi.

  • PNL a facut curățenie in invățământ, s-au pus numai conducatori ultracalificați la conducere, invățământul e super performant in România, suntem lăudați de UE, avem zeci de universități in primele din lume, șapte ani de victorii peste victorii, și un cârmaci demn de cartea de isterie.