G4Media.ro

Președintele PMP Diaspora, Doru Coliu, deputat de diaspora, mărturisește că a fost…

Președintele PMP Diaspora, Doru Coliu, deputat de diaspora, mărturisește că a fost condamnat la închisoare pentru complicitate la înșelăciune

Președintele PMP Diaspora, vicepreședinte al partidului și deputat de diaspora în Parlamentul de la București, Doru Coliu, a mărturisit vineri noapte pe Facebook că în urmă cu mai mulți ani a fost condamnat la închisoare pentru complicitate la înșelăciune. El și-a recunoscut infracțiunea după ce Gazeta Românească din Roma îi dezvăluise trecutul cu câteva ore în urmă.

Potrivit publicației, Coliu a fost condamnat la 5 ani și șase luni pentru complicitate la înșelăciune. A fost închis între 1999 și 2003. A executat pedeapsa la Galați, potrivit surselor noastre, între 1999 și 2001, și apoi a fost internat la Poarta Albă, după 2001. Nici urmă în CV-ul său de așa ceva. Cinci ani de închisoare sunt o enormitate. Penal penal, ca să folosim limbajul iacobinilor din zilele noastre.

”Vă aduc la cunoștință, pe această cale, că demisionez din toate funcțiile deținute în Partidul Mișcarea Populară. Înaintea judecății divine, de care vom avea cu toții parte, probabil într-o altă lume, mă las în seama înțelegerii și, poate, a îngăduinței voastre. Sunt doar un om care a greșit într-o etapă critică a vieții sale iar acum m-a ajuns trecutul din urmă și mă aflu din nou la momentul adevărului. Mă căiesc!”, a scris Coliu pe Facebook.

”Recunosc că, în urmă cu douăzeci de ani, din prea multă credulitate și naivitate, am fost antrenat într-o situație regretabilă și am suferit o condamnare penală pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la înșelăciune. Mi-am ispășit pedeapsa prin detenție, unde din cauza tratamentelor inumane și „corecțiilor” fizice de care am avut parte, am fost foarte aproape de obștescul sfârșit. Rememorând, încropesc cu sentimentele de groază de atunci aceste rânduri…”, a mai scris el.

Postarea integrală a deputatului PMP, Doru Coliu pe Facebook: 

SCRISOARE DESCHISĂ

Cred că niciunui om nu îi este ușor să-și recunoască greșelile, căderile fundamentale din viața sa. Unele situații și fapte aș vrea să nu fi existat vreodată, să nu-mi fi întunecat existența și mai ales cei mai frumoși ani ai tinereții. Îmi este greu chiar să rememorez unii ani, care mi-au fost calvar și coșmar. I-am vrut uitați pentru sufletul meu și pentru toți cei dragi mie.

Recunosc rușinat și ruinat emoțional că o greșeală din trecutul meu mă caută astăzi prin presă, precum o nălucă. Recunosc că, în urmă cu douăzeci de ani, din prea multă credulitate și naivitate, am fost antrenat într-o situație regretabilă și am suferit o condamnare penală pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la înșelăciune. Mi-am ispășit pedeapsa prin detenție, unde din cauza tratamentelor inumane și „corecțiilor” fizice de care am avut parte, am fost foarte aproape de obștescul sfârșit. Rememorând, încropesc cu sentimentele de groază de atunci aceste rânduri…

Nu cerșesc mila nimănui! Am stat spășit în fața judecății justiției, am plătit cu libertatea și aproape cu viața, regret câte zile voi mai avea această greșeală a trecutului și a imaturității mele de atunci. Am învățat însă din această eroare, din propria cădere și disperare, am înțeles definitiv că doar prin muncă, trudă, demnitate și sacrificiu poți răzbi în această viață, doar astfel poți răzbi și izbândi. M-am reabilitat, ridicându-mă din propria cenușă, mi-am întemeiat o familie de care sunt mândru, mă consider astfel recompensat, binecuvântat, și am redobândit respectul semenilor mei. Încurajările și îndemnurile celor din jur m-au determinat să fac pasul către politică, iar voturile pe care le-am dobândit din partea românilor din Diaspora reprezintă pentru mine o izbăvire, aici, pe pământ.

Vă cer iertare tuturor celor pe care v-am dezamăgit, ascunzându-vă singura greșeală din trecutul meu și îndeosebi domnului Președinte Traian Băsescu, domnului Președinte Eugen Tomac și colegilor mei din diaspora. Îmi pare rău pentru situația în care pun astăzi Partidul Mișcarea Populară, pe toți colegii mei, care oricum reprezintă o țintă prioritară pentru actualii guvernanți. Am crezut tot timpul, în interiorul meu, că mi-am ispășit această greșeală a tinereții și am considerat că voi putea fi tratat în măsura realizărilor mele de astăzi. Îmi doresc ca această greșeală să nu vă vulnerabilizeze, mai ales pe voi, colegii și prieteni mei din Partidul Mișcarea Populară și familia Diaspora, din care fac parte… Îmi pare nespus de rău!

Vă aduc la cunoștință, pe această cale, că demisionez din toate funcțiile deținute în Partidul Mișcarea Populară. Înaintea judecății divine, de care vom avea cu toții parte, probabil într-o altă lume, mă las în seama înțelegerii și, poate, a îngăduinței voastre. Sunt doar un om care a greșit într-o etapă critică a vieții sale iar acum m-a ajuns trecutul din urmă și mă aflu din nou la momentul adevărului. Mă căiesc!

Cu regret,
Deputat Doru Petrișor Coliu

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. A fost o singură faptă acum 20 de ani. Dacă se întâmpla acum maxim o amendă administrativă lua. Nici măcar nu știu ce a fost în mintea lui de a demisionat. Îmi dădeam demisia după toți infractorii care stau binemersi în scaune de parlamentari cu condamnări multiple.

  • De ce sa-si dea demisia, sa intre in P$D, va fi primit cu urale, mai ales ca acum cativa sobolani vor parasi corabia, dupa confruntarea Firea-Dragnea.

 2. „Cinci ani de închisoare sunt o enormitate. Penal penal, ca să folosim limbajul iacobinilor din zilele noastre.”

  Cine anume din redacţie consideră că stilul propoziţiilor de mai sus este potrivit unei publicaţii serioase?

 3. Omul a fost prompt in decizia de a demisiona. Si a aratat ca a invatat ceva de la viata. Cati din penalii din politica au avut sau au o atitudine ca a lui?

 4. Multumim.. Insa trebuie sa demisioneze in primul rand din functia de deputat! Sa fie membru de partid nu ma afecteaza la fel de mult precum impactul pe care il are un DEPUTAT cand voteaza. Nu mi se pare in regula ca legiile si implicit normele sociale sa fie decise de PENALI. Sunt sigur ca exista suficienti tineri, experti, profesionisti etc care nu au trecutul patat. Efectiv a ocupat un functie care presupune o DEMNITATE PUBLICA, insa el s-a „cait” dupa ce s-a aflat de el.. de parca acum a descoperit si el ca a avut acum 20 ani o condamnare.. Personajul asta, a facut ceea ce trebuia sa fie NORMAL pentru toti care ocupa functii publice care presupun o DEMNITATE/MORALITATE probata; vezi exemple din tari din vest cand oamenii se retrag din politica pana se finalizeaza anchetele!!! Sa nu mai zicem ca imediat ce sunt condamnati se retrag DE TOT din viata politica.

 5. ATENTIE, omul se caieste si isi da demisia de peste tot dar nu din Parlament(acolo nu se pune).
  Isi da demisia din PMP pt ca…Daddy loves him.
  Attention whore la maxim

 6. Pai si ce, PMP e vreo chestie?

 7. Absolut de acord! Nu i se pot acorda nici un fel de circumstanțe atenuante! A plătit pentru învinuirile care i s-au adus anterior, dar e cazul să plătească și pentru faptul că a ajuns deputat prin fraudă!

  Absolut de acord! Nu i se pot acorda nici un fel de circumstanțe atenuante! A plătit pentru învinuirile care i s-au adus anterior, dar e cazul să plătească și pentru faptul că a ajuns deputat prin fraudă!

 8. ASTA E TARA SINISTRULUI MIC TICALOS DE LA JUSTITIE.
  TARA CONDUSA DE INFRACTORI.

 9. Un personaj, Doru ăsta. Lupul își schimba părul dar naravul ba. În 2005 i-a luat bani preotului Andrei de la parohia românească din Amposta, cu promisiunea ca îi obtiene permisul de rezidenta preotesei. Ina aceasi perioada gestiona un bar de un de, noaptea, dupa ce plecau clientii fura banii din pacanele. In 2006 a infintat o firma de constructii, unde unul dintre angajatii fara contract de munca, era tatal sau si care a avut un accident de munca in urma caruia a ramas invalid.Cativa ani mai tarziu a gestiona un restaurant in Caseres (un satuc la granita dintre Catalunya si Aragon), a plecat din sat noaptea si fara sa plateasca furnizorii si utilitatile o perioada de vreo sase luni. A cumparat o casa in Tres Cales, casa ce i-a luat-o banca fin cauza neplatilor ratelor ipotecare. Ultimul sau loc de munca a fost la un atelier de schimbat pneuri de maja a doua, de unde a fost dat afara pentru ca vindea pneuri si ramanea cu bani fara sa-i de firmei unde lucra.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.