G4Media.ro

VIDEO Președintele Parlamentului European, după investirea lui Joe Biden: Lumea are nevoie…

VIDEO Președintele Parlamentului European, după investirea lui Joe Biden: Lumea are nevoie de o relație puternică între Europa și Statele Unite

Președintele Parlamentului European, David Maria Sassoli, l-a felicitat pe noul președinte al Statelor Unite, Joe Biden, declarând că noua administrație marchează începutul unei noi a relațiilor transatlantice. ”Lumea are nevoie de o relație puternică între Europa și Statele Unite”, a mai spus Sassoli.

”Lucrând împreună, putem face față mai bine provocărilor cu care ne confruntăm: lupta împotriva schimbărilor climatice și pierderea biodiversității, transformarea digitală într-un mod radical democratic și combaterea creșterii inegalităților”, a declarat președintele Parlamentului European.

Sassoli a salutat, de asemenea, angajamentul Statelor Unite de a reveni în Organizația Mondială a Sănătății precum și de a fi din nou parte a Acordului de la Paris.

”Uniunea Europeană și Statele Unite sun parteneri naturali, cu valori si istorie comune, cu angajament pe termen lung față de respectarea statului de drept, a drepturilor omului și a multilateralismului”, a mai spus președintele PE.

De notat că în timpul președinției Trump, relațiile între UE și Statele Unite s-au tensionat în urma războiului comercial declanșat cu Europa de administrația de la Washington.

Citește și

Ce au declarat liderii UE în ziua investirii lui Joe Biden în funcția de președinte al SUA / Dacian Cioloș, liderul Renew Europe: Trebuie să ne suflecăm mânecile, să remodelăm parteneriatul

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.